Strona główna Działy Czarna lista To wprawdzie Włochy, ale…

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

Oby tylko nam w UK się to nie powtórzyło…
    Choć przetrzymywanie i zmuszanie do pracy (w tym do prostytucji) nie jest wyjątkiem w UK. Ostatnio w Leeds aresztowano kilku Litwinów, którzy siłą przetrzymywali dziewczyny i zmuszali do prostytucji.
    Zaczynają się coraz bardziej i Polacy interesować w Leeds takim procederem…
    http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=35116&wid=8397750&rfbawp=1153233885.468&ticaid=11fc0 😕 👿 👿 👿 🙁

Marta Klecz
    Członek

Myslalam ze Wlosi lubia sie z Polakami….ale chyba mafia nie lubi sie z nikim…
    To bardzo smutne.
    Ale w sumie to mafia…onie maja wogole wszystko w czterech literach

girkit
    Participant

żal mi tego naszego biednego narodu … nie wiem jak Wy ale ja wyrobiłem sobie poza granicami pewien szacunek do własnej nacji … puścił polski kompleks i jak czytam takie rzeczy to normalnie żal taki potworny ściska … szkoda słow … co nam zgotowaliście panowie S-ku-rwiała Polska Polityczna Szlachta 😕 ?

SpokoBoyxxx:)
    Członek

😳

SpokoBoyxxx:)
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Oby tylko nam w UK się to nie powtórzyło…
    Choć przetrzymywanie i zmuszanie do pracy (w tym do prostytucji) nie jest wyjątkiem w UK. Ostatnio w Leeds aresztowano kilku Litwinów, którzy siłą przetrzymywali dziewczyny i zmuszali do prostytucji.
    Zaczynają się coraz bardziej i Polacy interesować w Leeds takim procederem…
    http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=35116&wid=8397750&rfbawp=1153233885.468&ticaid=11fc0 😕 👿 👿 👿 🙁

Wiem od kogo wynajmowali mieszkania!!!?

Marta Klecz
    Członek

wlasnie z zycia wiem…
    Bo w Hiszpanii wlasnie wlosi mi dali prace..
    Moj przyjaciel byl we wloszech i mial extra, moja kumpelka z Londynu tez byla we Wloszech i tez bylo spoko…
    Wiec wiesz kazdy ksiezyc ma swoja dark side…
    A zycie znam, nawet za dobrze zeby sie ludzic

Baggins
    Participant

[quote:503cfb205d]Wiem od kogo wynajmowali mieszkania!!!?[/quote]
    O na Armley wlasnie bylo cos w rodzjau agencji, ale chyba z bialorusinkami i rosjankami. Tam wlasnie przebywala rowniez grupa litwionow-dresiarzy, ale znikneli jakis czas temu. To ta sama sprawa?
    No i jeszcze jedno:
    W Londynie takie przypadki jak we wloszech rowniez sie powtarzaja. W telewizji bylo o dziewczynach z rumuni ale na 100% tyczylo sie to i innych wschodnich nacji,

Pozdro

v-tec
    Członek

W żaden sposób nie usprawiedliwiam tych 'handlarzy niewolników’ ale nikt mi nie wmówi, że nie można wyjść/uciec z takiego miejsca. Te obozy nie są na syberii. Jeśli nawet to można zadzwonić po pomoc, chyba telefonów im nie zabierali? Prawda jest taka, że ci Polacy dobrowolnie pracują, zapożyczyli się na wyjazd i haracz dla 'organizatorów’ i nie widzą innego wyjścia jak pracować dla nich choćby po 1 euro/godz.

I druga uwaga ta sprawa była znana już co najmniej rok temu, co zresztą policja przyznała. Zwlekali tak długo z akcją bo musieli zebrać dowody. To że w obozie dochodziło do pobić, gwałtów czy nawet samobójstw najwidoczniej nie skłoniło carabinieri do szybszego 'uwolnienia’ Polaków 😕

fatamorgana
    Participant

To się w zupełności zgadza…
    Może im paszporty zabrali, może zastraszyli, a może bez mapy ani w ząb nie wiedzieli gdzie w ogóle się udać?
    Jest wielu ludzi, którzy wymagają "zawiezienia i odwiezienia", ponieważ sami nie poradzą sobie w obcym terenie, ale to nie wyklucza pozwalania na aż takie uzależnienie jak opisano… 🙁

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Może im paszporty zabrali..

Utrata paszportu w żaden sposób by mnie nie powstrzymała przed opuszczeniem takiego miejsca.

W razie utraty paszportu należy udać się do polskiego konsulatu który na miejscu wystawi tymczasowy dokument uprawniający do powrotu do kraju. W uzasadnionych przypadkach kupią też bilet. A tak w ogóle to z Włoch można bez konieczności pokazywania paszportu dojechać aż do granicy Polski, gdzie straż graniczna już się nami zaopiekuje 🙂

Btw. wczoraj na tvnie zapowiadali reportaż z kolejnego polskiego obozu pracy tym razem położonego w.. Wielkiej Brytanii

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.