Strona główna Działy Praca Jak napisać cv i znaleźć pracę biurową/w banku/agencji pracy

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    tygrysnie
    Członek

a ja z wlasnego doswiadczenia goraco polecam Hays recruitment. Przede wszystkim konsultantka siedla ze mna od razu i tak pokierowala rozmowa, ze potrafila wywnioskowas, jakiego typu praca mi odpowiada, jakie mam plany na przyszlosc i co po prostu pasuje do mojego charakteru. W ciagu tygodnia dostalam 4 oferty pracy, i to dostosowane do moich oczekiwac. Przygotowano mnie do interview profesjonalnie, tak ze naprawde nie musialam sie wstydzic za siebie:-)

Nie wiem, jak jest w ich oddzialem w Leeds, jako ze ja staralam sie przez branch Halifax.

Marta Klecz
    Członek

Oddzialu w Leeds nie polecam.
    Sa beznadziejni. Pracowalam dla niech lacznie z rok w 3 roznych miejscach a jak przyszlam pogadac o mojej przyszlej pracy-chcialam im powiedziec ze chce permanent i wogole…to kazali mi wejsc do pokoju i gadali ze mna przez telefon- nie chcialo im sie zejsc na dol.
    poza tym wyslali mnei po rekrutacji i adminie do pracy jako sekretarka dla najwazniejszego szefa finansow na caly Yorkshire w NHSie…
    Beke ze mnie mialy te sekretarki.

tygrysnie
    Członek

to rzeczywiscie nie budzi podziwu, Marta. Ale z drugiej strony poszerza ci sie baza mozliwosci ze wzgledu na cv 🙂 A jak oni stoja ze stala praca na czas nieokreslony? Bo interim fajnie ze jest, jesli jest, ale ma to do siebie, ze sie konczy, a stala praca to wiekszy spokoj.. Chociaz znam ludzi, ktorzy wola interim, bo nie czuja sie ponoc niczym uwiazani…

Prekursor
    Członek

Jesli chodzi o moje doswiadczenia z [b:2584016a9a]Select Appointments[/b:2584016a9a] 22/23 Boar Lane Leeds LS1 6EA to moge powiedziec ze:

-uderzalem przez prawie 2 tygodnie co 2 dni w tygodniu nagabujac ich i zadajac pytanie o rozne prace(w drugim tygodniu udawalem,ze jeszcze nigdy u nich nie bylem i za kazda wizyta mialem inna czcionke w CV i LM ;] )
    -po rejestracji trzeciego dnia mialem interview i prace zaczalem dokladnie tydzien po rejestracji
    -stawka o ktorej byla mowa w agencji byla o 2 funty wieksza niz ta w rzeczywistosci(ku mojemu zdziwieniu cala czworka angielskich tempow
    zatrudnionych na tym samym stanowisku nie wiedziala nic o stawce)
    -sytuacje podobne do powyzszej ( byla oferta pracy temp ktora po 3 tygodniach od daty ogloszenia wakatu miala stawke o 2 funty nizsza)
    -nie wiem jak jest z praca przez Select dla NHS jako temp ale wiem,ze pracujac jako temp dla innych firm ongoing contract to raczej [b:2584016a9a]chwyt matretingowy[/b:2584016a9a]
    -kiedys probowalem zdobyc informacje na temat ciekawego wakatu ciagle pracujac dla nich i odeslano mnie z informacja braku doswiadczenia w pracy o jaka sie staram (fakt groteskowy zwazywszy na fakt ,ze na wakacie mowy o experience nie bylo,fakt drugi praca nie wymagala experience tylko some IT background :] ) –no ale moze sie czepiam 😉

tygrysnie
    Członek

prawda jest taka, ze musisz byc trzy ray lepszy niz anglik, zeby w ogole ktos na ciebie raczyl spojrzec, a i tak nigdy nie bedziesz tak "dobry". Bez uprzedzen, bo jest wielu wspanialych anglikow, ale taka jest prawda czesto…

Muss Lee
    Członek

Chciałbym zmienić prace na biurową. Byłem w kilku agencjach ale jakos nie dają znać. Mam CV i to chyba całkiem nie złe.
    Macie jakie wiesci gdzie uderzyć po prace? Mi już brakuje pomysłów 😉
    Jestem wdzięczny za każde info.

ela1981
    Participant

Ja znalazlam przez jobcentre dlatego goraco polecam, mimo, ze ludzie czesto marudza (niewiedziec czemu). Ja omijalam agencje, tylko jobcentre+gazety+inne ogloszenia.

jackyl
    Participant

zdefiniuj niezle? 🙂

byles w OfficeTeam (Robert Half) lub Huntress? osobiste doswiadczenia z powyzszych opieraja sie na zasadzie 'rejestracja w piatek, do roboty w poniedzialek’ ale moze bylem lucky 😉

jobcentre tez polecam, aczkolwiek czesto trafiasz stamtad.. do agencji 🙂

Marta Klecz
    Członek

Jak poszlam sie zarejstrowac w huntress po dwoch tygodniach zadzwonili do mnie z praca na pakowanie 😯

Po ponad dwuletnim doswiadczeniu w biurze.

v-tec
    Członek

No to jackyl rzeczywiście był lucky 😉

Muss Lee
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    jackyl wrote:

zdefiniuj niezle?

Pisząc niezłe, mam na mysli to, ze nie jestem kompletnie zielony. Chociaż przyjechałem do Leeds miesiąc temu, wczesniej skończyłem college w anglii i pracowałem w Uk ponad rok. Później w Polsce pracowałem w marketingu jednego z większych browarów, ale zdecydowałem przyjechać tutaj.
    I to jest własnie to "nie złe" 😉
    Teraz pracuje przez Rileya w jednej z fabryk. Nie jest źle ale wolałbym prace, w której ludzie używają jeszcze poprawnego angielskiego 😉 a nie slangu.
    Dziękuje wam za rady. Jeszcze nie poznałem wszystkich agencji a i na strony Job centre zajrze.

Jackyl, Ty chyba naprawde miałes szczescie.
    Pozdrawiam

julka
    Participant

Sprobuj uderzyc do Skipton. Bardzo duzo ludzi z leeds, Keighley, Bradford i okolic przyjezdza do nad pracowac.
    Mamy dwie wielkie firmy zatrudniajace razem okolo 2000 ludzi w biurach.
    Poszukaj w internecie informacji na temat HML i Skipton Building Society.

William
    Członek

Wejdz na http://www.myleedsjobs.co.uk zamiesc swoje CV, aplikuj na wszystkie pozycje z admin/clerical, szczegolnie na te temporary. Pracodawcy na tej stronie to same agencje i moga odezwac sie do ciebie, przy czy nie licz na cos szczegolnego, Data Entry na poczatek to i tak postep w porownaniu z fabryka. Co do jezyka, ci w biurze niestety mowia raczej podobnym slangiem;)

julka
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    William wrote:

Co do jezyka, ci w biurze niestety mowia raczej podobnym slangiem;)

Nie zgodze sie.
    Od kiedy zaczelam prace w biurze moj angielski poprawil sie znacznie. Mam o wiele bogatsze slownictwo i podlapalam troche lepszy akcent. Wczesniej pracowalam w barach, piekani i fabryce.

Praca w biurze bardzo rozwija jezyk angielski.
    Chocby za przyklad moge podac zwrot frazeologiczny:
    Just bear with me a second.
    Zanim poszlam pracowac do biura mowilam:
    Just wait a minute.
    Roznice widac i slychac.

Julka

William
    Członek

No moze i masz racje, chodzilo mi tylko o to, ze w dalszym ciagu nie jest to angielski z BBC, zreszta i tak juz sie do tego Yorkshire dawno przyzwyczailem. Wazne tylko, zeby bylo z kim porozmawiac na jakiekolwiek ambitniejsze tematy. Niestety Anglicy pracujacy w warehousie czy w fabryce sa dosyc ograniczeni.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.