Strona główna › Działy › Czarna lista › Wlamania
Mieszkamy na Harehills na Bayswater Crescent i wlasnie wczoraj ,kolo 12 w nocy(w deszczowa noc) udaremnilismy probe wtargniecia do naszego domu jakims Angolasom,w tym charakterystyczny Murzyn w kapturze ,taka chudzina ,rzeklbym,ktory na zywca stal na przeciw naszego domu.Wogole,domyslamy sie kto to zrobil,sa to znajomi Angola ktory mieszka blisko nas,bo czesto oni przychodza do niego i oni dobrze wiedza ,ze tu mieszkaja Polacy.
Akcja,byla zaplanowana( dobrze wybrali pogode),na szczescie nie udalo sie im wejsc do chaty bo wczas zauwazylismy ze jest cos nie tak.Maja znajomego z taksówka. Taksówka podjezdza pod chate,i tam tez siedzi pare osob,nie wiem ,moze do pomocy albo cos,no ale tym razem to oni nie wysiadali,tylko ta reszta wsiadla do niej i odjechali.
Prawdopodobnie ci Angole tez mieszkaja na Harehills,wiec oni dobrze wiedza ,gdzie i kto mieszka.
Czy ktos mial podobna sytuacje?
Polecam z długiej listy rzeczy, które ja mam pod ręką w razie potrzeby:
Siekiera, metalowy łom (w dwóch wielkościach- mniejszy na małych drani, a większy na większych drani… 😆 ), ostro zakończony pręt do grillowania, łańcuch, młotek, pała itp. Cokolwiek z takiej listy macie w domu i w rękach w momencie zagrożenia, na pewno wzbudzi to jakąś obawę w intruzach, ponieważ nie będą mieli pewności czy nie zostanie użyte przeciwko nim. A przecież nikt nie chce oberwać po łbie.
Pamiętajcie też, że w obronie własnej możecie nawet zatłuc gada, ponieważ inaczej niż w Polsce, tu nie karze się za obronę konieczną.
Nie znaczy to rzecz jasna, że należy koniecznie kogoś załatwić, ale gdyby drab wyzionął ducha próbując wam zrobić krzywdę, to już jego pech… 🙂
A tak na marginesie: słyszałem ostatnio o dwóch przypadkach wybijania szyb u murzyńskich najemców. Powody: rasowe. Pytanie: czy aby to nie niechęć do obcych? Wprawdzie był tam jakiś czarny, ale może oni razem po prostu nie lubią Polaków? Angole, ci prymitywniejsi oczywiście, nie przepadają za obcymi. A zwłaszcza, gdy ci "obcy" mają się lepiej niż oni sami i osiągają lepsze wyniki.
Ależ ty masz fantazję fata 😆 Ale raczej obejdzie się bez twoich pomocy naukowych, wystarczy zapalić światło pokazać że ktoś jest w domu a normalny włamywacz zniknie.
(No chyba że nie przyszedł po fanty, ale skonfrontować się z tobą)
Polecam z długiej listy rzeczy, które ja mam pod ręką w razie potrzeby:
Siekiera, metalowy łom (w dwóch wielkościach- mniejszy na małych drani, a większy na większych drani… 😆 ), ostro zakończony pręt do grillowania, łańcuch, młotek, pała itp. Cokolwiek z takiej listy macie w domu i w rękach w momencie zagrożenia, na pewno wzbudzi to jakąś obawę w intruzach, ponieważ nie będą mieli pewności czy nie zostanie użyte przeciwko nim.
Teraz to pojechales ostro Fata. Gdzie Ty zyjesz? Chlopie mamy XXI wiek 🙂 Opamietaj sie 🙂 Mam nadzieje ze nie spisz z tymi przedmioatmi w lozku bo moglbys sobie tym krzywde zrobic 🙂
ALEX -teraz rozumiesz dlaczego doradzalem Ci wakacje 😉
Czy Wy naprawdę wzięliście na serio moją wypowiedź? 😯 😯 😯
Czasami piszę pod wisielczy humor a nie na serio.
Wojtuś, ja żyję w Leeds a w Leeds jest wprawdzie XXI wiek, ale nie wszyscy żyją uczciwie… Takie np. Harehills ma to nieszczęście, że zamieszkane jest w sporej części przez "dzikich". A do nich XXI wiek i dyplomacja nie za bardzo przemawia…
Kto jest z daleka od tego nie zrozumie. 🙁
Pozdrowienia.
Aha, dodam jeszcze, że jak ktoś nigdy nie zetknął się z przestępczością i tylko o niej czyta przed monitorem, niech też pomyśli, co by zrobił, gdyby to jego ktoś zaatakował, albo próbował wtargnąć do jego mieszkania i to w kilku… Łatwo się mówi i pisze, ale ci którzy tego doświadczyli, nie bardzo chcą nawet o tym mówić.
Gwarantowane są w takiej sytuacji naprawdę duże emocje, zamiast myślenia o XXI wieku, wakacjach i o tym, gdzie jest telefon, żeby zadzwonić po Policję… Weźcie to pod uwagę. 😉 😕
Ależ ty masz fantazję fata 😆 Ale raczej obejdzie się bez twoich pomocy naukowych, wystarczy zapalić światło pokazać że ktoś jest w domu a normalny włamywacz zniknie.
(No chyba że nie przyszedł po fanty, ale skonfrontować się z tobą)
A jeśli to nie jest normalny włamywacz? Tylko najarany i nieprzewidywalny. Co wtedy?
Widzisz V-Tec, nie wiem czy to jest kwestia odległości jaka dzieli Cię od Leeds i jego problemów, ale nie pierwszy raz pokazujesz, że kompletnie nie orientujesz się jak tu wyglądają sprawy. To że słyszałeś i czytałeś jak jest gdzie indziej i co czytasz na forum to jeszcze nie wszystko. Powiem Ci tylko, że nie tak dawno naśmiewałeś się z Cyganów, że pisać o nich można wszystko i o tym, co ich dotyczy, bo i tak są niepiśmienni i ciemni i z internetem nie wiedzą jak się obchodzić…etc.
Tymczasem jest dokładnie odwrotnie, o czym miałem okazję się przekonać trzykrotnie- raz celowo chciałem się o tym przekonać. Cyganie dobrze wiedzą co się o nich pisze. Jest co najmniej jedna osoba (wiem kto to jest), która nas czyta i przekazuje wszystko dalej (jak to w rodzinie), zatem "obejdzie się bez Twoich pomocy naukowych" i uwag robionych jakby fachowo, ale jednak oderwanych od tutejszych realiów.
Ostrzegałem, że głupotą jest zakładanie, że przeciwnik jest głupszy ode mnie…
"Wystarczy zapalić światło.." Sorry V-Tec, z całym szacunkiem dla Twego całokształtu na forum, ale akurat w tej sprawie nie masz zbyt wiele do powiedzenia. Gdybyś mniej cynicznie traktował uwagi pokrzywdzonych przez Cyganów domyśliłbyś się , że domy na które "wjeżdżali" Cyganie nie były puste, a światła nie były zgaszone…
Wystarczyło, że po prostu chcieli wejść do mieszkania gdzie są Polacy…
Rozumiesz to?
😕 😕
[quote:e133f5cbba]Jest co najmniej jedna osoba (wiem kto to jest), która nas czyta i przekazuje wszystko dalej[/quote]
To jak w tym kawale starym :”Dlaczego cyganie zawsze chodza cala rodzina, bo…….”
zaswiecone swiatlo ani blask sloneczny nie sa raczej w stanie powstrzymac nikogo, zwlaszcza jezeli ktos PLANOWAL i skrzetnie przygotowywal sie do podjecia takich dzialan.
Na Harehills bezczelnosc pewnej nacji jest tak daleko posunieta,ze bialy dzien i pelen dom nikomu nie przeszkadza.Niedawno znajomi opowiadali mi o podobnym zajsciu…rzecz jasna na Harehills,rzecz jasna z udzialem wiadomo kogo.To juz nie jest niestety nowinka ani sensacja tylko chleb powszedni,ze do domu wskakuje kilku 'duzych panow’ i wynosza co chca grozac nozem.Ba!czasem nawet powracaja w to samo miejsce,gdzie ofiara nie stawiala oporu,by dokonac calkowitego zastraszenia.Biernosc jest ich pozywka,niestety zbyt czesto nia sie upajaja!
Swiatlo zapalone nie pomoze, wcale ich to nie odstrasza bo wtedy wlasnie bylismy w domu i swiatlo sie swiecilo. I smiejcie sie lub nie ale fatamorgana ma zupelna racje z tym calym sprzetem do samobrony.. Pierwsza reakcja mojego brata bylo wyrwanie palika z poreczy zeby miec w razie obrony. Po tej akcji zadzwonilismy na polcje, przyjechali i powiedzieli ze nic nie moga w tej sprawie zrobic bo ci sie nie wlamali do domu… jak ktos nie byl w takiej sytuacji, to lepiej niech sie nie wypowiada, bo naprawde pierwsze co przychodzi na mysl, to miec cos pod reka zeby im w razie czego przylozyc..
teraz zanim sie wyprowadzimy, zakladamy dodatkowy zamek i alarmy
Zgasić czy nie zgasić (światło)…Oto jest pytanie. Do V-Tec-a oczywiście. 🙂
Ciekawe życie macie na tym Harehills… Ok już nie będę się wypowiadał. Dla jasności pisałem że mam na myśli normalnych włamywaczy, którzy raczej zrywaja się jak zauważą że ktoś jest w domu. To co opisujecie to raczej nie włamanie ale rozbój (oczywiście komuś kto padł ofiarą jest raczej wszystko jedno jak to się nazywa).
HWDC(yganom) !!
Normalny wlamywacz? Ciekawe, nie wiedzialam ze wlamywaczy dzielimy na normalnych i nienormalnych… myslalam ze kazdy kto sie gdzies wlamuje niezaleznie w jaki sposob, to chyba normalny nie jest…
Hmm. .. nie wiem co mam o tym wszystkim myslec ale tez mieszkamy na Herhills i w nocy kolo 4 ktos pukal do nas do drzwi tak jakby chcial sprawdzic czy ktos jest w domu, a dzisiaj tez kolo 4 slyszalam jakies cieche glosy pod naszymi oknami. Mamy sie bac ? bo nie wiem czego mamy sie spodziewac kolejnej nocy…
co Was ludzie ciagnie na Harehills?????????za darmo bym tam niechhcial mieszkac, a podejrzewam za za free nie mieszkacie!!!