Strona główna Działy Dziecko polskie prywatne przedszkole

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Marysia
    Członek

Co myslicie na temat otworzenia polskiego przedszkola? Polskie nauczycielki, polska kuchnia , dyzury weekendowe, nauka angielskiego. Mysle o prywatnym profesjonalnym przedsiewzieciu w oparciu o skonsultowany z Anglikami program nauczania. Male dzieci majace kontakt w przedszkolu i szkole z angielskim bardzo kalecza polszczyzne, nie maja sposobnosci czytac ksiazeczek i spiewac piosenek w ojczystej mowie a zabiegani rodzice nie sa w stanie im tego zagwarantowac. Moje wstepne wyliczenia to 400 funtow miesiecznie. Czy ta cena nie odstraszy?

Anonim
    Gość

Witam,
    Moim zdanie cena wyglada zaporowo, wiec chyba bedziesz musiala jeszcze raz zrobic kalkulacje. 😉

Pozdrawiam

lasche
    Participant

cena faktycznie zaporowa ale pomysł fantastyczny. uważam że dzieciom najtrudniej zrozumieć i zaakceptować sytuacje w jakiej się znalazły tutaj.

lasche
    Participant

mój synek bardzo ciężko znosi angielskie przedszkole. a ja związana z przedszkolami w polsce (dziecko nauczycielki) mam porównanie i dobrego miejsca dla mojego dziecka szukałam miesiąc. dobrym pomysłem byłoby połączenie nauczycieli polskich i angielskich, bo przecież dzieci prędzej czy później muszą wejść w "środowisko angielskie". to dla osób myślących o dłuższym pobycie. dla tych co przyjechali na krótko to świetne rozwiązanie na przeczekanie tego okresu. dzieci które miały okazję w polsce chodzić do przedszkola nie doznają takiego szoku. tak czy inaczej jestem żywo zainteresowana tematem i prosze o jakieś bliższe informacje.

v-tec
    Członek
    ”creativus” wrote:

Witam,
    Moim zdanie cena wyglada zaporowo, wiec chyba bedziesz musiala jeszcze raz zrobic kalkulacje. 😉

Nie sądzę, podobne ceny mają wszystkie przedszkola. Na szczęscie child tax credit pokrywa 70% wydatków (ale placówka musi być approved przez jakiś tam educational office etc.)
    Natomiast co do zaakceptowania sytuacji przez dzieci to moje nie miały z tym najmniejszego problemu, im młodsze tym szybciej wtopiło się w środowisko, początowy okres był trudny ale on naprawdę szybko się skończył. To starych drzew się nie przesadza.

Marta Klecz
    Członek

Ofsted- ale z tymnie powinno byc problemu-jak beda zatrudnione profesjonalne przedszkolanki.
    Jakby dzieci mialy polski i angielski- to chyba byloby najlepiej.
    Ja place za swoje przedszkole 600 wiec 400 to naprawde niezle.
    Jestem ZA!!!

lasche
    Participant

v-tec dzieki pocieszyłeś mnie. nasz początkowy okres trwa grubo ponad miesiąc. ale mam nadzieje że sięszybko skończy 🙂

v-tec
    Członek

Miesiąc to jest nic, moje dzieci przez pierwszy semestr niespecjalnie przepadały za szkołą, głównie z powodu problemów językowych (nie rozumiały nauczycieli, nie mogły porozmawiać z rówieśnikami). Ale przez ten czas neuronki pracowicie łączyły się pod kopułą i nagle chłopaki zaczęły mówić płynną angielszczyzną, with proper Yorkshire accent oczywiście 🙂 Teraz bardzo lubią szkołę, która jest wg ich opinii dużo ciekawsza niż w Polsce. To dotyczy synów, córka ma niestety dużo większy opór z językiem… wszystko zależy od indywidualnych zdolności…

anitham
    Participant

mam pytanie czy za przedszkole jest stala oplata czy to zalezy od ilosci godzin….to 600 to za ile godzin?

a i czy w Leeds jest sporo przedszkoli czy raczej matki opiekuja sie dziecmi w wieku przedszkolnym w domu?

hammer18
    Participant

mysel ze autorka postu juz dawno zakonczyla dzialalnosc 😀

Marta Klecz
    Członek

ja place 600 za godz od 8mej do 18tej- oczywiscie nigdy nie jest caly ten czas- ale nie oddaja kasy…
    Wiekszosc ludzi- zwlaszcza tych niepracujacych zostaje normalnie w domu z dzieciakami- ale zwariowac mozna….
    Lepiej dzieciom zafundowac zorganizowane zabawy i przyjaciol- a sobie kariere….tak mi sie wydaje ze lepiej dla obu stron- przedzkol jest duzo ale nie wszystkie maja miejsca wolne. Wiec trzeba szybko dzialac, dzwonic, i zapisywac.

ela1981
    Participant

Dla dzieci w wieku do 3 lat nursery sa slono platne , dla starszych te przyszkolne kosztuja grosze (caly dzien z posilkiem ok.7-8£), mozna tez dac takie dziecko na 2-3 godziny za darmo, zeby pouczylo sie jezyka i pobawilo.

insect
    Participant

Witam

To jak juz bedziecie otwierac przedszkole to moja zona jest po nauczaniu poczatkowym i pedagogice i byla w Polsce przedszkolanka.

anitham
    Participant

napisze tak…
    jade do leeds w kwietniu razem z coreczka(maz juz tam bedzie) i na miejscu chce sie dokladnie zorientowac czy realne jest otwarcie takiego polskiego przedszkola….
    a juz na pewno bede starala sie wziac pod opieke jeszcze jedno inne dziecko….i bede szukala dziewczyny ktora bedzie w podobnej sytuacji(z wlasnym dzieckiem),ktora takze chciala by w ten sposob dorobic…razem latwiej,dopoki dzieci nie beda na tyle duze zeby pojsc do szkoly.

zatem jesli ktos jest zainteresowany tym pomyslem czekam na kontekt….

tez jestem po pedagogice opiekunczo-wychowawczej (10-letnie doswiadczenie)

nomine
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marysia wrote:

Co myslicie na temat otworzenia polskiego przedszkola? Polskie nauczycielki, polska kuchnia , dyzury weekendowe, nauka angielskiego. Mysle o prywatnym profesjonalnym przedsiewzieciu w oparciu o skonsultowany z Anglikami program nauczania. Male dzieci majace kontakt w przedszkolu i szkole z angielskim bardzo kalecza polszczyzne, nie maja sposobnosci czytac ksiazeczek i spiewac piosenek w ojczystej mowie a zabiegani rodzice nie sa w stanie im tego zagwarantowac. Moje wstepne wyliczenia to 400 funtow miesiecznie. Czy ta cena nie odstraszy?

no pomysl niezly ale szczerze mowiac ktore dzieckoidac do przedszkola czy szkoly niewrzne czy polskiej czy angielskiej jesli jest mocno przywiazany do rodzicow zawsze bedzie zle to znosic wiem po swojich dzieciach bo mam 2 corki obydwie chodza tu do szkolyi nieuniknione byly placze itp ale tak bylo na poczatku, 2 sytuacja jest w polsce moje szwagierka tez wysalala syna do przedszkola opczywiscie dziecko tez mocno to przezywalo wiec niema znaczenia poslskie czy angielskie przedszkole a cowiecej ja osobiscie wole angielskie wole zeby moje dzieci uczyly sie angielskiego od malego a najlepasza metoda to zucenie dzieci na gleboka wode a troche szoku jeszcze nikomu niezaszkodzilo

z drugiej strony mi osobiscie szkoda by bylo 400f bo w darmowym przedszkole prawie niczym sie nie ruzni od platnego

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.