Strona główna Działy Hyde Park Polki dla Brytyjczyków

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    Malgon
    Participant

no najwidocznbiej kwestia lezy w tym co jest wieksza "hanba"….
    czy to, ze sobie nie pordzila ???
    czy to , ze by jej sie powodzilo sprzedala siebie ???

SAMIRAHINI
    Członek

Ja juz nie wspolczuje…Moze kiedys mialabym taka refleksje,ale nie dzis,nie po doswiadczeniu ostatnich miesiecy.Strach przed niepowodzeniem,owa 'hanba’wynikajaca z porazki,nieumiejestnosc poradzenia sobie w nowej sytauacji-to tylko zaslona dymna,pozwalajaca dluzej grac ofiare a co za tym idzie dluzej wykorzystywac ludzi. To sie nazywa w moim mniemaniu wspolczesnym wampiryzmem!I nie wazne czy 'krwi’upuszcza sie swiadomemu czy nieswiadomemu podmiotowi,intensywnie czy dlugodystansowo…Brak skrupulow i refleksji a czesto i idaca z tym w parze obluda (’patrz jak swietnie sobie radze!mam nowe ciuszki,jest cool’,’jestem daleko,nikt mnie przeciez nie widzi…’etc)sa dla mnie zenujace,smutne i degustujace.Nie nazwalabym tego nawet prostytucja,bo to slowo zbyt lagodne i nie oddaje istoty rzezczy.Prostytucja jest swiadomym wyborem stron,w ktorym obie decyduja sie na transakcje,powyzsze zjawisko angazuje czesto uczucia,albo ich pozory,stajace sie narzedziem manipulacji.Porazajace i brzemienne w skutkach spolecznych.

gonia
    Participant

Malgon…hanba przed otoczeniem …dla niektorych opinia otoczenia jest wazniejsza niz cokolwiek innego…presja jaka wywiera srodowisko czesto jest nie do zniesienia…dlatego takie osoby wola dojsc do celu byle jakas droga…a pozniej o wszstkim zapomniec przeciez tylko one o tym wiedza…
    i wcale nie mowie ze to popieram czy cos takiego tylko ze troszke rozumiem…

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    gonia wrote:

Malgon…hanba przed otoczeniem …dla niektorych opinia otoczenia jest wazniejsza niz cokolwiek innego…presja jaka wywiera srodowisko czesto jest nie do zniesienia…dlatego takie osoby wola dojsc do celu byle jakas droga…a pozniej o wszstkim zapomniec przeciez tylko one o tym wiedza…
    i wcale nie mowie ze to popieram czy cos takiego tylko ze troszke rozumiem…

Czy należy zacząć palić dlatego że inni palą???
    Czy trzeba się oparzyć, aby wiedzieć, że płyta jest gorąca???
    Madrość ma to do siebie, że jest ponad otaczający nas i wywierający presję świat… 🙂

gonia
    Participant

no tak Fatamorgano…ale niektorych psychika jest tak slaba i uzaleziona od otoczenia ze po porstu nie sa w stanie stac sie indywidualnoscia w otaczacym ich swiecie…jak juz wspomnialam nie utozsamiam sie ale probuje zrozumiec…uwzgledniajac to ze ludzie sa bardzo rozni z roznym pogladem na otaczajacy nas swiat i zaleznosci w nim panujace …

Baggins
    Participant

[quote:e6051e6350] no tak Fatamorgano…ale niektorych psychika jest tak slaba i uzaleziona od otoczenia ze po porstu nie sa w stanie stac sie indywidualnoscia w otaczacym ich swiecie[/quote]
    bO tu trzeba miec zajebiscie silna psychike, taka jak ja. Jak patrze komus w oczy to moge poznac ze jego mozg sle juz maila do zwieraczy ze spotkanie z kupa w majtkach

gonia
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

[quote:efff2820f4] no tak Fatamorgano…ale niektorych psychika jest tak slaba i uzaleziona od otoczenia ze po porstu nie sa w stanie stac sie indywidualnoscia w otaczacym ich swiecie

bO tu trzeba miec zajebiscie silna psychike, taka jak ja. Jak patrze komus w oczy to moge poznac ze jego mozg sle juz maila do zwieraczy ze spotkanie z kupa w majtkach[/quote]

no i gdzie jest moje 300 baniek …:D

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.