Strona główna Działy Hyde Park Zakwaterowanie w Londynie

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    endi
    Participant

hej wlasnie wrocilam z londynu w poprzedni weekend, jesli interesuje Cie adres hostelu polozonego 10 min piechota od Victoria coach station to znam jeden:astor victoria pokoje kilku osobowe ale sa tez dwojki, jasli chcesz przesle Ci adres i telefon
    pozdrawaim

jackyl
    Participant

a jakie ceny dwojki jesli mozna spytac? 🙂

Monica
    Członek

Bardzo dziekuje za odpowiedz Endi, jesli nie bedzie to dla ciebie problemem to bardzo prosze o namiary na ten hotel, tak wlasnie myslalam ze najlepiej byloby blisko Victorii, no i interesuje mnie najbardziej wlasnie pokoj dwuosobowy, wiec prosze napisz mi jeszcze cene tej dwojki, a tak poza tym to co w ciagu dwoch dni najepiej zobaczyc w Londynie, bo jest tyle tych atrakcji, a my niestety jedziemy tylko na sobote i niedziele. Dzieki, pozdrawiam :))))

fatamorgana
    Participant

Dobre pytanie- trudna odpowiedź, co najlepiej zobaczyć w Londynie…
    Jest tego mnóstwo. Byłem kilkakrotnie, za każdym razem w innych miejscach i…jeszcze nie wyszedłem z Centrum!
    Tyle że to właśnie tam jest większość żelaznych punktów programu.
    Pytanie co was interesuje? Standard londyński dla każdego to: British Museum, Westminster, London Eye, Tower, Muzeum Nauki i Historii Naturalnej, Pałac Buckingham, Madame Tassaud, rejs po Tamizie, Tower Bridge, Galeria Narodowa, Victoria& Albert Museum, Imperial War Museum (polecam miłośnikom historii i militariów), HMS "Belfast"- okręt wojenny zacumowany obok nowoczesnego, szklanego kompleksu "ratusza" City Hall (w pobliżu Tower Bridge), Pałac Kensington, Zamek Windsor- nas zach. od miasta.
    A jeśli macie ograniczoną ilość czasu (a jedzenie, knajpki i samo chłonięcie atmosfery ulic też zajmuje czas) to polecam : British Museum, Imperial War Museum, Science and Natural History Museum, Tower B ridge i Tower (obok siebie), Westminster, Sherloch Holmes Museum i… London Eye- na zakończenie dnia, zwłaszcza polecane przy lepszej pogodzie pod wieczór…
    Megabusem, albo Nationalem -(wygodniej i czyściej) rano o 6:00 czy 7:00 do Londka a powrót o 22:15 pociągiem lub 21-22:00 Nationalem.
    Od razu pójść do metra, wziąść mapę i kupić bilet jednodniowy na strefy 1 i 2, za 4.90P. Można jeździć do woli, wziąć też mapkę miasta na dworcu (free) z naniesionymi oznaczeniami graficznymi najważniejszych obiektów w mieście.
    Kto nie wierzy w muzea (a londyńskie należą do największych na świecie), że warto (choć to zakrawa na nieporozumienie), woli połazić po mieście i porobić zdjęcia na pamiątkę na tle najsłynniejszych miejsc, jak np. Trafalgar Square, Piccadilly Circus (wielki neon Sanyo, TDK, Coca-Cola), Westminster itd. Zmiana warty Gwardii Szkockiej też jest atrakcyjna, ale nie widziałem jeszcze…
    A jak ktoś chce zobaczyć coś, czego jeszcze nigdy nie widział ani nie słyszał, niech się wybierze w niedzielne południe do…Hyde Parku na tzw. Róg Mówców (Speakers’ Corner). Tam do wyboru i koloru będzie miał takich dziwolągów i oryginałów, że długo to zapamięta.
    Gdy jedzie się z dziećmi, koniecznie najpierw do Muzeum Historii Naturalnej- szkielety dinozaurów i ruchomy, ryczący model dinozaura (Tyranozaurusa oczywiście) robi wrażenie nawet na dorosłych…
    Pozdrawiam i życzę samych udanych wrażeń.

Monica
    Członek

Dzieki za wskazowki, na pewno sie przydadza …

SpokoBoyxxx:)
    Członek

Chce tylko dodac ze British museum jest darmowe za reszte museum oczywiscie trzeba placic dawno nie korzystalem z hotelu w Londku ,bo mam tam kupe znajomych ,ale przy stacji london Brigde jest kilka tanich hoteli o nazwie christopher inn cena okolo 13-15 £ za dobe sa to pokoiki gdzie spi sie po kila osob lozka czasami sa pietrowe kolo Earl`s court Tez tanio okolo 12 £.Takze kolo victoria station sa tez tanie hoteliki w zaleznosci od grubosci twojego portfela.Ja takze wybieram sie na weekend do londka (musze pomalu przewozic swoje rzeczy).Napisz mi na priva to moze postaram sie zalatwic ci darmowy nocleg u znajomych ewentualnie pomoge i podpowiem gdzie tanio nocleg pozdrawiam. 🙄

SpokoBoyxxx:)
    Członek

wlasnie doczytalem ze jest was dwoch tez dla dwoch osob cos sie da zrobic.pozdro

fatamorgana
    Participant

Kurde, zapomniałem dodać o cenach biletów. Oprócz British Museum darmowy jest też wstęp do M. Historii Naturalnej. Tylko okresowe wystawy specjalne są odpłatne. Tam warto pójść, aby zobaczyć historię ziemi i procesy jakie w niej i na niej zachodzą. Bardzo pouczające. Trzęsienie ziemi pod nogami (specjalne urządzenie w podłodze) wg, skali Richtera też daje wyobrażenie o tym jak to jest naprawdę…
    London Eye kosztuje 12 F. A w ochronie (bo niestety trzeba dać się prześwietlić i nie wolno ostrych przedmiotów zabierać do kabiny…)sympatyczne chłopaki z Polski.
    Tower Bridge kilka funtów, ale za to ten widok…. Zamek Tower nie jest niestety tani…
    Za to przejażdżka statkiem warta grzechu…

I jeszcze to…

Pozdrawiam.

endi
    Participant

adres hostelu na Victorii: 71 Belgrave Road SW1V 2 BG, tel 2078343077 no i mail: astorvictoria@aol.com nie pamietam niestety adresu stronki ale na pewno mozna ja znalezc przez google

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.