Strona główna Działy Zdrowie darmowe szczepienia

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    mikensik
    Członek

witam ma moze ktos pojecie na jakie darmowe szczepionki w anglii mozna liczyc bedac oczewiscie ubezpieczonym przez pracodawce i ew gdzie je robia dzieki za info i pozdro

v-tec
    Członek

A na co chcesz się zaszczepić? Cholera, dżuma, czarna ospa? 😀 O ile wiem to osób dorosłych się nie szczepi chyba że na choroby tropikalne przed wyjazdem ale za to raczej trzeba wybulić z własnej kieszeni, jak kogoś stać na wyjazd w tropiki to nie będzie miał problemu 😉
    A jeśli chodzi o dziecko to lekarz przysyła zaproszenia zgodnie z kalendarzem szczepień

Malgon
    Participant

jesli chodzi i szczepienia np przeciw grypie to spytaj pracodawce bezposrednio. Moj proponowal / organizowal wszystkim chetnym pracownikom 🙂 jako ze sie spoznilam nie jestem pewna czy byly bezplatne ale chyba firma sponsorowala.
    Dowiedz sie bo tak podobno robi coraz wiecej pracodawcow.

v-tec
    Członek

[quote:68504c3408]jesli chodzi i szczepienia np przeciw grypie[/quote]
    … ptasiej ❓ 😆 😉

Malgon
    Participant

haha
    ptasia to juz mamy …

mikensik
    Członek

ja pytam powaznie bo wlasnie szykuje sobie wyjazd mozliwe ze i w tropiki na ktory wcale nie potrzebuje duzo kasy a od znajomego wiem ze mozna zalatwic sobie jakies szczepienia za darmo albo za niewielka oplata, spytal bym jego ale niestety nie mam z nim juz kontaktu wiec was pytam, moze ktos wie albo trafil na jakas stronke w necie ja niestety jakos nie moglem nic ciekawego znalesc. A lekarze generalnie wiedza w jakich rejonach swiata szczepionki sa obowiazkowe lub zalecane zreszta to juz nieproblem w necie znalesc

rafa3l
    Członek

Hej, pracuje w szpitalu wlasnie w dziale vacc & imm takze napisz mi na priva lub na maila rslimakowski@postmaster.co.uk kiedy i dokad chcesz wyjechac a napisze ci jakie szczepionki sa potrzebne/zalecane . Niestety od razu zaznaczam ze kliniki pobieraja oplaty za szczepionki a darmowe to hmm nic nie wiem na ich temat ;]

pozdrawiam

SAMIRAHINI
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    rafa3l wrote:

Hej, pracuje w szpitalu wlasnie w dziale vacc & imm takze napisz mi na priva lub na maila rslimakowski@postmaster.co.uk kiedy i dokad chcesz wyjechac a napisze ci jakie szczepionki sa potrzebne/zalecane . Niestety od razu zaznaczam ze kliniki pobieraja oplaty za szczepionki a darmowe to hmm nic nie wiem na ich temat ;]

pozdrawiam

darmowe szczepienia istnieja,ale w dosc ograniczonym wymiarze.z tego co wiem napewno przysluguje szczepienie przeciwko tantus -tantus buster,czyli tezcowi,powtarzalna raz na piec lat.mozesz uzyskac ja bezplatnie w razie zranienia lub poprosic o nia swojego GP ze wzgledu np na rodzaj i warunki wykonywanej pracy (niebezpieczne narzedzia,brudne srodowisko pracy etc)pozdrawiam

rafa3l
    Członek

[/quote]
    darmowe szczepienia istnieja,ale w dosc ograniczonym wymiarze.z tego co wiem napewno przysluguje szczepienie przeciwko tantus -tantus buster,czyli tezcowi,powtarzalna raz na piec lat.mozesz uzyskac ja bezplatnie w razie zranienia lub poprosic o nia swojego GP ze wzgledu np na rodzaj i warunki wykonywanej pracy (niebezpieczne narzedzia,brudne srodowisko pracy etc)pozdrawiam[/quote]

Ano tak racja, z tym ze u doroslych co 10 lat, pamietam gdyz niedawno zmienialem GP i wypelnialem kwestionariusz.

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.