Strona główna Działy Praca Wszystkie rodzaje opieki

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    Uxbridge
    Członek

Masz telefon, to może zadzwoń po prostu i się zapytaj, czy wiedzą że masz przyjechać, dowiedz się o szczegóły itp. Gdzie tu problem?

ars76
    Participant

Jutro zadzwonie. Napisze wam moje pytania i jakie otrzymałem odpowiedzi?Raz dzwoniłem, ale nie było manager-wysłałem tylko papiery faxem. 💡

Mediator
    Członek

ars76, przede wszystkim zmien sobie nick 😆 . Garforth powiadasz… Postaram sie to jakos sprawdzic. Dziwne, ze praca na minimum trzy miesiace – normalnie okres probny w tej branzy to 8 miesiecy, jesli wczesniej odchodzisz, musisz zrocic proporcjonalnie koszty poczatkowego szkolenia. Samochod na dojazdy? Napisz do mnie na priva cos wiecej. Odpowiem na poczatku tygodnia a w miedzyczasie postaram sie dowiedziec czegos. Byc moze wszystko gra ale zawsze lepiej zorientowac sie i slusznie czynisz, ze pytasz nas – my tu juz jestesmy. dokladnie w taki sam sposob podszedlem do rzeczy kiedy sam szykowalem sie do wyjazdu i forum okazalo sie dla mnie kopalnia wiedzy

ars76
    Participant

Polskie biuro pośrednictwa prawdopodobnie ze mnie zrezygnowało bo mimo licznych telefonów w celu wyjaśnienia tak ważnyxh dla mnie rzeczy nie odbierają lub są linie zajęte. W Anglii nie mogę trafić na managera i sekretarka mówiła tylko tyle, że wiele osób pracowało lecz zrezygnowało. Natomiast po przeliczniu moich przypuszczalnych wypłat za pracę wychodzi dosyć cienko. Muszę utrzymać samochód (25 funtów na tydzięń) z własnej kiesy płacę za paliwo (zwracają 10 pi za 1mile). Mieszkanie 60/.Plus ewentualne szkolenia, które za free nie będą itp. Wychodzi mi jakieś 50 funciaków oczywiście jeżeli zacisne pasa.

idolPL
    Participant

Springfield hehe:)
    Jak zrobię tu prawko, to się do nich zgloszę:)
    Dostaniesz czarnego smarta, grafik u kogo, o której masz być i naprzód…
    Nie wiem jaką Ci kaskę zapłaci agencja ale on dają cos około 6.20/h i 8Ł w weekendy…
    A 3 mieszki, to u nich okres próbny:) jak nie podpadniesz będzie na dłużej:)
    za smarta płacisz im 25Ł/tydz., tankowanie pół na pół, jeździsz bryczką gdzie chcesz, dla nich to reklama…
    Srtaszny tam zap… mają…
    Dostajesz jakąś część miasta, dielnicę (LS) i szalejesz:)
    Jest kilka osób w danej części miasta ale niestety obca jest im logistyka i często lata się z jednego końca dzielnicy w drugi i z powrotem, bo nikt nie pomyśli tam o mądrzejszym rozplanowaniu "dziadków"

angel_eyes
    Participant

Witam,czy ktos sie orientuje jaka jest roznica miedzy tymi domami opieki?? I bardzo mi zalezy rowniez na tym,jak sie nazywa taki dom,w ktorym sa dzieci(np.niepelnosprawne) oraz zlobki?
    z gory dzieki 🙂

v-tec
    Członek

Żłobek to nursery, a domy w kórych przebywają dzieci..? Dzieci to raczej przebywają przy rodzinach

Anonim
    Gość

powiedzial co wiedzial

v-tec
    Członek

Oczywiście że tak

7sisters
    Participant

Nursing home i care home to jedno i to samo. Sa to domy stalego pobytu dla osob wymagajacych stalej opieki pielegniarskiej. Pacjentami moga byc dzieci lub dorosli dotknieci powaznym uposledzeniem lub choroba uniemozliwiajaca im samodzielne funkcjonowanie.

Residential home to najczesciej to co znamy w PL jako dom starcow. Przebywaja w nim osoby majace trudnosci w radzeniu sobie z codziennymi zajeciami i wymagajace ograniczonej pomocy, np. w sprzataniu pokoju lub przygotowaniu posilku. RH moze tez odnosic sie do osrodka dla lekko uposledzonych psychicznie, narkomanow itp.

Dzieci, jezeli przebywaja w osrodku stalego pobytu, sa z reguly powaznie uposledzone i kwalifikuja sie do care home.

Jest tez oczywiscie nursery, ale ono nie ma nic wspolengo z domem stalego pobytu. To po prostu przedszkole.

ulamek
    Członek

no tak to prawda co napisala szczesliwa 7 z tym ze tutaj ta nazwa obowiazuje przewaznie przy domach starcow NH czy tez RH dotyczu sie przewaznie domow starcow jak to w polsce nazywamy.w takich domach opieki spotyka sie osoby mlodsze z tym ze w znaczeniu angielskim osoby mlodsze to te po 50 zaraz:) .Jesli chodzi o takie najbardziej znane domy NH cz RH to jest BUPA maja swoja strone internetowa to mozesz sobie tam poczytac na temat uslug jakie swiadcza.
    Jesli sie myle to przepraszam a jesli maszjakies pytania odnosnie takiego domu to pisz udziele glebszych informacji 🙂

angel_eyes
    Participant

dzieki za odpowiedz:) zaczelam troche szukac pracy w tej branzy,ale nie do konca bylam zorientowana co jest co,z tego co piszecie to chyba najlepiej by mi odpowiadal residential home(gdzie przebywaja osoby bardziej sprawne)
    pozdrawiam 🙂

angel_eyes
    Participant

a,do BUPY juz wyslalam aplikacje i czekam na to,czy wogole zechca umowic sie na interview

fatamorgana
    Participant

W sumie BUPA ma nawet dobrą opinie.
    Spotkałem sie z ta firmą w ub. roku, Wiem też, że w oddziale w Leeds, na Roundhay pracuje czy pracowała pewna Polka, a miałem i ponoc pracować …ja, ale zrezygnowałem ostatecznie. 🙂
    Tak w ogóle to na Roundhay, za parkiem w kierunku wsch. jest sporo takich róznych domów opieki.
    Wokół parku też są- w wielkich domach.

ulamek
    Członek

co do RH to nie ma jakiegos rozgraniczenia jesli skladasz aplikacje na pracownika care assistant to do konca nie wiesz czy bedziesz pracowala w RH czy NH zazwyczaj nowych daja do NH tam gdzie jest ciezko w RH pracuje starszy personel , taki co juz sie nie chce przemeczac , przynajmniej tak jest w BUPA.W tym okresie jest duzo chetnych do pracy w domach starcow przewaznie sa to narodowosci masci ciemnej tak wiec jesli do tej pory nie masz wiadomosc od BUPA podejdz tam i zapytaj sie albo zloz do innej BUPA aplikacje z tym ze nie nastawiaj sie na RH bo mozesz sie rozczarowac 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.