Strona główna Działy Praca Informatycy, graficy, programiści, IT

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 166)
  • Autor
    Wpisy
    maciek__
    Participant

Dzięki za odzew.

Miło wiedziec, że ktoś jeszcze pracuje w branży.

Pozdrawiam.

ps. zajrzyj na prv

cayuga
    Participant

I ja sie dopisze. Pracuje w IT ale nie jako software developer tylko admin…
    Znam kilku polakow ktorzy pracuja badz sa mocno zaangazowani w projekty zwiazane z projektowaniem serwisow internetowych i wierze ze jak przeczytaja posta to sie dopisza…
    😀 😀 😀

Ktos jeszcze z branzy????

Pozdro.

Hantu
    Participant

Jesli ktos jest naprawde chetny prosze o pilny kontakt. Wszelkie szczegoly co do warunkow pracy, finansow i klimacie w firmie udziele na priv.

Pozdrawiam

Uxbridge
    Członek

He, he.
    Wiesz dobrze ze tacy specjalisci to pracy nie szukaja, tylko praca ich.
    I wiesz ze sa na tyle bystrzy ze sami sobie poradza. Pewnie chcesz kogos na swoje miejsce znalezc zeby latwiej bylo odejsc? W mojej firmie placa za znalezienie nowego pracownika. Pewnie w twojej tez? To tak polzartem, na pewno nie chodzi Ci o zarobek.
    Ale jak kogos znajdziesz to bedziesz mial cholerne szczescie. No, chyba ze z Polski sie ktos odezwie.

Hantu
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Uxbridge wrote:

He, he.
    Wiesz dobrze ze tacy specjalisci to pracy nie szukaja, tylko praca ich.
    I wiesz ze sa na tyle bystrzy ze sami sobie poradza. Pewnie chcesz kogos na swoje miejsce znalezc zeby latwiej bylo odejsc? W mojej firmie placa za znalezienie nowego pracownika. Pewnie w twojej tez? To tak polzartem, na pewno nie chodzi Ci o zarobek.
    Ale jak kogos znajdziesz to bedziesz mial cholerne szczescie. No, chyba ze z Polski sie ktos odezwie.

Fajnie by bylo jakby mi jeszcze firma zaplacila za to, ze odejde i znajde kogos na moje miejsce 😛

A tak na serio, to w sumie mi nie zalezy, ale wiem jak ciezko mi bylo dostac ta prace 1,5 roku temu. Sadze, ze nie jeden kolega/kolezanka po fachu tez szuka, a takie CV podrzucone przez bylego pracownika wedlug mnie wyglada lepiej niz jakies nie wiadomo skad. Ale jak mowilem to tylko informacja a nie jakas oferta, ktos moze skorzystac, a moze i nie.

Moja intencja jest aby ewentualnie ulatwic bylemu pracodawcy wypelnienie mojego miejsca ze wzgledu na sentyment jakim darze wszystkich jego pracownikow i jego. Niestety (albo stety) oferta ktora otrzymalem jest nie do odrzucenia (zdecydowanie lepsze warunki pracy i zdecydowanie lepsze zarobki i mozliwosc podnoszenia kwalifikacji, co w tym zawodzie jest wazne). Sa pracodawcy od ktorych ciezko odejsc …

Co do tego ze praca szuka ich, zgadzam sie w 100%. Niesamowity popyt na specjalistow .NET. Firmy bija sie o kazdego, ale trzeba miec doswiadczenie.

Nalezy kontynuowac wspinaczke po szczeblach kariery i nie ogladac sie za siebie …

Pozdrawiam

cyklop
    Participant

no prosze i oszukiwac nie trzeba ,bravo wreszcie jakis dobry przyklad 😀 😀 😀 😀 😀

julka
    Participant

Ja pracuje jako Infrastructure Quality Assurance. Cos jak tlumacz pomiedzy dzialami administracyjnymi i developerami oraz po czesci jako security controller.

Wbrew pozorom jest tu troche Polakow pracujacych w IT i dzialach pokrewnych, chocby w jakims technical support…

cayuga
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    julka wrote:

Ja pracuje jako Infrastructure Quality Assurance. Cos jak tlumacz pomiedzy dzialami administracyjnymi i developerami oraz po czesci jako security controller.

Wbrew pozorom jest tu troche Polakow pracujacych w IT i dzialach pokrewnych, chocby w jakims technical support…

heheheehhe
    To cos jak pomiedzy mna a w/w chlopakami 😀 😀 😀

P.S. Bez podtekstow 🙂

julka
    Participant

cayuga wrote:

julka wrote:

heheheehhe
    To cos jak pomiedzy mna a w/w chlopakami 😀 😀 :D[/quote] 😛

Uxbridge
    Członek

Ja też pracuję w IT. Ale ja jestem prosty developer starej daty. "Twarde" C++, grafika i przetwarzanie obrazu. I się nie znam na tych wszystkich czarodziejstwach sieciowych 🙂

julka
    Participant

Ja rowniez nie jestem jakos specjalnie w sieciach zainteresowana. Ciekawsze dla mnie bylo zawsze budowanie aplikacji. C++, C#… chociaz sporo czasu zajelo mi przekonanie sie do tego, czy naprawde programowanie jest tym, co mogloby mnie zainteresowac (na studia informatyczne dostalam sie "przez przypadek").

Anonim
    Gość

kiedys bylem na kursie LOGO :D:D:D

Hantu
    Participant

Tak … podnies zolwia , przesun zolwia , opozc zolwia ….. to byly czasy 😛 Zeby wszystko bylo takie latwe 😛

Baggins
    Participant

ja nawet w fortranie nie potrafilem nic zrobic. wzialem od kumpla z informatyki zdziebko inny program i zaliczylem 🙂

maciek__
    Participant

Hantu wrote:

A tak na serio, to w sumie mi nie zalezy, ale wiem jak ciezko mi bylo dostac ta prace 1,5 roku temu. Sadze, ze nie jeden kolega/kolezanka po fachu tez szuka, a takie CV podrzucone przez bylego pracownika wedlug mnie wyglada lepiej niz jakies nie wiadomo skad. Ale jak mowilem to tylko informacja a nie jakas oferta, ktos moze skorzystac, a moze i nie.

Ma rację Hantu. Niby taki duży rynek, specjaliści poszukiwani, duże pieniądze, ale prawda jest taka, że najtrudniej zacząc. Wcale nie jest tak prosto komuś z "ulicy" (czyt. zaraz po studiach, bez doświadczenia) wejśc w tę branżę. Wydaje mi się, że Anglicy są dośc sceptyczni jeśli chodzi o zatrudnianie Polaków bez doświadczenia, nawet jeśli Ci drudzy są dobrze wykształceni, to mają najwyżej szansę na stanowisko typu "trainee". Sam jeszcze niedawno byłem w takiej samej sytuacji, więc wiem co mówię. Tak czy inaczej powodzenia komuś, kto byc może skorzysta z tej oferty.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 166)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.