Strona główna Działy Praca Jak napisać cv i znaleźć pracę biurową/w banku/agencji pracy

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    v-tec
    Członek

Szk. zawodowa to może być vocational school albo lepiej takiż college, a średnia może i A-level tyle że tu się studiuje A-level z wybranego przedmiotu lub dwóch, czyli podajesz z jakiego kierunku masz ten A-level inaczej to nie będzie miało sensu i to nie za bardzo przystaje do polskiego liceum

Justi
    Participant

szkoła średnia to secondary school

jaandona
    Participant

W końcu nie wiem jak czy a level czy college czy secondary… jestem po zawodowce mechanikiem. a po szkole sredniej nie mam zawodu. czy powienienem napisac np tylko a level czy cos jeszcze. Pozdrawiam

Justi
    Participant

Myślę że powinieneś napisać najpierw zawodówkę jako Vocational Training School i napisać jaki masz zawód: Professional title: mechanik
    a szkoła średnia to Secondary School lub Secondary Technical School, jeśli technikum, możesz dopisać 'A level’ jeśli masz maturę

Justi
    Participant

Myślę że powinieneś napisać najpierw zawodówkę jako Vocational Training School i napisać jaki masz zawód: Professional title: mechanik
    a szkoła średnia to Secondary School lub Secondary Technical School, jeśli technikum, możesz dopisać 'A level’ jeśli masz maturę

Sandgirl
    Członek

Jak ja pomagalam bratu kolezanki, to zawodowke nazwalam 'trade school’ (tak slowniki powdawaly).
    A co do innych szkol… to raczej porownywalam wiekiem i podstawowke dawalam jako Primary &Secondary School a liceum jako Highschool 😛
    W koncu my idziemy do szkoly sredniej w wieku…. 16 lat teraz (?), a tu sie do Highschool idzie w wieku 16 lat.

Baggins
    Participant

Szkola zawodowa to Professional school, a absolwent takowej to Professionalist. W twoim wypadku Professional mechanic.

P.S. Ciekawe kto to lyknie 😉

jaandona
    Participant

Dzięki może ktoś jeszcze by coś napisał jak to nazwać po angkielsku te odpowiedniki szkół. Pozdrawiam

Mediator
    Członek

A ja jestem Polak maly
    Co braly widzialy galy
    Wez mnie wez ty moj Albionie
    Niech magister Cie owionie
    Zrobie pralke, raport, test,
    Wszystko (prawie) co tam chcesz
    Nalogowo chce nagodzin,
    Nadgodzin dla Polskich Rodzin
    Ouwertajma daj mi luby
    Ja nadmucham w Twoje tuby
    Bedziesz bossem przez lat kilka
    Lecz potem…
    …poniosa wilka 😆
    Chyba, ze Cie w pore trafi:
    Polak maly, a potrafil 😆

angel_eyes
    Participant

Witam,wiem ze kiedys byl taki topik bo sama go pamietam,ale przekopalam forum i nie moge go znalezc. Czy ktos moze polecic agencje pracy,ktore maja oferty do biur.Interesuje mnie taki typ pracy,na poczatek glownie proste czynnosci biurowe,wprowadzanie danych do komputera,drukowanie dokumentow itp.

koukla
    Participant

Sama szukalam takiej pracy. Na poczatek jako pomoc biurowa, cokolwiek. Bylam w kilku agencjach specjalizujacymi sie szukaniem prac biurowych ale niestety w kazdej z nich wymagali doswiadczenia w Anglii. Nie pomoglo nawet 3,5 roku doswiadczenia w Polsce. 🙁
    Mimo wszystko nie poddawaj sie. Wszystkie takie agencje mozesz znalezc w Yellow Pages. W centrum jest Adecco, Blue Arrow, Horizont..

Anonim
    Gość

moze przez ta agencje http://www.reed.co.uk

fatamorgana
    Participant

Chyba Horizon….
    Horizon Recruitment i Horizon European.
    Dodam Search Recr.
    Resztę napisze Ci nasza Forumowiczka Roku 2006.
    Zna temat najlepiej. (podobno)

Monica
    Członek

Polecam takze Hays, Headway Recruitment, Kelly Services (na Albion Place) i Aaron Personnel (te dwie ostatnie sprawdzone)
    Pozdrawiam i zycze powodzenia !!!

angel_eyes
    Participant

dzięki za odpowiedz:) ja mam tylko 3 tygodniowe doswiadczenie pracy w biurze w warehausie w ktorym pikowalam,a potem mnie przeniesli do biura,mialam tam zostac jak zrobia druga zmiane(dopoki nie zmienil sie manager i wszystko sie zmienilo lacznie z tym,ze kilkanascie osob stracilo prace w tym i ja).Tylko,ze dla agencji widnialam jako picker and packer,wiec nawet nie ma kto potwierdzic tego ze otarlam sie o prace biurowa:(

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.