Strona główna Działy Praca Jak napisać cv i znaleźć pracę biurową/w banku/agencji pracy

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Agata wrote:

czy cv powinno zawierac zdjecie czy nie? powiedzcie jak to z tym jest? 🙄

Zalezy o jaka prace sie starasz 😉

Ludzie kochani, dajcie se spokoj z tymi zdjeciami w CV. Wlasnie prowadze rekrutacje dla firmy w ktorej pracuje. Liczy sie Twoje CV, umiejetnosci, wyksztalcenie i doswiadczenie oraz REFERENCJE a nie zadne zdjecie.

Na Bog mily, nie piszcie tez czy macie zony/mezow, dzieci, kochanki, szwagrow itd. Wiekszosc potencjalnych pracodawcow naprawde obchodzi to jak zeszloroczny snieg a do tego budzi podejrzenia ze splodzenie dziecka to Wasze najwieksze osiagniecie w zyciu. Jest jeden wyjatek: czasami firmy maja szczegolne preferencje w zatrudnieniu, np. wola pracownikow zonatych/zameznych. Wtedy na pewno zapytaja.

Powodzenia w szukaniu pracy.

gonia
    Participant

Ja bym zdjecia nie zamieszczala…przeciez w pracy nie chodzi o to jak ladna masz buzke…
    tylko umiejetnosci wiec skup sie lepiej na tym…

fatamorgana
    Participant

Cytat:
    (…) jednakże w angielskiej specyfice rynku pracy załączanie zdjęcia do CV nie jest najlepszym pomysłem (chyba, że zostanie to wyraźnie zaznaczone), ponieważ może to zostać odczytane jako próba przekonania potencjalnego pracodawcy swoim wyglądem a nie umiejętnościami…(…)

Jak treść będzie przekonywująca, to i tak nas na rozmowie zobaczą…

Niccolas
    Członek

hej 7sisters, a na jakie stanowisko ta rekrutacja.Moze sie nadam? Bo moja obecna praca mnie troche nudzi.

Agata
    Participant

nie wiem jeszcze jaka prace, chcialam cos w customer service albo retail. zobaczymy… pozdrawiam! 😀

7sisters
    Participant

Ludzie zloci, jakbym prowadzil rekrutacje na forum, zamiescilbym ogloszenie w dziale do tego przeznaczonym…

Niech juz Wam bedzie, szukam inzyniera w dosc waskiej specjalizacji. Wiecej nie moge napisac bo Kwiatek mnie udusi 😉

violus22
    Członek

Witam,
    Do jakich agencji udać sie w poszukiwaniu pracy biurowej?
    Dzieki za info 🙂

violus22
    Członek

czy cv powinno zawierac zdjecie czy nie? powiedzcie jak to z tym jest? 🙄

Marta Klecz
    Członek

Hays- skuteczni ale ich nie lubie- traktuja dziwnie ludzi
    BrookStreet- Apex- ten sam wlasciciel- te same kontrakty
    MAnpower- nie polecam dali mi prace za 5.75 powiedzieli ze admin/secreterial, ale bylo project management…i zmienili mi NINO
    Taskmaster-nie byli mna zainteresowani, pomimo ponad przecietnego testu
    Horizon
    Kelly Services
    Adecco
    to by bylo na tyle z tych ktore polecam, majac z kazda z nich doswiadczenie

Malgon
    Participant

Adecco , Blue Arrow i Office Angels

sama zatrudniam osoby z tych agencji na tymczasowe projekty w biurze.
    I pracowalam 2 lata temu przez Adecco i bardzo dobrze mnie traktowali 🙂 Praca od zaraz kiedys byla … teraz roznie.

gonia
    Participant

Ja pracowalam z Blue Arrow, z First choice- dostalam moja obecna perm prace, z selectu pracowal moj chlopak a teraz z Adecco…..agencje jak agencje jednego lepiej drugiego gorzej potraktuja no ale to tez z ktorymi mielismy doczynienia jesli chodzi o prace buirowa…
    jeszcze propnuje quest potraktowali mnie naprawde super (..tylko ja ich niestety nie bo na ostatnia chwile zrezygnowalam) no i relay …tez jesli chodzi o biura byli spoko…
    powodzenia

jackyl
    Participant

jeszcze polece Roberta Halfa Int czy raczej ich oddzial Officeteam. Ale tam bardziej finansowe klimaty, mowia Ci klepanie danych a sie okazuje robota w sapie w polaczeniu z obdzwanianiem i obmailowywaniem ludzi by rozne queries wysolwowac 😉

Marta Klecz
    Członek

Nie lubie Adecco-wyslali mnei na interview ktorego nie dostalam ze wzgledu na moj slaby francuski-ktory byl lepszy od pana ktory ze mna wywiad robil, pozniej dzwonilam 10 razy i nawet s… nie odebrala mojego telefonu, ani nie odpowiedziala na maila. Powiedzialam jej na koniec ze jest nieprofesjonalna … bo mnie wkurzyli
    ok moze francuski nie jest juz tak dobry jak kiedys, ale czemu nie dali mi by czegos innego?
    Swinie

violus22
    Członek

Dzieki za wypowiedzi.
    Zaczynam od wtorku prace z Prime Time Recruitment Ma ktos doswiadczenie z ta agencja?

jaandona
    Participant

Mam pytanie skończyłem szkołe zawodową i jak to się dokładnie pisze w CV po angielsku. Oraz szkołę średnia Czy szkoła średnia to A level? Moze kotś zna dobrą stronę z tymi odpowiednikami. Z góry dziękuje.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.