Strona główna Działy Nauka Kursy ??

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    stelmah
    Członek

mam do Was pytanie, mam nadzieje ze mi pomozecie choc troche. Jestem tu juz 2 lata w Polsce skonczylem studia 5 -letnie Mark i Zarzadz , niestety moj poziom ang nie byl najleposzy gdy przyjechalem, 2 lata nauki troche to zmienily (mam nadzieje), pracuje na magazynie jako picker, ostatnio szukam lepszej pracy, biurowej wyslalem juz kilkanascie cv, niestety bez powodzenia,
    zastanawiam sie czy moglbym ukonczyc jakies kursy ktore moglyby mi pomoc w aktywizacji zawodowej?
    I czy warto szukac pracy samemu czy jednak zdac sie na agencje?
    czy np. computer maintinence bylby pomocny etc.
    DZIEKI

fatamorgana
    Participant

Wprawdzie nie jestem związany z pracą biurową, ale jak czytałem uwagi innych to myślę, że przydałyby się i Tobie…
    Przeszukaj dobrze forum.
    Nie jest źle zapytać w dobrej agencji czy masz szanse, albo co jeszcze musiałbyś ew. posiadać. Oni przecież wiedzą kto i z czym jest potrzebny.
    Pozdrawiam.

v-tec
    Członek

Wysyłanie cefałek na ślepo raczej nic ci nie da, postaraj się odpowiadać na konkretne ogłoszenia z jobcentre albo zarejestruj się w kilku agencjach, był wątek na forum z agencjami od biur.
    Robienie kursu np. komputerowego dla niekoniecznie ci pomoże, w agencjach przechodzisz testy typu pisanie ze słuchu lub z kartki, znajomość funkcji ms office’a itp. jeśli jesteś w tym dość dobry to chodzenie na kurs dla samego dyplomu nie ma większego sensu. No chyba że chcesz uczyć się np. księgowości. Tutaj nie ma takiego szaleństwa jak w Polsce na punkcie gromadzenia jak największej ilości papierków, bardziej liczą się konkretne zademonstrowane umiejętności.

gonia
    Participant

Z mojego doswiadczenia bym ci doradzila jak juz bylo wyzej wspomniane odpowidziec na kontretne ogloszenie…z job centre badz z gazety…
    no i na moim przykladzie radze tez udac sie do oze mniejszej miejscowosci kolo leeds jest prawdopodobienstow ze nie beda tak bardzo wymagac doswiadczenia z Uk…
    w moim przypadku tak bylo ze w leeds w kazdej agencji wymagali doswiadczenie z uk ale mialam farta ze zaczynalam w keighley i tak jedyne co zrobili to testy na szybkos pisania…i pogadali troszke…oczywiscie byla to bardzo podstawowa praca biurowa.
    powodzenia

Baggins
    Participant

[quote:7f98ef76a3] Tutaj nie ma takiego szaleństwa jak w Polsce na punkcie gromadzenia jak największej ilości papierków, bardziej liczą się konkretne zademonstrowane umiejętnośc[/quote]
    O to dosc ciekawe stwierdzenie. Ja spotkalem sie z czyms wrecz przeciwnym. Do glupiego udzielenia 1 pomocy trzeba miec papierek, inaczej jeszcze cie oskarza. Wszystko zalezy od dziedziny gdzie startujesz, ale ogolnie wg mnie jest przeciwnie: to wlasnie tu przywiazuje sie wage do papierkow (procz galezi technicznej).
    ”marketing i zarzadzanie” – widze ze poszedles za glosem mlodziezy ktora nie wie co wybrac :).

stelmah
    Członek

Dzieki wielkie za pomoc,
    ZiM dokladnie, moze to wyda sie troche dziwne ale skonczylem elektryk ze specjalnoscia elektronika ogolna i mialem wjazd bez egzaminow na wydzial elektryczny w swoim miescie, 😀 heh
    drobny zwrot w zyciorysie, lekki zakret
    a moze po prostu lenistwo (ciekawe czy wyjdzie mi bokiem), no ale egzaminy musialem zdawac
    jak na razie to musze walczyć z tą słaboscią, być świadomym to już wiele
    🙂
    p.s. ogólnie znalazlem takie biuro nieststy nie wiem czy jest równiez w leeds, w halifaxie jest (huddersfield, dewsbury), career 4 adults http://www.workabout.org.uk/businesses/redundancyadvice.htm mam zamiar tam zajrzec
    pozdrawiam serdecznie

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

O to dosc ciekawe stwierdzenie. Ja spotkalem sie z czyms wrecz przeciwnym. Do glupiego udzielenia 1 pomocy trzeba miec papierek, inaczej jeszcze cie oskarza. Wszystko zalezy od dziedziny gdzie startujesz, ale ogolnie wg mnie jest przeciwnie: to wlasnie tu przywiazuje sie wage do papierkow (procz galezi technicznej).

Ta 1. pomoc nie jest taka 'głupia’: ja na przykład nie byłbym w stanie fachowo udzielić 1. pomocy po prostu nie wiem jak to zrobić żeby naprawdę pomóc a co ważniejsze nie zaszkodzić. Więc nie widzę problemu że w zakładach są przeszkoleni first aiders. Ale ogólnie papierek nie ma tak magicznej mocy jak w Polsce, często w ogłoszeniach piszą: wymagany jakiś tam dyplom czy certyfikat LUB doświadczenie w zawodzie. Czyli kto ma doświadczenie może nie mieć szkoły – w Polsce nie do pomyślenia, możesz mieć 100 lat doświadczenia, a bez formalnego wykształcenia nikt cię nie przyjmie

Gesiu
    Participant

zalezy o chcesz robic. ja robie kurs MCSE. Nie jest to tanie, ale jak ukonczysz to masz bardzo dobry papier w reku. Robota na calym swiecie, o ile oczywiscie znasz jezyk.

Mi sie ten kurs przydal, bo na rozmowie mialem maly test. Gosciu powiedzial mi ze zajmie mi to 15 minut, zajelo 30:) Chyba myslal ze mam moja wiedza jest troche mniejsza. Duzo z pytan na tescie mialem zwiazanych z kursem ktory robie, wiec polecam jezeli chcialbys pracowac w IT.

mex1
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Gesiu wrote:

zalezy o chcesz robic. ja robie kurs MCSE. Nie jest to tanie, ale jak ukonczysz to masz bardzo dobry papier w reku. Robota na calym swiecie, o ile oczywiscie znasz jezyk.

Mi sie ten kurs przydal, bo na rozmowie mialem maly test. Gosciu powiedzial mi ze zajmie mi to 15 minut, zajelo 30:) Chyba myslal ze mam moja wiedza jest troche mniejsza. Duzo z pytan na tescie mialem zwiazanych z kursem ktory robie, wiec polecam jezeli chcialbys pracowac w IT.

Mozesz wyjasnic skrot MCSE ?

mex1
    Członek

Gesiu wrote:

Mozesz wyjasnic skrot MCSE ?

v-tec
    Członek

Microsoft Certified Software Engineer?

Gesiu
    Participant

Microsoft Certified System Engineer

marianna26
    Członek

Gesiu wrote:

hej. mozesz mi napisac gdzie robiles ten kurs i mniej wiecej jaka jest jego cena??
    pozdrawiam

Amstaff
    Participant

Wlasnie gdzie go robiles w moim miescie nie ma 😥 a chce sie wybrac napewno zaczne od sierpnia na CCNA a pozniej CCNP ale do tego 2 to jeszcze dluga droga 🙂 pozdrawiam

Gesiu
    Participant

Firma w ktorej robie kurs nazywa sie SkillsTrain. Jest kilka form ktore robia tego tyou kursy. Wystarczy wpisac w google "MCSE UK". Ja sie ucz w domu. Nie chodze na żadne zajecia czy klasy do collegu.

Postawiłem sobie maszyne wirtualna a na niej kilka systemow operacyjnych. Wszystko to idzie sciagnac ze strony Microsoftu za darmo (wersje 180 dniowe).

Poza tym po tym jak rozoczalem kurs to dostalem tez robote w IT, choc poza kursem, mam tez skonczona w Polsce studia informatyczne.

Jezeli chodzi o koszt kursu, to jest to ponad 3200 funtow. Mam to rozlozone na nieoprocenowane 42 raty. To jedna z zalet tej firmy gdzie robie kurs.

Tylko aby go skonczyc to trzeba miec duzo silnej woli i determinacji, bo jest to dluga droga a w polowie moze sie juz znudzic, ale ja trwam i mam nadzieje ze do konca roku bede mial MCSE.

Aha jeden feler kursu, egzaminy sa wszystki razem, tzn dopiero jak sie skonczy ostatnia czesc. Nie mozna robic MCP po kazdej przerobionej partii materialu.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.