Strona główna Działy Praca Jak napisać cv i znaleźć pracę biurową/w banku/agencji pracy

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 136)
  • Autor
    Wpisy
    Indra
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    back2berlin wrote:

ipod cie wybawi z ciszy tego miejsca:D no chyba ze sluchawek lub nawet jednej sluchawki nie mozna miec to juz nie wiem co:)

Raczej nie mozna, musze mniej wiecej wiedziec [czyt. slyszec] co sie dzieje dookola mnie. Za to ziewam w takt ciszy non stop 😉 No nie umiem bez muzyki i juz. Teraz wiem, dlaczego prawnicy sa tacy nudni, nie sluchaja nutek 😉

ewelin
    Participant

zawsze możesz sobie śpiewać pod noskiem 😉
    śpiewać – czyli nucić sobie ładnie, albo fałszować – żeby sami poprosili Cię o włączenie jakiejś muzyczki, żeby Cię zagłuszyć 🙂

back2berlin
    Participant

prawnik sie nudzi z zamilowania do nudy 😀 kurcze to masz dylemat nowa praca pewnie wszystko ok a tu cisza…ja rowniez bez muzy bym nie mogl, hmm ciekawa sprawa, a moze zalozyc cos w rodzaju malego zwiazku w twoim pomieszczeniu zgadac ludzi i przestawic na pismie prosbe do szefa o udostepnienie radia lub innego gadzetu 🙂

marta24
    Członek

hej szczęściarze pracujący w biurach 😀 może podpowiedzie coś jak szukać takowej
    pozdr

Reddbull
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    proudofmyself wrote:

ja siedze ze znajomych na facebook i gramy w connect4 😀

hehhe jak Ci idzie… ja w to caly czas na wykladach z EU law gram 😛 nie ma mocnego…

derailed
    Participant

marta24 wrote:

hej szczęściarze pracujący w biurach 😀 może podpowiedzie coś jak szukać takowej
    pozdr

Proste, otwierasz neta i piszesz np totaljobs.co.uk i dalej np administrator albo data entry clerk itd. I Ci wyszukuje, potem wystarczy wyslac CV i aplikowac….

Lub….

Idz do agencji np. Addeco, Hays, Reed i sie zarejestruj to moze Ci cos znajda….

A i przydaloby sie jakies doswiadczenie niestety…

Powodzenia 😉

Indra
    Participant

Fox Hayes sie oglasza w jobcentre. Ostatnio umowili sie z kandydatami na rozmowe (tymi, ktorzy aplikowali z jobcentre) to nikt nie przyszedl. Wiem, ze dalej szukaja do post room i cos tam jeszcze 🙂

HardcoR
    Participant

Jako że temat zszedł w truskawki, przesunąłem "luźne" rozmowy do innego działu, a tutaj proszę o kontynuwanie tematu o [b:0ea5e7aaa4]pracy biurowej[/b:0ea5e7aaa4].

Dziękuję 🙂

julka
    Participant

back2berlin wrote:

prawnik sie nudzi z zamilowania do nudy 😀 kurcze to masz dylemat nowa praca pewnie wszystko ok a tu cisza…ja rowniez bez muzy bym nie mogl, hmm ciekawa sprawa, a moze zalozyc cos w rodzaju malego zwiazku w twoim pomieszczeniu zgadac ludzi i przestawic na pismie prosbe do szefa o udostepnienie radia lub innego gadzetu 🙂

Jesli w firmie sa telefony i klient moze zadzwonic, to nie powinno byc zadnej muzyki w tle – jest to zle odbierane przez klienta – jako olewactwo – dlatego wlasnie w biurach najczesciej jest cicho…

Indra
    Participant

julka, pracowalam z glownie z telefonem w poprzednich pracach i jak muzyka nie huczy ani nie masz radia obok sluchawki telefonu, to gwarantuje, ze po pierwsze primo nikt z drugiej strony kabla nic nie slyszy, po drugie primo w niczym nikomu to nie przeszkadza. a jak slyszysz li i jedynie biurowe dziwieki przez 7 i pol godz to oszalec mozna.

btw, HardcoR zaraz znowu przeniesie kawalek watka do hobby 😉

jackyl
    Participant

julka wrote:

back2berlin wrote:

Jesli w firmie sa telefony i klient moze zadzwonic, to nie powinno byc zadnej muzyki w tle – jest to zle odbierane przez klienta – jako olewactwo – dlatego wlasnie w biurach najczesciej jest cicho…[/quote]

taa a jak mialem kiedys telefoniczne interview do marketingu duzej firmy zajmujacej sie tlumaczeniami, 3 pytaniem bylo jakiej slucham muzyki, bo to u nich w biurze wazne.. 🙂

julka
    Participant

jackyl wrote:

julka wrote:

back2berlin wrote:

Jesli w firmie sa telefony i klient moze zadzwonic, to nie powinno byc zadnej muzyki w tle – jest to zle odbierane przez klienta – jako olewactwo – dlatego wlasnie w biurach najczesciej jest cicho…[/quote]

taa a jak mialem kiedys telefoniczne interview do marketingu duzej firmy zajmujacej sie tlumaczeniami, 3 pytaniem bylo jakiej slucham muzyki, bo to u nich w biurze wazne.. :)[/quote]

Ja nie mowie, ze w tego typu firmach ZAWSZE sluchanie muzyki jest niewskazane. Po prostu, jesli jest mozliwosc, ze klient moze wejsc do biura, lub tez czsto ma sie z klientami kontakt telefoniczny, bardzo czest w pracy jest zabronione uzywanie radia, lub ipoda. wszystko zalezy od dzialu. Od kiedy przenioslam sie do It wszyscy siedzimy z mp3 plejerami i sluchamy muzyki, bo nie mamy stycznosci z klientem. Natomiast dzialy takie jak Marketing niestety nie maja takiej swobody. Wszystko zalezy od tego jak do tego typu spraw (lacznie z dress code) podchodzi wlasciciel firmy czy tez rada nadzorcza).

Podkreslam jeszcze raz: nie twierdze, ze tak jest w kazdej firmie.
    Jedynie w tych, w ktorych ja pracowalam.
    I przyznam szczerze – nie dziwi mnie to.

Biker
    Participant

Witam czy ktos moglby mi podpowiedziec,w jakich agencjach moge sie poszukujac pracy biurowej. Wiem, ze czytalam taka informacje gdzies na forum, tylko teraz nie moge jej znalezc. Zlozylam CV w Headway’u i Ritz’u (w piatek), na razie bez odzewu. Za wszelkie informacje z gory dzieki.

slanting_eye
    Członek

addecco

fatemeh
    Participant

We wszystkich ktore zajmuja sie wyszukiwaniem pracownikow do biura 😀

A na powaznie: szukaj agencji, ktore zajmuja sie 'commercial’ staff. Wchodzisz i pytasz na wejsciu czy szukaja 😉

Z grubsza podzial wyglada tak:
    [i:45da418a90]
    Commercial staff including office management, secretarial, clerical, data entry, administration, accounting, customer services, telesales, call centre operators, office juniors and receptionists.

Industrial staff such as production and machine operatives, stock controllers, warehouse, assemblers, pickers, packers, loaders, sorters, fork lift truck operators, delivery staff and porters.

Retail staff such as shop assistants, merchandisers and managers.

Sales staff including telesales, sales support, market researchers, field sales representatives, recruitment consultants, marketing executives, account managers and sales managers.

Call Centre staff such as inbound/outbound sales, inbound/outbound customer service, team managers and call centre managers.
    (http://www.redgoldfish.co.uk/viewrecinfo.asp?gid=1008)[/i:45da418a90]

http://www.leeds-manchester.pl/forum//viewtopic.php?t=4457
    http://www.leeds-manchester.pl/forum//viewtopic.php?t=4403

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 136)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.