Strona główna Działy Praca Wszystkie rodzaje opieki

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 76)
  • Autor
    Wpisy
    SAMIRAHINI
    Członek

Nie to mialam na mysli, mowiac o kwalifikacjach, chcialam raczej podkreslic, ze wyzsze bands czyli te, operujace w granicach wyzszych widelek placowych, wymagaja dodatkowo kwalifikacji albo doswiadczenia jako health professional. Family support worker nawet jesli bilingual klasyfikowany jest jako admin staff i bez dodatkowych kwalifikacji, nie przeskoczy raczej 17-18 k no chyba,ze pracujesz w srodowisku "trudnym" lub specjalistycznym czyt: wspolpraca z social services, opieka paliatywna w hospicjum, drug addicts, teenage pregnancies, asylum seekers. Jasne,ze zaprosili Cie, bo spelniasz wymagania ale wlasnie te, opisane w poscie tym i tylko tym bo na ten wlasnie aplikujesz.konsekwentnie, ten post przewiduje place podana w job decription i gdyby chceli dac wiecej, to stworzyliby inny wakat-nie wiem, czy dostatecznie dobrze opisuje tutaj polityke kadrowa PCT
    Co do freelance services to tPCT Bradford korzysta tylko i wylacznie z uslug Gulberg jako interpreting staff pool (w ekstermalnych przypadkach oczywiscie szuka innego wsparcia ale dotyczy to tlumaczy jezykow rzadkich a polski sie do takich nie zalicza) i dodatkowo tlumaczy wlasnych z gubsza 10 rodakow w tej chwili. Ten post stworzono wiec po to, aby zaoszczedzic na tlumaczach.Po co placic komus £15 ph jak mozna miec swojego ludka za £8 i to zawsze na miejscu:)
    Kwestie interpreting mozna przedyskutowac z Language Support Unit tPCT, ktory owych tlumaczy dystrybuuje dla wszystkich jednostek tPCT w BD.
    Tel 01274237614/16 asking for Liz

Anonim
    Gość

Wydaje mi się, że oni bardziej szukają HCA niż tłumacza. Główne obowiązki więc będą pewnie polegały na opiece nad pacjentem, a przy okazji pacjentów obcojęzycznych na tłumaczeniu. A z drugiej strony praca w takim centrum diametralnie różni się od pracy HCA w szpitalu. Co kto lubi…

Bardzo często Bradford District Care szuka tłumaczy zatrudnionych jako Bank Staff, właściwie można powiedzieć, że freelance. Kiedyś przy okazji interview na HCA w BDC (przeszłam, poszłam na induction i … olałam, głupia, bo mi zaproponowali pracę w Lynfield Mount i się wystraszyłam [img:274f225f35]http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a080.gif[/img:274f225f35] ) zaproponowano mi udział w innym interview, właśnie jako tłumacz. Nie przeszłam. Pytano mnie o rzeczy dotyczące etyki pracy tłumacza. Nie mam o tym pojęcia. Co bym przetłumaczyła, czego nie itp. Tutaj Ciebie mogą pytać o etykę pracy HCA. Jak traktować pacjenta (dignity, individuality itp)…

Powodzenia [img:274f225f35]http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/k035.gif[/img:274f225f35]

SAMIRAHINI
    Członek

Masz racje Dora, moga wlasnie pytac o takie aspekty pracy, o doswiadczenie w tej materii, o conflict resolution etc.Zreszta to, o co beda pytac zalezy tez od tego, ile osob beda mieli do przepytania czyli kwestia konkurencji. Plegajac na zaufanych zrodlach moge powiedziec, ze konkurencja jest nikla… 😛

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    SAMIRAHINI wrote:

Plegajac na zaufanych zrodlach moge powiedziec, ze konkurencja jest nikla… 😛

No tak. W końcu ja jestem w Polsce na sesji 😈 😉

cheeky girl
    Participant

Dzieki z info Sami. Ni eomieszkam zadzwonic 😉

No nie wiem o co im chodzi w koncu..ja zastrzykow i opatrunkow robic nie bede 😆 😉 Ja im tylko napisalam, ze mam doswiadczenie w tlumaczeniach w szpitalach, przychodzniach, opiece spolecznej, itp..

Rozmowa nic mi nie zaszkodzi, a tylko poszerzy moje horyzonty 😀

Anonim
    Gość

HCA nie ma uprawnień do robienia zastrzyków. Ja, pomimo, że jestem pielęgniarką (nie zarejestrowana w UK. Jeszcze 😛 ), musiałam skończyć kursy, żeby podawać leki (Medication Administration), zmieniać opatrunki (Wound assesment). I jeszcze POVA kurs plus egzamin, do tego kilkanaście innych kursów (First Aid, Pressure Care…) NVQ2 😈 I "se" teraz mogę pracować jako Senior HCA.

Za to z powodzeniem HCA może myć (Y), wycierać rozlaną krew przy pobieraniu (kurs: Infection Control), mierzyć ciśnienia, temperatury, pomagać w rozbieraniu, ubieraniu, czyścić szafki z kurzu, uzupełniać stock, pomagać niemobilnym pacjentom w przejściu np. z wózka na leżankę (trzeba mieć Moving and Handling trening) itd itp. No i tłumaczyć 😆

Czas oczekiwania na pracę 4-6 tygodni. Bo tyle się na CRB czeka.

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dora750 wrote:

HCA nie ma uprawnień do robienia zastrzyków. Ja, pomimo, że jestem pielęgniarką (nie zarejestrowana w UK. Jeszcze 😛 ), musiałam skończyć kursy, żeby podawać leki (Medication Administration), zmieniać opatrunki (Wound assesment). I jeszcze POVA kurs plus egzamin, do tego kilkanaście innych kursów (First Aid, Pressure Care…) NVQ2 😈 I "se" teraz mogę pracować jako Senior HCA.

Za to z powodzeniem HCA może myć (Y), wycierać rozlaną krew przy pobieraniu (kurs: Infection Control), mierzyć ciśnienia, temperatury, pomagać w rozbieraniu, ubieraniu, czyścić szafki z kurzu, uzupełniać stock, pomagać niemobilnym pacjentom w przejściu np. z wózka na leżankę (trzeba mieć Moving and Handling trening) itd itp. No i tłumaczyć 😆

Czas oczekiwania na pracę 4-6 tygodni. Bo tyle się na CRB czeka.

CRB to ja juz mam 😀 ale do rzeczy tak jak kolezanki przepowiedzialy wczesniej, tlumaczenia bylyby tylko dodatkowym bonusem, a glowne obowiazki to j/w! Jak mi pani zaczela opowiadac jak to by mnie przeszkalali z zakresu pobierania krwi, robienia szczepionek to mi juz sie slabo zrobilo i stwierdzialm, ze szkoda ich cennego czasu i podziekowalam za rozmowe 🙂 I tak lepiej wyjde na self-employmencie 😉 Dzieki za porady!

Anonim
    Gość
    ”cheeky wrote:

CRB to ja juz mam 😀

Moja droga, do pracy w sektorze zdrowia publicznego musisz mieć CRB inne dla każdego pracodawcy. Wystawione imiennie na niego, pracodawcę. Bez tego nie rozpoczniesz pracy 😆

Mnie by odpowiadała taka praca. Utoczę krew z każdej żyły 😈

SAMIRAHINI
    Członek

Hmmm a wydawalo mi sie,ze opis obowiazkow dosc dokladnie podany byl w job description. ❓ ❓ Szczerze, to co Ci powiedzieli kompletnie mnie nie zaskoczylo-wystarczylo poczytac…
    CRB check-jako i Dora rzekla-zawsze nowy, nawet jesli przenosisz sie z jednego PCT do drugiego wciaz piastujac ta sama pozycje.

A.M.E.
    Participant

Mam pytanko.Czy ktos z Was pracuje w nursing lub residential home i czy jest szansa otrzymania prywatnej wiadomosci od kogos kto tam pracuje?Potrzebuje jakis informacji na temat pracy jako care assistant.Czy otrzymaliscie tam prace dzieki wyksztalceniu medycznemu czy innym trafem?Czy interview jest do przejscia 😀 Czy wiecie moze gdzie aktualnie potrzebuja do pracy w domach opieki lub starcow?Prosze o jakiekolwiek info.Jestem pielegniarka,zaraz po studiach przyjechalam do Leeds i z powodu kiepskiego angielskiego nie probowalam nawet szukac pracy jako care assistant.Jestm juz 4 lata w UK i w koncu chce skorzystac ze swojego zawodu.
    Prosze o pomoc.
    Pozdrowionka.

Anonim
    Gość

Ja pracowałam ostatnie 3 lata jako Senior Care Assistant w domu opieki. Jestem pielęgniarką (w trakcie rejestracji). Na pewno mi to pomogło w znalezieniu pracy w domu opieki. Teraz pracuję w szpitalu.

Jednak w domach opieki pracują też ludzie bez doświadczenia. W nursing home bym się nie pchała. Zazwyczaj to prywatne domy, śmierdzące, robota ciężka. Polecam EMI (demencja) lub Residential. Tipsy odnośnie interview mogę podać na priv 😀 Trzeba wiedzieć, co potencjalny pracodawca chciałby usłyszeć i po prostu mu to "sprzedać".

mala1234
    Participant

moja znajoma chodzila po takich domach i zostawiala cv
    znlazla prace 🙂
    kiedys oglaszala sie polka z agencjii z praca dla takich osrodkow bylo to tu na forum …

cream
    Participant

Ja po przyjezdzie do Angli 4 lata temu zaczynalam od residential home. Kwalifikacje przywiozlam z polski ale angielski pracodawca bardziej patrzy na doswiadczenie w branzy (doswiadczenia mialam tylko troche zdobyte na praktykach studenckich). Generalnie do residential home moga przyjac bez doswiadczenia a wszystkie potrzebne kursy i treningi robi sie w trakcie.Konieczne jest posiadania NVQ2 (to jest piersze pytanie jakie pada nawet jesli tylko chcesz wziac application form) i jesli zostaniesz przyjeta do takiego residential home to dobrze jest zrobic ten kurs jako pierwszy.
    Nursing home to juz ciezsza praca z hoistami itp i tam potrzebne jest doswiadczenie i kwalifikacje aczkolwiek przy odrobinie szczescia i tam mozna dostac prace bez doswiadczenia ale tak jak napisala dora nursing to ciezki kawalek chleba.
    Ja po przyjezdzie do Leeds poprostu roznosilam CV po residential homes i po paru dniach odezwal jeden z nich.
    Jesli chcesz wiedziec cos wiecej to pisz na priv.pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 76)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.