Strona główna › Działy › Hyde Park › No to szykujcie się na kolejne Spotkanie Forumowiczów…
Ważne imprezy za nami, no to teraz możemy zrelaksować się w swoim gronie…
[b:5249784df9]
Niniejszym zawiadamiam, że czas na DRUGIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW!!![/b:5249784df9]
Odbędzie się ono za dwa lub trzy weekendy. Ustalę do tej niedzieli…
Co do miejsca to…
Wybierajcie pomiędzy Ośrodkiem Polskim w Leeds, a …jeziorem z plażą (i piknik area) jakieś 15 km od Leeds.
I powiedzcie czy chcecie aby wreszcie zawitał do nas V-Tec, bo nie wierzy mi, jak mówię, że jest u nas bardzo popularny…
Pozdrawiam i liczę na tłok!
Sandgirl, zabierz swego Miśka, koniecznie!
bYLE nie 12.08, bo w Londunku jestem:)
byle nie w Ostrołęce ani w Łomży
ja jestem za piknikiem nad jeziorkiem:)
Zabieramy pociechy tez rozumiem
A oto widok na otoczenie potencjalnego miejsca pikniku…
http://img507.imageshack.us/my.php?image=zparkingudopiknikarea6ly.jpg
Fajnie, moze tym razem i ja przybede, nawet tez z moim malym lobuzem, moze……………..
Nad jeziorem Swinsty jest dużo miejsca, plaża, duży i wygodny parking leśny (w cieniu), drzewa i sporo kaczek (jakby ktoś był głodny… 😀 😆 )
Dojazd nie jest może najprostszy, ale będzie dokładna mapka, zresztą Polak wszędzie trafi. Jest tam kawał okolicy do zwiedzania, spacerowania i bycia sam na sam z dziewczyną, zatem…same plusy chyba. Będzie;
ognisko, pieczenie kiełbasek (które należy zabrać ze sobą!), ziemniaczki pieczone (ufunduję dla Was worek głodomory!), gitara (no ognicho bez gitary ani rusz!) i…Wy w liczbie co najmniej 40 osób. Ilość samochodów wskazuje, że powinno się zabrać przynajmniej 10 aut, ale parking pomieści wiele więcej. Bez obaw.
A jeśli więcej będzie chętnych aby zrobić na miejscu, w Leeds, to poza walorami krajobrazowymi reszta będzie bez zmian.
Czekam na opinie.
Widok na płn.część jeziora- obok miejsca pikniku
http://img291.imageshack.us/my.php?image=swinstylakenorthside4fc.jpg
Przyznam ze mnie osobiscie podoba sie idea spotkania poza miastem, na swierzym powietrzu. Problem tylko z tym dojazdem…
Przyznam ze mnie osobiscie podoba sie idea spotkania poza miastem, na swierzym powietrzu. Problem tylko z tym dojazdem…
O to właśnie chodzi, abyście odpoczęli od miasta i tego, co Was w nim męczy. Nie obawiajcie się dojazdu, tam przynajmniej nie ma korków, dogadacie się z tymi, co mają miejsca w samochodach. Uruchomimy bank wolnych miejsc, punkty zborne, gdzie będziecie się zabierać z innymi. Będzie oznakowanie dojazdu, na dwóch newralgicznych skrzyżowaniach, które są w terenie mało Wam znanym. Jak zwykle biorę na siebie całość organizacyjnego zamętu, ale chyba poprzednio źle się nie spisałem, więc jeszcze dołożę zdjęcia (już zrobione), jak rozpoznać okolicę, gdzie należy jechać.
Mile widziane rodziny z dziećmi z tym, że pamiętajcie o przeciąganiu się imprezy, jak ktoś będzie chciał posiedzieć z nami dłużej a pociechy będą chciały spać, to raczej nie będzie możliwości gdzieś z nimi zostać, czy je odwieźć.
W okolicy jest jedna, dwie knajpy, ale poza tym niewiele.
Teren jest wręcz wymarzony do wypoczynku. Dodam, że niestety zakaz kąpieli jest wyraźny, choć widząc jak wiele kaczek drepta po plaży i robi do wody, zastanawiam się, czy nie lepiej aby ta woda gościła ludzi, niż gromady ptactwa. No ale to naturalne środowisko. I NALEŻY JE CHRONIĆ, TAKŻE PROSZĘ TAM NIE URZĄDZAĆ POLOWANIA NA KACZKI!!!Choć to modne w Polsce teraz… 😀 😆
Każda ekipa musiałaby zabrać kocyk, jakiś talerzyk, i swój prowiant, co nie stanowi problemu dla nas, ponieważ niemal wszyscy mamy te słynne, małe plecaczki….
Osoby zdane na czyjś transport niech wezmą pod uwagę, że pojadą wtedy, gdy "szofer" zdecyduje. Ale myślę, że się dogadacie wszyscy.
Tym razem nie ma ograniczeń czasowych, więc "pociągniemy" ile dusza zapragnie…i ile szofer pozwoli.
Wydaje mi się, że tym razem powinna to być sobota, aby nie trzeba było myśleć o wstawaniu nazajutrz wcześnie rano…
Przewiduję początek od godz. 17 tej, aby wszyscy zdążyli podojeżdżać, zobaczyć bezpośrednią okolicę itp.
Jeśli macie pytania, sugestie, bardzo proszę.
Co do zabawy, muza będzie ale na baterie, a nie na prąd. Kto ma przenośny sprzęt? I kto jest go w stanie przywieźć? Jesty ktoś taki?
Maciej z imprezy na flacie u Gieni…mieliście chyba coś takiego? I zabierz naszego poprzedniego DJ-a. Jak możesz.
Pozdrowienia.
UWAGA; Myślę, że to spotkanie powinno jeszcze bardziej nas zjednoczyć, żyjemy gdzieś tu wszyscy, czasami ktoś czegoś potrzebuje, ktoś inny coś wie i jakoś to wszystko dobrze się w końcu uzupełnia.
[b:bb4bafaafb] Dlatego też chciałbym serdecznie zaprosić tych, dzięki którym bardzo wiele osób uzyskało pomoc i porady, czyli Woytha, V-Tec-a, i oczywiście "7sisters". Wiemy, że Woyth mieszka daleko, pozostali też nie blisko, ale wierzcie, że warto z nami wtedy być, bo przecież "Wszyscy Polacy to jedna rodzina", a my- tu na forum- dodatkowo jak familia jesteśmy, prawda?[/b:bb4bafaafb] W każdym razie będziecie bardzo mile widziani.
Program imprezy niebawem, a do "7sisters" pytanie. To ile was w końcu przyjedzie? 😀 🙂
My jestesmy chetni i gotowi byle nie 12 i pozniej, bo wtedy odwiedzamy nasza kochana ojczyzne.
Pozdrawiam i do zobaczenia 🙂
A bedzie kielbasa?
Hmm…chcialem powiedzies "sausage"…
Ale jak nie bedzie to i tak przyjde.
Ps. U kogo bedzie afterparty? To przyniose kaszankie.
after patry bedzie pod tesco na armley, wez kiszke i musztarde sarebska 😀
17 ta za pozno, nawet nie mam po co jechac bo moj maly chodzi spac o 20tej…czemu tak pozno, nie moze to byc piknik np od 14tej rodzinki, a pozniej kto jak chce sie zlazic, i robic jakie sie chce pogo….czy ognicho czy co tam chcecie.
moj maly wogole nie sypia, caly czas w gotowosci 😳
Przeciez pikniki sie robi w poludniowej porze, a nie pod wieczor…