Strona główna › Działy › Mieszkanie › Mortgage – czyli jak kupić dom?
my zbilismy 5tys. z 90tys.
wszystko zalezy od sprzedajacego i tego jak szybko chce sprzedac chate, jak ktos nie ma czasu i nie chce/moze czekac na lepsza oferte to wtedy mozna startowac od 10tys (zeby wyczuc ludzi) i potem dalej sie targowac 🙂
pewnie dlatego tyle zbilas bo bylas no chain w innym przypadku nie byloby szans 🙂
Qurde gdzie wy te domy w takich cenach znajdujecie, bo ja poniżej Ł130k niczego sensownego nigdy nie widziałem… dom który obecnie wynajmuję jest wyceniony na 115k a jest raczej nieciekawy. Czy Leeds jest aż tak tanie?? 😯
He he, w moich okolicach nie znajdzie sie niczego sensownego ponizej 200 tys 🙁
Bo ty jesteś from the wealthy south Ux
A poza tym zależy co dla kogo jest sensowne…
Qurde gdzie wy te domy w takich cenach znajdujecie, bo ja poniżej Ł130k niczego sensownego nigdy nie widziałem… dom który obecnie wynajmuję jest wyceniony na 115k a jest raczej nieciekawy. Czy Leeds jest aż tak tanie?? 😯
ja kupilem za 125k Semi Detached w malej i bardzo spokojnej wiosce pod leeds. Jak sie dobrze poszuka to mozna znalezc naprawde cos fajnego w spokojnej okolicy 🙂
a pozatym jak zaczniemy porownywac angielskie domy do polskich to szczerze mowiac malo ktory angielski jest ciekawy 🙂
Bo ty jesteś from the wealthy south Ux
A poza tym zależy co dla kogo jest sensowne…
Z tym poludniem to zgoda.
Ale z wymaganiami… Zadnych luksusow v-tec. Po prostu jakikolwiek 2 bedroom house. Nawet terraced. Za 150 to tu ciezko kupic nawet one bedroom flat.
A jak chcesz miec jakikolwiek wybor, to bez 250 nawet nie warto zaczynac szukania. Wszystko co ponizej, pojawia sie i znika.
Ale tez prawda jest, ze w moim zawodzie w okolicach Leeds moglbym zarobic co najwyzej 70% tego co tutaj. No i gdybym np. stracil albo chcial zmienic robote, to tutaj jest mnostwo ofert w promieniu 50 km. A na polnocy nowa praca oznaczalaby pewnie przeprowadzke.
Ja zaplacilem 65k… Ponad dwa lata temu za dom do remontu.
Pare miesiecy temu terraced obok poszedl za 95k a sasiad ma teraz dom na sprzedaz za 135k. Licze wiec na troche zysku przy odsprzedazy
😉
Znajoma w Manchesterze kupila w tym roku przyzwoity 2 bedroom semi det. w bardzo dobrej dzielnicy za 150 tys. Tutaj na poludniu to brzmi jak bajka.
ja kupilem za 125k Semi Detached w malej i bardzo spokojnej wiosce pod leeds. Jak sie dobrze poszuka to mozna znalezc naprawde cos fajnego w spokojnej okolicy 🙂
Ja zaplacilem 65k… Ponad dwa lata temu za dom do remontu.
my zbilismy 5tys. z 90tys.
wszystko zalezy od sprzedajacego i tego jak szybko chce sprzedac chate, jak ktos nie ma czasu i nie chce/moze czekac na lepsza oferte to wtedy mozna startowac od 10tys (zeby wyczuc ludzi) i potem dalej sie targowac 🙂
My wlasnie kupilismy!!! Hurra!!!
Pozdrowionka dla wszystkich!!!
Gratuluje Wam posiadania wlasnego domu. Widze, ze co raz wiecej osob juz bardziej powaznie mysli o pobycie w Angli 🙂
Czy mozecie podac jakies konkretne kwoty jezeli chodzi o splate kredytu? Jak to wyglada w praktyce? Jaka kwota kredytu, na ile czasu, jakie raty (miesiecznie, tygodniowo?)… itd.
56,500 kredytu, na 5.84% rocznie, oprocentowanie stale, na dwa lata, w Nationwide. Rata 399/miesiac z mozliwoscia nadplaty do L500 rocznie.
Gratuluje szczesliwym posiadaczom domow! 🙂
ja wzialem 125000 kredytu, na 6,39% rocznie, oprocentowanie stale, na dwa lata w Northen Rock. Rata 820/miesiac. Procent mam taki wysoki dlatego ze wzialem kredyt 100% wartosci domu
Tyle co 7s płaci to ok, ale Wojtkowi to bym nie był w stanie dorównać by any means. Już wiem kto 'zrobił’ tą średnią stawkę dla Polaków 7.30!
ja wzialem 125000 kredytu, na 6,39% rocznie, oprocentowanie stale, na dwa lata w Northen Rock. Rata 820/miesiac. Procent mam taki wysoki dlatego ze wzialem kredyt 100% wartosci domu
Prosze, wyjasnijcie co oznacza ""na dwa lata"? Co sie zmienia po dwóch latach?
Po dwoch latach nie placiesz kary za early repayment…
Mozesz zrobic np. re-mortgage.