Strona główna Działy Hyde Park Tuner Sat

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    kamaag
    Participant

Witam
    Czy moze wiecie czy tuner od SKY TV mozna uzyc do ogladania bezplatnych polskich kanalow z HotBirda?
    Na eBay’u sprzedaja pelno tunerow od SKY za przyslowiowe grosze.
    Pozdrawiam

v-tec
    Członek

Praktycznie na każdym tunerze można odbierać kanały niekodowane. Ale nie ma ich wiele: tv polonia, viva, tele5 i kilka innych kiepskich kanałów. Poza tym w systemie analogowym można odbierać tvn (inny tuner). Chyba lepiej zamówić abonament cyfra+ lub polsat, zestaw odbiorczy wraz z talerzem dostajesz gratis, i masz dużo większy wybór programów za całe Ł11/mies. (cyfra+ pakiet tematyczny)

sylwek
    Członek

Jeszcze się SKY-em nie bawiłem 😕 . Jest jeszcze jedna sprawa o której V-tec zapomniał, SKY odbiera Astre 28 a nie Hot-Birda 13 także musisz na nowo wczytać listę programów z "innego" satelity, czasami na niektórych tunerach systemowych (np. Cyfry) jest to niemożliwe bo tuner nie "widzi" innego (inne parametry kanału podstawowego) sygnału. Osobiście odradzam i proponuję najtańszy nawet Freeview (za 50 funa), o Cyfrze czy Polsacie nawet nie wspominam 😀
    Pozdrawiam Chłodno (ze względu na pogodę)

😀 😀 😀

v-tec
    Członek

Nie, nie zapomniałem, ale w każdym tunerze można ręcznie wprowadzić parametry transponderów, albo włączyć skanowanie pasma, tak jest również na tunerach cyfry i wtedy złapie się istniejące kanały nawet jeśli nie należą do paczki. A nazwy Freeview nie powinieneś używać w tym kontekście bo tutaj to oznacza co innego (odbiór naziemny) i może kogoś w błąd wprowadzić. Btw. jaki sprzęt można kupić w tym nowym sklepie u pakusów?

sylwek
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Nie, nie zapomniałem, ale w każdym tunerze można ręcznie wprowadzić parametry transponderów, albo włączyć skanowanie pasma, tak jest również na tunerach cyfry i wtedy złapie się istniejące kanały nawet jeśli nie należą do paczki. A nazwy Freeview nie powinieneś używać w tym kontekście bo tutaj to oznacza co innego (odbiór naziemny) i może kogoś w błąd wprowadzić. Btw. jaki sprzęt można kupić w tym nowym sklepie u pakusów?

No taaaak, my o tym wiemy. Ale mnóstwo Januszy (i nie tylko) ma problem z obsługą nowego pilota z Polsatu a co dopiero każ mu ustawić ręcznie parametry transpondera – ogólnie szkoda gitare zawracać i lepiej wziąć Polską Tv. 😉

Cd sklepu to mają prawie wszystko – najmniejsze nawet śrubki z obejmami do czaszy, kable różnego rodzaju, czasze i tunery. A i jeszcze mają uchwyty do ściany (czego nie ma w Maplinie-wcześniej o tym pisałem). Ogólnie dobrze zaopatrzony sklepik 😆

Pozdrawiam

kamaag
    Participant

Dzieki za odpowiedz. Chce kupic sam tuner bo czasza, konwerter i kabel juz jest po poprzednich lokatorach wiec tylko sie podpiac i TV Polonia bedzie. Lepsze to niz nic. Mysle ze do 20 paundsow cos wyrwe na ebayu. Jeszcze raz dzieki. Pozdrawiam.

kamaag
    Participant

A gdzie jest ten sklepik jesli mozna wiedziec?

sylwek
    Członek

Przeczytaj ostatni post – za dużo pisania i za CIEPŁO mi jest, a poza tym wrodzone lenistwo http://www.leeds.pl/forum//viewtopic.php?t=1376 😀 😀 😀

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.