Strona główna Działy Finanse Zwrot podatku a podatek w Polsce – jak zakwalifikowac?

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    bolek
    Participant

Zadaj to pytanie pisemnie dyrektorowi twojego urzędu skarbowego i postepuj zgodnie z jego pisemną odpowiedzia , jaka by nie była – nie będzie sie mógł od niej wykręcic jak by co.

Mediator
    Członek

Dzieki Bolek, ze sie odezwales. Ale ja tez mam dla ciebie informacje – od 2005 roku interpretacje w sprawie podwojnego opodatkowania (czyli takze to, co w ogole zwiazane z podatkiem w Polsce od angielskich zarobkow) nalezy kierowc do Ministra Finansow. W praktyce rzeczywiscie takie zapytania sklada sie czesto do swojego urzedu ale w razie pozniejszych problemow nie sstanowia one wykladni prawa i mozna sobie je… Ale jeszcze raz dziekuje Ci za odpowiedz. Ten problem jest przez wielu Polakow w podobnej sytuacji jak ja – nie uswiadamiany. Niech o tym swiadczy fakt, ze z polskich urzedow skarbowych dotychczas ponoc tylko jeden wypowiedzial sie w tej sprawie. II Urzad Skarbowy w Opolu. Ale ja bylem na ich stronach i nie znalazlem niczego takiego, co konkretnie dotyczyloby problemu. Pozdrawiam Cie serdecznie i jeszcze raz dzieki. Mediator

bolek
    Participant

No właśnie….hehehe, jak wyjeżdżałem z Polski to odpowiedz z US na piśmie miała stanowic wykładnie… to widze, ze wróciło do starego…, czeski film…, to ja narazie nie wracam! pozdr

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.