Strona główna Działy Hyde Park cztery lapy :-)

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Aska
    Participant

Witam!
    Okolo 20 wrzesnia 2006 potrzebuje dostac sie z Polski do Anglii (najlepiej do Leeds:-) . Potrzebuje transport dla dwoch osob oraz psa (golden retriever ).najlepiej busem 🙂
    Czy znacie kogos takiego?…..bedziemy wdzieczni!
    pozdrawiam
    aska

emigrant
    Participant

mam podobną sytuację. byłbym wdzięczny jeśli ktoś wie coś o możliwości przewozu zwierząt busem. mam sukę rottwailera (łagodna)i w połowie września chce ją przywieżć.

v-tec
    Członek

Z tego co wiem to przywóz psa to zadanie dla bardzo wytrwałych (szczepienia, świadectwa, kwarantanny…)
    No i oczywiście nie weźmiesz psa do busa!!! 😯

emigrant
    Participant

kwarantanne,szczepienia i.t.p. mam już za sobą.został tylko przywóz. czemu nie wezmę do busa?

fatamorgana
    Participant

Podejrzewam, że nie chodzi o (auto)bus, lecz o bus taki jak np. VW Transporter czy inny Transit… 😆 🙂

Aska
    Participant

Witam ponownie.
    Chodzilo mi oczywiscie o bus a nie autobus 🙂
    Wiem ze prywatni przewoznicy zajmuja sie przewozem zwierzat…oczywiscie pod opieka wlasciciela. mam namiar na jednego ale…nie odpowiada…..wiec szukam dalej.
    Wszystko co potrzebne aby psa przwiezc czyli paszport itp itd juz mam:-)
    pozdrawiam
    asia

Majte
    Participant

ja mam inne pytanie, ale tez o busach…
    chce wrocic do polski i zabrac stad rzeczy, czy ktos sie zajmuje tensportem z leeds do polski, najlepiej mazury, ale moze byc wawa…;)
    moze dostawy do polskich sklepow jezdza pustym samochodem do kraju i mozna by sie zabrac ??
    sprawa nie jest pilna, ale bylabym wdzieczna za pomysly
    ps. ile litrow benzyny moze spalic hyundai(??)combi z wawy do leeds i do wawy?? ile to moze kosztowac?? napewno ktos jechal, wiec mniej wiecej sie orientuje

thx

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Majte wrote:

ja mam inne pytanie, ale tez o busach…
    chce wrocic do polski i zabrac stad rzeczy, czy ktos sie zajmuje tensportem z leeds do polski, najlepiej mazury, ale moze byc wawa…;)
    moze dostawy do polskich sklepow jezdza pustym samochodem do kraju i mozna by sie zabrac ??
    sprawa nie jest pilna, ale bylabym wdzieczna za pomysly
    ps. ile litrow benzyny moze spalic hyundai(??)combi z wawy do leeds i do wawy?? ile to moze kosztowac?? napewno ktos jechal, wiec mniej wiecej sie orientuje

thx

Za jakieś 2 tygodnie będą jechały dwa TIR-y z tego rejonu ze sprzętem budowlanym i rolniczym (w świętokrzyskie). Mają tam bazę i miejsce. Wprawdzie będą załadowane, ale i tak ilość miejsca będzie większa niż w Hyundayu czy nawet busiku…Pytanie ile tego masz.

Polskie jedzenie raczej rzadko przyjeżdża do Leeds prosto z Polski. Czasami, okazyjnie tylko.

Co do spalania…
    Czy wiesz Majtuś, że spalanie zależy głównie od silnika?
    A nie piszesz, czy motor ma 2 litry, czy np. 1.6l.
    A różnica całościowo patrząc jest. Dystans to ok. 2000 km. gdy spalanie wyniesie średnio 8-9 litrów na 100 km. (a wyniesie, bo na autobahnach mało kto jedzie 90-100km/h… 🙂 ), policz sobie resztę…
    Diesel czy benzyna? Przypuszczam znając Hyundaya, że to drugie.
    Na kontynencie ropa jest tańsza niż benzyna i paliwo generalnie tańsze niż w UK.
    Pozdrawiam.

BeToN
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Majte wrote:

z warszawy do leeds masz 1700km
    autko powinno ci spalic nie za bardzo obciazone okolo 6.5L/100km do 8L/100km bardzo obciazone wiec latwo policzyc ze ci spali
    od 110-136litrow nie doliczam ze po polsce spali ci 10L/100km
    policzylem tylko w jedna strone wiec pomnoz sobie to razy dwa 😀

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.