Strona główna › Działy › Prawo › Tymczasowy paszport
Witam,
moj kolega wyslal paszport do Home Office’a. Niestety juz go nie odzyskal. Napisali, ze dokument nie doszedl i juz. Teraz chce pojechac do Polski. Zostal mu tylko stary dowod, ale on chyba nie upowaznia do przekroczenia granicy.
Wie ktos co moglby zrobic w tej sytuacji? Czy moze wyrobic jakis tymczasowy dokument tozsamosci? Jezeli tak, to jak sie to robi? I jak to dziala? Ile jest wazny? Czy mozna z nim wrocic do Anglii? itd.. itp..
musisz do Londka jechac do Konsulatu poprosic o wyrobienie tymczasowego paszportu, a w Polsce wyrobia nowy….to wszytsko oczywiscie kosztuje
Paszport tymczasowy wazny jest przez miesiac od chwili wydania koszt to 26.50£ mozna go wyrobic w konsulacie W Londynie lub Edynburgu czeka sie okolo 3 tygodni od chwili zlozenia wniosku.Mozna tez wyrobic paszport szybciej w naglych wypadkach ,ale trzeba udokumetowac np.wykupiony bilet lub nagla choroba osoby bliskieji doplacic kolejne 15 funtow.(niechetnie to robia bo sa bardzo bussy) Najlepiej jednak zlozyc wniosek o paszport 10 letni koszt 100£ ,ale majac adres w Angli wyrobia go tylko w Konsulacie w Londynie,majac adres zamieszkania w Szkocji w Edynburgu(tylko w przypadku paszportu 10-letniego).Generalnie trzeba z nimi umiec rozmawiac w konsulacie bo czesto podaja sprzeczne informacje.Konsulat w Londynie tak dziala jakby ciagle byl rok 1979 male pomieszczenie kilka osob tylko pracujacych i nie sa przygotowani sa na taka liczbe petentow (nieprzewidzieli tego wraz z wejsciem Polski do Uni) w tej chwili trzeba umowic sie na apoitment tylko po to aby zlozyc dokumenty.Nie sposob tez sie dodzwonic do konsulatu w Londynie aby uzyskac jakakolwiek odpowiedz,wiec polecam Edynburg nawet blizej i piekne miasto i brak kolejek.Niewiem jednak po co wyrabiac paszport jesli masz dokument na stary dowod tez przejedziesz granice.pozdrawiam
Witam,
moj kolega wyslal paszport do Home Office’a. Niestety juz go nie odzyskal. Napisali, ze dokument nie doszedl i juz. Teraz chce pojechac do Polski. Zostal mu tylko stary dowod, ale on chyba nie upowaznia do przekroczenia granicy.
Wie ktos co moglby zrobic w tej sytuacji? Czy moze wyrobic jakis tymczasowy dokument tozsamosci? Jezeli tak, to jak sie to robi? I jak to dziala? Ile jest wazny? Czy mozna z nim wrocic do Anglii? itd.. itp..
Z tymi paszportami to jest jakies przegiecie!! Ja wyslalem do DVLA paszport ponad miesiac temu i caly nikt tam nie potrafi mi powiedziec gdzie on jest, bo nie ma mnie podobno w bazie danych. A przeciez wczesniej, 3 miesiace temu wyslalem tam tez prawo jazdy. Powoli zaczyna mnie to bardzo denerwowac!!!! Na szczescie mam jeszcze dowod…
wieszak wrote:Witam,
Z tymi paszportami to jest jakies przegiecie!! Ja wyslalem do DVLA paszport ponad miesiac temu i caly nikt tam nie potrafi mi powiedziec gdzie on jest, bo nie ma mnie podobno w bazie danych. A przeciez wczesniej, 3 miesiace temu wyslalem tam tez prawo jazdy. Powoli zaczyna mnie to bardzo denerwowac!!!! Na szczescie mam jeszcze dowod…[/quote]
O qurwa jak ty wygladasz Lepton jak jakis Jesus Christ super star albo jak jakis stary metal z czasow metalmani lub czlowiek dzieci kwiatow to odnosnie twojego zdjecia 🙄 🙄 🙄 😆 😆 😆 😆
Lepton wrote:wieszak wrote:Witam,
Z tymi paszportami to jest jakies przegiecie!! Ja wyslalem do DVLA paszport ponad miesiac temu i caly nikt tam nie potrafi mi powiedziec gdzie on jest, bo nie ma mnie podobno w bazie danych. A przeciez wczesniej, 3 miesiace temu wyslalem tam tez prawo jazdy. Powoli zaczyna mnie to bardzo denerwowac!!!! Na szczescie mam jeszcze dowod…[/quote]
Na fryzjera cie nie stac??? Myslalem ze w warsawce same elaganty z krawacikami mieskaja przyznaj sie z jakiej wioseczki do warsawki przyjechales za przyszloscia????
O qurwa jak ty wygladasz Lepton !!!
Na fryzjera cie nie stac??? Myslalem ze w warsawce same elaganty z krawacikami mieskaja przyznaj sie z jakiej wioseczki do warsawki przyjechales za przyszloscia????
O qurwa jak ty wygladasz Lepton !!!
Glupi jestes jak but… tylko tyle Ci moge powiedziec, milego dnia zycze 🙂
O qur… JAK JA WAS KOCHAM LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Naprawdę! Ubaw po mój najwyższy włos na głowie… 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😀
😯
SpokoBoyxxx’ie, ocene nt. tego czy jestes glupi czy nie musisz niestety zostawic innym… a tak a propos to zaden glupek nie przyzna sie ze jest glupi bo po prostu jest tego nieswiadomy, ale to tak na marginesie.
Nie chce mi sie tutaj rozwodzic bo szkoda mi czasu na pisanie takich oczywistych rzeczy… spojrz wreszcie na swiat szerzej to moze w koncu zobaczysz ze jest jeszcze mase rzeczy ktore pewnie Cie rozbawia a moze zaskocza, bo chyba jeszcze nie udalo sie Tobie wyjrzec zza swojego ograniczonego modelu postrzegania rzeczywistoscie, w ktorym wszystko podlega prostym schematom i zaleznosciom, ktorymi sie poslugujesz. Na szczescie (dla innych) swiat nie jest taki prosty jak myslisz, co czyni go interesujacym i roznorodnym.
A wracajach do konkretnego przypadku, to Metalmania dalej istnieje, tak samo jak HUNTER fest, Rock Am Ring czy inne tego typu festiwale. Moze jak kiedys sie tam wybierzesz i pogadasz z ludzmi.. moze Twoj poglad na pewne sprawy sie troche zmieni.
Ludzie bardzo lubia tworzyc schematy w ktore potem wierza i sie ich kurczowo trzymaja. Dlatego w wiekszosci ubieramy sie tak a nie inaczej, wygladamy tak a nie inaczej, obchodzimy swieta i wierzymy w te same religie. A wszystko co inne jest zle. A moze to co inne jest czasami lepsze tylko zakorzenione w nas przez otoczenie schematy nie potrafia nam tego zrozumiec.
Pozdrawiam.
Stary wedlug mnie mozesz sobie zapuscic WLOSY do kolan ,lub je zgolic na lyso jak wiekszosc polakow i co mi do tego ,ale zawsze bedziesz sie odroznial i wierz mi wcale nie bedziesz postrzegany jako oryginalna osoba tylko z daleka bede widzial w tobie? anyway pozdrowienia od schematycznego glupka
😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
Jak to czytam, to można odnieść wrażenie, ża ten tymczasowy paszport (pamięta ktoś jeszcze, że o to chodziło? 😯 ) dają za długie włosy na przykład…
A za krawacik – normalny paszport. 😆 😆 😆
Jak to czytam, to można odnieść wrażenie, ża ten tymczasowy paszport (pamięta ktoś jeszcze, że o to chodziło? 😯 ) dają za długie włosy na przykład…
A za krawacik – normalny paszport. 😆 😆 😆
😀 😀 😀 😀
Podobnie to odebralem 🙂
Tylko mi sie wydaje ze tak:
Tymczasowy za krawacik (w bialo czerwone pasy) – Tymczasowy bo nie wiadomo ile jeszcze potrwa koalicja
Normalny jak sie ktos nazywa SpokoBoyxxx albo ma krotkie wlosy i wyglada ogolnie "normalnie"
Dla Leptona paszport trangalaktyczny z wiza na planete malp + przelot oplacony w jedna strone 😆
Hey Spokoboy—znam Leptona i pomimo swoich dlugich wlosow- ktorych nie rozpuszcza z reguly, jest spoko gosciem….