Strona główna Działy Praca Wszystkie rodzaje opieki

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    panthe
    Członek

POSZUKUJE PRACY JAKO CARE ASSISTANT,JESTEM PIELEGNIARKA,SWIEZO PO STUDIACH I BARDZO CHCIALABYM PRACOWAC WLASNIE JAKO CARER.JESLI JEST KTOS KTO SIE ORIENTUJE JAK MOGE POSZUKAC TAKIEJ PRACY,GDZIE PYTAC O NIA ITP. TO BARDZO PROSZE O KONTAKT NA E-MAILA.NIE WIEM GDZIE UDERZYC,GDZIE SZUKAC TEJ PRACY,GDZIE SA JAKIES AGENCJE ZAJMUJACE SIE POSREDNICTWEM PRACY WLASNIE W TEJ DZIEDZINIE.BARDZO PROSZE O JAKIES INFORMACJE. 🙂

woyth
    Członek
    3tna
    Participant
    Dzieju
    Participant

Polecam http://www.jobcentreplus.gov.uk Pełno tam ogłoszeń, osób starszych tu Ci nie brak, więci praca jest
    Pozdrawiam

anitham
    Participant

Czy ktos sie orientuje jak w Anglii nazywa sie odpowiednik polskiego Monaru,a moze tak samo?
    Gdzie sie mieszcza takie osrodki ? Jaka jest ich specyfika? Wiem ze to dosc "zawezone"pytanie ale moze znajdzie sie na forum ktos w temacie?
    bede wdzieczna za informacje

OBSERWATOR
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    anitham wrote:

Czy ktos sie orientuje jak w Anglii nazywa sie odpowiednik polskiego Monaru,a moze tak samo?
    Gdzie sie mieszcza takie osrodki ? Jaka jest ich specyfika? Wiem ze to dosc "zawezone"pytanie ale moze znajdzie sie na forum ktos w temacie?
    bede wdzieczna za informacje

Tak samo???:shock: 😮
    Na pewno nie tak samo. Przecież to polska nazwa, a MONAR to nie firma o zasięgu międzynarodowym, żeby otwierać oddział w Anglii.
    Mam nadzieję, że nie oczekujesz podania pełnej listy z adresami.
    W Anglii najwięcej problemów sprawia młodzież, a narkomania jest tu jeszcze większym problemem niż w Polsce, ponieważ bez trudu ludzi stać na prochy. Nie ma tu beznadziei ale jest głupota.
    W Anglii istnieje spora liczba stowarzyszeń i organizacji niosących różnoraką pomoc. Jedną z nich jest np.Samaritans.
    http://www.samaritans.org
    Jednak tutaj oferuje się głównie infolinie (czasami całodobowe) z pomocą, zamiast ośrodków gdzie mieliby ludzie przebywać. Są jednak szpitale czy domy opieki, gdzie trafiają "tacy pacjenci". Osobno pomaga się narkomanom, osobno bezdomnym, a osobno ludziom chorym na AIDS, czy po "przejściach" i jeszcze osobno dzieciom rzecz jasna.
    Jak przetrwać z problemami pomaga "Salvation Army Family" 0845-6344747
    Ponadto cała masa Charitable&Voluntary Organisations. Obszerny wykaz tego wszystkiego znajdziesz w Yellow Pages.
    P.S. Dlaczego tak mało osób z tego korzysta? 😮

anitham
    Participant

a moze jest na tym forum ktos kto pracuje w tego typu instytucji?

Marta Klecz
    Członek

Ja kiedys- jak chcialam sie wyniesc od kolesia trafilam do takiego miejsca- hostel dla kobiet- z dziecmi czesto- gdzie sa przyjmowani ludzie bezdomni wlasnie- ale tez narkomani…..
    Za darmo- bo socjal placi….
    Jak weszlam do pokoju, to sie k….. nie chcialam ruszyc- wszedzie jakies puszki na strzykawki stare….brudno, smierdzialo….fuuuuuuuu, zostalam tam na noc….maly plakal….ehhh
    Te czasy juz na szczescie za mna….

anitham
    Participant

Jezu……………..kosmos………….nie dziwie Ci sie ze masz taka odraze do tego miejsca…………..ja nie znam takich obrazkow………….a troche pracowalam tu i tam,i w osrodku dla narkomanow,odwiedzalam hostele,osrodki interwencji kryzysowaja ale takich "obrazkow" w Polsce nie widzialam.
    Owszem noclegownie to juz inna historia,ale to nie jest miejsce dlamatki z dzickiem!!!!!!!!!!!!!!!!
    wspolczuje….

Marta Klecz
    Członek

szczerze- to podejrzewam ze sa gorsze miejsca…
    Dobrze ze tam mnie nie bylo…
    Tu w UK nikt o nic nie dba- a zwlaszcza te glupie chavy-dresiarze- wszystko by demolowali…
    Ci to juz amfe w zyly laduja….w miedzyczasie wychowywania dzieci…takich tez widzialam…

OBSERWATOR
    Członek

Fakt, jak sie przyjrzec to widac, ze to puste i glupie pokolenie.
    Takie zaplecze narodu brytyjskiego. 😡

broda1000
    Participant

witam
    Mam wielką prośbe , czy ktos wie gdzie i jak mozna dostać prace w domach starców ??
    Moja dziewczyna jest pielęgniarką i szuka pracy tu w Wakefield moze ktos wie gdzie sa takie domu lub ośrodki zna numery tel itd
    Moze ktos ze znajomych lub nieznajomych pracuje w takiej branzy. Jeśli tak to prosze o jakie kolwiek informacje

Agnieszka_77
    Participant

szukaj w prasie lub agencjach…jezeli jest pielegniarka to najlepiej w nursing homes..jezeli jest ok z praca opiekuna to takze w rezydencjalnych domach…pelno tego jest…

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    broda1000 wrote:

witam
    Mam wielką prośbe , czy ktos wie gdzie i jak mozna dostać prace w domach starców ??
    Moja dziewczyna jest pielęgniarką i szuka pracy tu w Wakefield moze ktos wie gdzie sa takie domu lub ośrodki zna numery tel itd
    Moze ktos ze znajomych lub nieznajomych pracuje w takiej branzy. Jeśli tak to prosze o jakie kolwiek informacje

"Jak można dostać pracę tam"?
    Przepraszam, ale czy Ty wierzysz w naszą wszechwiedzę, skoro pytasz jak można tam dostać pracę…?
    Ostatnio prosiłeś o jakiekolwiek informacje o…parkach rozrywki.
    Byłeś w jakimś? Może w tym Alton Tower?
    Zdaje się, że szukałeś tam pracy.
    Może się mylę, ale jeśli tym razem szukasz w takiej branży, to chyba powinieneś w końcu inaczej zdefiniować swoje pytania, bo te "jakiekolwiek informacje" nie wiadomo co znaczą.
    To może być cokolwiek. Na przykład statystyki ilu tam zatrudniają, a ilu zwalniają, bądź ile podniosło się wynagrodzenie w tej dziedzinie, lub ilu moich znajomych pracuje w tej branży albo też …
    jak się nazywa takie miejsce, gdzie są adresy i telefony takich domów opieki.
    A to miejsce nazywa się np…YELLOW PAGES.
    Poszukaj sobie, bo nie sądzę, żeby komukolwiek chciało się za Ciebie to zrobić, albo przepisać Ci z książki telefonicznej pełny wykaz….
    Czy to Cię interesuje?
    Chyba nie. To przybliż nam o co konkretnie chodzi, a wtedy z pewnością coś Ci napiszą.

Bez urazy stary, ale nie wiadomo jak Ci pomóc. Dostęp do tego całego Yellow Pages masz tak w ogóle?

akukain
    Participant

Fatamorgana, spokojnie. Nie wszyscy potrafia wyjasnic o co im chodzi. A i takich trzeba uszanowac i sprobowac pomoc, czyz nie? 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.