Strona główna Działy Hyde Park Impreza w NU

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Innamoramento
    Participant

Obiecywalem sobie, jak i Wam, ze juz wiecej tutaj nie napisze, ale…mam kilka uwag, ktorymi musze sie podzielic.

1. Ominela mnie impreza w NU (nie dostalem zaproszenia poczta na czas:) i pozwolilem sobie obejrzec fotorelacje. wiedzialem, ze bedzie 'wsiowo’ ale, zeby az tak…no prosze. Pamietam jak wysciubilem czasami nos z Centrum, gdzies na Prage albo Tarchomin to takich wlasnie 'mlotkow’ bylo widac. Bluzki w paski, polo, w jednym rozmiarze XXL (tak jakby PRIMARK sponsorowal te imreze), lyse glowy, szkoda, ze obuwia nie fotografowali bo bylaby swietna reklama dla sklepow z obuwiem sportowym…Polki, no coz (przyznaje, ze znam piekne dziewczyny, kobiety, o jedna mniej odkad zmarla EWA SALACKA) te sponsorowane chyba byly przez firme Orange, poniewaz oplanizna powalala blaskiem dojrzalej (czasami przejrzalej) pomaranczy. Nie bede juz komentowal poziomu muzycznego calego przedsiewziecia (o ktorym przeczytalem w postach ponizej).

2. Jadac ostatnio do The White Rose Centre na jednym z blokow widnieje napis 'Pogon Szczecin’. Po pierwsze, nie popieram zadnych aktow wandalizmow, a po drugie, no kto to widzial, zeby mazac nazwe jakiegos czwartoligowego (albo jeszcze gorszego) klubu????

3. Mieszkajac tutaj juz troszke mialem do czynienia z roznymi polaczkami (czy januszami, jak zwani sa na forum). Jak juz kiedys pisalem bardzo latwo jest rozroznic Polaka od innej nacji w Leeds (sezon letni obfituje w sandaly i biale skarpety frotee po kolana albo 'adiki’ :). Ja do wizerunku Polaka nie przystaje ani troche, czy to spowodu karnacji czy tez dobremu smakowi. Ostatnio bylem mijany przez grupe 'januszy’ i uslyszalem tekst: 'Patrz jaki pedal, ja pierdole!!!’. Bylem z moja droga przyjaciolka, ktorej szybko przetlumaczylem moj ojczysty slang i wytlumaczylem zasady jakie panuja w Polsce…Odwrocila sie i skomentowala cala sytuacje slowami: 'Get it while it’s hot’ ale chlopcy juz tego nie zrozumieli….

Obiecuje teraz, ze nie napisze juz wiecej….Shalom.

kniazio
    Participant

sproradycznie zabieram glos na forum, ale musze przyznac ze masz racje z tym wszystkim co napisales,niestety nie prezentujemy sie za najlepiej jako nacja a co do naszych zachowan, to jak piesek znaczy swoje terytorium to co niektorzy znacza je w inny sposob,napisami na murze,przykre.co jeszcze zauwazylem ze mamy silnych chlopakow,swoje miesnie prezentuja wysmienicie, przepraszam za zlosliwosc 😀

fatamorgana
    Participant

No właśnie… Szkoda, że tylko prezentują. Tak się ograżali co niektórzy, jak to oni pokażą Cyganom. Tymczasem Cyganie dalej łupią Polaków i nie ma nikogo, kto dałby im nauczkę. Widocznie poczucie wspólnoty narodowej silnych Polaków ogranicza się do picia piwa w towarzystwie i słownych przechwałek typu; :"Ja to bym im pokazał"…
    No i co silni twardziele?
    Żeby nie było…Ani się z was nie nabijam, ani nie próbuję was ośmieszać, ale pamiętam co pisali niektórzy na forum. A tak się składa, że Cyganie nachodzą i obrabowują nie tylko "naiwnych Januszy", ale i myślących, chcących normalnie żyć ludzi. Ludzi przekonanych, że mają prawo do spokojnego życia i bezpiecznego mieszkania. Bo przecież mają…
    Czas zmienić poglądy i podejście do tych problemów.
    Ponieważ póki nic się nie zmieni, dzisiaj jacyś Polacy padną ofiarą "wjazdu do chaty", ale jutro to możesz być TY!
    Tak w ogóle to dziwi mnie, dlaczego np. 10 ofiar najść nie zebrało się jeszcze razem do kupy i nie poprosili "ochroniarzy" o jakąś pomoc.
    Taki z tym problem???

kniazio
    Participant

to chyba nasza slabosc narodowa ze duzo mowimy a malo robimy,z jednej strony nalezy cos z tym zrobic a z drugiej jeli osoby poszkodowane nie maja zamiaru nic zrobic to co w takiej sytuacji robic?
    jesli trzeba bedzie mojej pomocy to sluze nia, i nie sa to tylko slowa, nie mam takich miesni jak chlopcy na zdjeciu ale glowe na karku i pomoc prawna ze strony angliokw, a takze przyjaciol za wschodniej granicy(mam nadzieje),

Baggins
    Participant

O kolega z pejsami nawet cos madrego powiedzial 8)

100%polak
    Participant

Ja oczywiście nie mam pejsów ,ani nie jestem obrzezany a wręcz mam stulejkę– A to odpowiedź na zdziwienie fatamorgany :

Polacy mimo męstwa – naród płochy, wytrwałości nie ma, zabawę woli niż pracę. Fantazji dużo, ale gdy się na słowa wyczerpią, do czynu ochoty i siły brak.
    autor:
    Stefan Batory

Umiłowanym stanem Polaków jest niezdecydowanie."
    autor:

Józef Piłsudski

Dla Polaków można czasem coś dobrego zrobić, ale z Polakami nigdy.
    autor:
    Aleksander Wielopolski

girkit
    Participant

a gdzie ta fotorelacja ? 🙄

fatka czy możesz skończyć truć z tymi cyganami w każdym temacie , rozumiem , ze sprawa istotaa i jestes poruszony ale czy nie mozesz sie skupic w jednym piku ?

Marta Klecz
    Członek

Dobrze ze mnie niebylo na niej, nie chcialabym byc wrzucona do tego samego worka…

MK
    Członek

A mi sie impreza bardzo podobala i na nastepna pewnie tez pojde.
    Wszystkich maruderow zapraszam do zorganizowania czegos fajnego.
    O kazdym ciekawym wydarzeniu napiszemy na Leeds.pl

Szczerze mowiac przez chwile sie zastanawialem jak niejaki Innamoramento mogl ogladac dzis popoludniu zdjecia z imprezy, skoro zostaly one wstawione na strone dzis wieczorem.

Pewnie Ci sie pomylilo z poprzednia impreza, ktora tez nie byla zla.

fatamorgana
    Participant

[quote:22209795b3]
    fatka czy możesz skończyć truć z tymi cyganami w każdym temacie , rozumiem , ze sprawa istotaa i jestes poruszony ale czy nie mozesz sie skupic w jednym piku ?[/quote]

A czy ty nie możesz oszczędzić nam widoku tej starszej pani jak leci z krzesła ? A tak poza tym, to mam gdzieś, co ci się podoba a co nie w moim pisaniu. Akurat na takich kpiarzach jak ty niczego konkretnego nie da się zbudować, zaś twój komentarz do polskiego klubu na czacie mówi sam za siebie…Co się dziwić, że cię nigdzie nie zapraszają, skoro sam się o to prosisz.
    To ja decyduję co napiszę, a nie ty i twoja cyniczna obojętność i tumiwisizm.

anka86
    Participant

Co do NU to j pozdrawiam jednego z organizatorow,ktory ma na imie Frankie, Howiego(lekarza). Gienka, Lysego(bramkarza),Irka(niebieska Grecja :D)Petera,Karola,Czarka i reszte znajomych Anglikow jak i Polakow… z Polish i chapel allerton i belveder court 😉
    narka

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

O kolega z pejsami nawet cos madrego powiedzial 8)

He, he, zapewne zapomniał, że pisze do "gromady szarych, bezbarwnych i głupich" polaczków…
    Niech mu Leeds lekkim będzie. A najlepiej niech posmakuje ….pizzy 🙂 😆 Jeszcze wtedy zatęskni za "polaczkami" i szarymi, bezbarwnymi ludźmi, tak jakby wszyscy uczestnicy zabaw i imprez w Polskim Klubie na przykład tacy byli.
    Co w ogóle taka elita jak on, robi w takim mieście jak Leeds?????? 😕 ❓

Marta Klecz
    Członek

FATA: Co za genialne slowotworstwo – TUMIWISIZM bardzo mi sie podoba.

fatamorgana
    Participant

Marta, to nie moje, lecz zaczerpnięte z prasy polskiej, ale dobrze oddaje podejście…
    Pozdrawiam.

Sandgirl
    Członek

Moja pani od polskiego w liceum bardzo czesto mowila wlasnie 'tumiwisizm’….
    tez mi sie to podobalo. To chyba ktorys poeta wymyslil… z czasow dekadencji… 😛 ale nie pamietam.
    Pozdrowka 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.