Strona główna Działy Praca Informatycy, graficy, programiści, IT

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Witam,
    mam 5 lat doswiadczenia w branzy IT, do tego mam wlasna siec w Polsce, mialem juz kilka interview odnosnie pracy jako informatyk, ale niestety moj jezyk nie jest na tyle mocny aby sie zahaczyc jako informatyk w firmach w ktorych mialem te rozmowy, a probowalem chociaz na technika. Nie jest latwo, wiadomo jezyk, jezyk, jezyk, firmy sie mna interesuja bo mam bogate doswiadczenie, a angole na to stawiaja, ale z jezykiem roznie to bywa, zalezy z kim sie rozmawia z niektorymi jest ok, ale niektorzy tak belkotaja ze nie w sposob ich zrozumiec, szczegolnie angole okolo 40.

Talki
    Członek

ja jestem informatykiem i pracuje w swoim zawodzie w leeds, michael@talewicz.pl

ScOOrK
    Członek

Zalezy ktora czesc cie interesuje w razie czego pisz na scoork@op.pl moze bede w stanie pomoc.

Pozdrawiam Wszystkich!!!

turpis
    Członek

A czy mozna dostac cos w rodzaju wprowadzania danych (data service?)? Lub cos podobnego? Gdzie ewentualnie mozna czegos takiego szukac? Przez Agencje (jaka?) ? Czy raczej nie przez Agencje? Prosze o porady.

ScOOrK
    Członek

Polecam jobcentreplus.gov.uk

Pozdrawiam.

Gesiu
    Participant

w leeds jest jedna agencja specjalizujaca sie w branzy IT. bylem tam ale nie mam niestety doswiadczenia. powiedziano mi ze z rocznym doswiadczeniem nie ma problemu o prace.

jackyl
    Participant

zarzadzanie danymi czy klepanie danych (data entry)? klepania duzo mozna znalezc, jc, agencje typu brook street, horizon, itp.

turpis
    Członek

No wlasnie. Wszedzie potrzebuja ludzi z doswiadczeniem? Probowalem w Brook Street i powiedzieli mi ze za male doswiadczenie:?. Czy jest mozliwos dostania takiej pracy bez doswiadczenia?

gonia
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    turpis wrote:

No wlasnie. Wszedzie potrzebuja ludzi z doswiadczeniem? Probowalem w Brook Street i powiedzieli mi ze za male doswiadczenie:?. Czy jest mozliwos dostania takiej pracy bez doswiadczenia?

oczywiscie ze jest taka mozliwosc, nie sugeruj sie agencjami ktore mowia ci ze jesli nie masz doswiadczenia w uk to nie moga ci dac pracy idz po prostu do innych mam wielu znajomych ktorzy swierzo po przyjezdzie z Pl dostali prace w biurze przy wprowadzaniu danych moze to nie byl szczyt marzen ale na pocztatek i tak dobrze…wal do job centre..

jackyl
    Participant

ja w brooku (bradford) dostalem swego czasu klepanie danych od razu, robia test i jak dobrze wyjdziesz to nie ma problemu (no, ale kiedys sie nie czekalo tydzien czy dwa na rejestracje w agencjach). duzo agencji ma takie oferty, czesto wystawiaja je tez wlasnie na jc. poza tym co Ci szkodzi wpisac do CV gdzies klepanie danych, nikt tego nie sprawdzi przeciez.. bylebys stukal w miare szybko 🙂

turpis
    Członek

Dzieki za trafne uwagi i pomoc. Bede probowal dalej.

Ps- a moze ktos mi powie dokladnie na czym taka praca polega(ewentualnie jak wygladaja testy- o ile sa)itp. Za wszelkie info serdeczne dzieki.

eni
    Participant
    ”creativus” wrote:

Witam,
    mam 5 lat doswiadczenia w branzy IT, do tego mam wlasna siec w Polsce, mialem juz kilka interview odnosnie pracy jako informatyk, ale niestety moj jezyk nie jest na tyle mocny aby sie zahaczyc jako informatyk w firmach w ktorych mialem te rozmowy, a probowalem chociaz na technika. Nie jest latwo, wiadomo jezyk, jezyk, jezyk, firmy sie mna interesuja bo mam bogate doswiadczenie, a angole na to stawiaja, ale z jezykiem roznie to bywa, zalezy z kim sie rozmawia z niektorymi jest ok, ale niektorzy tak belkotaja ze nie w sposob ich zrozumiec, szczegolnie angole okolo 40.

Mam wielką prośbę. Jeśli to nie problem czy mógłbyś podać kilka adresów tych firm. Byłam w Polsce informatykiem 5 lat w państwowym urzędzie i dodatkowo w kilku małych firmach. Obecnie jestem w Leeds i chętnie powrócę do zawodu. Mój angielski jest super więc napewno sobie poradzę nawet z 40-sto latkami.

Alex&Marta
    Participant

witam, czy w Leeds znajdują sie jakies biura projektowe/architektoniczne/pracownie reklamy?

robinofsherwood
    Członek

Witam szanowne Towarzystwo,

planuje przyjechac za ~miesiac do Leeds za chlebkiem na 2-3 miechy. Nie nastawiam sie na jakas super robote w zawodzie (tester/developer; 1,5 roku doswiadczenia), ale jakby sie dalo zlapac cos pokrewnego (tak jak nadmieniono wyzej, jakies wprowadzanie danych), albo kontrakt testerski/developerski na okres 2-3 miesiecy byloby niezle… Z tego co sie orientowalem to niestety z testowaniem przez taki okres bedzie raczej bardzo ciezko (zwykle jesli biora na kontrakt, to => 6 miesieczny), a jak obecnie wyglada kwestia czegos pokrewnego? Aplikuje z kraju gdzie sie da w Leeds, z dniem przyjazdu poroznosze jeszcze CVki po job centers, BTW znalazlby sie kto chetny, zeby po przyjezdzie pozaznaczac mi kropeczki na mapie z JC? Albo jeszcze lepiej jakiegos linka, to zapodam im elektronicznie (chronmy lasy 😀 )

Z gory wielkie dzieki za jakies info.
    Kris.

v-tec
    Członek

Szanowny Panie Informatyku, zaznaczanie na mapie kropeczkami siedzib JobCentres jest bezcelowe, ponieważ wszystkie oferty pracy które oni mają są na http://www.jobcentreplus.gov.uk .
    Fajnie, co?
    (Btw. adresy biur też tam są, nawet z mapkami, ale po co tam chodzić skoro jest internet?)
    Poza tym JobCentres nie przyjmują cv od kandydatów, te zanosi się bezpośrednio do pracodawców

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.