Strona główna Działy Praca Fabryka Crosslee w Hipperholme ktoś coś wie?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    frienemy
    Participant

Mam możliwośc podjęcia pracy w fabryce sprzetu AGD Crosslee w Hipperholme. Czy ktoś z was pracuje/pracował tam lub wie cokolwiek na temat warunków, rzetelności firmy ? Bedę wdzięczny za jakąkolwiek informację. Pozdrawiam!

Dzieju
    Participant

Słowa Anki z działy HR – kto przeżyje Crosslee przeżyje wszystko 😉
    A tak poważnie pracowałem tam 3 miesiące i przeżyłem, nie jest łatwo, ale da się przeżyć. Z 30 osób które przyjechały ze mną w między czasie odpadło ok 5 osób. Są też plusy przyjeżdżasz prosto do pewnej pracy, pomagaja w załatwieniu WRS-u i Insurance Number. Mieszkania też nie musisz szukać. Długo by opowiadać. Jak jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem.

frienemy
    Participant

Dzięki Panie Dzieju. Nareszcie ktoś coś wie ! 🙂 Praca w fabryce- wiadomo do najłatwiejszych nie należy, trzeba być świadomym wna co się decyduje. Zależy od człowieka i podejścia. Jedynym znakiem zapytania jest tak naprawdę uczciwośc agencji, bo mam różne doświadczenia. Wiadomo, że wszystko przedstawiane jest w różowych barwach tu, na miejscu. Często co innego okazuje się po przyjeździe, ale to pewnie wiesz.
    A pytań mam wiele ! Jak wygląda zakwaterowanie organizowane przez firmę i ile kosztuje? Jaka jest atmosfera w samej firmie, np. czy czujesz ciągle oddech supervisora na plecach? Jak wygląda kwestia dojazdu z miejsca zamieszkania (organizowanego przez firmę) do fabryki-ile to kosztuje? Czy czesto zdarza się, że ktos zostaje dłużej lub może nawet awansuje? Heh! Moze starczy na jeden raz! Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

3tna
    Participant

Frienemy a kiedy masz ten wyjazd ? i to nie jest czasem do fabryki Pioneera ?

btw: z jakiej agencji jedziesz ?

t_d
    Członek

to nie praca w pioneerze ale w crosslee. Mnie tez to interesuje na razie jestem przed interiview jesli ktos tam wczesniej pracowal to przylanczam sie do poprzednika…

Dzieju
    Participant

aaaaaaaaa nie karz mi jeszcze raz tego opowiadać 😉 spytaj frienemy, wszystko mu opowiaedziałem w mailach, niech Ci je prześle.
    Pozdrawiam i powodzenia w "obozie" (żartuje oczywiście )

t_d
    Członek

Witaj

Dzięki za odpowiedź, lecz jeśli mółbyś to prosiłbym o wykonanie operacji copy&paste w send message to user t_d.

Podejmuje wlasnie lepsza lub gorsza decyzje. W PL mam niezla prace w biurze ale placa tygodniowki tylko raz na miesiac. Dlatego ta praca w Crosslee mnie zainsteresowala

Tak na marginesie czytam z zainteresowniem Wasze forum i mam wrazenie ze Leeds to w sumie strasznie paskudne miejsce do zycia :-).

pozdrowienia

fatamorgana
    Participant

[quote:6e5e8313fe]Tak na marginesie czytam z zainteresowniem Wasze forum i mam wrazenie ze Leeds to w sumie strasznie paskudne miejsce do zycia .
    [/quote]

To zależy dla kogo i gdzie…
    Niektórym to miasto dało bardzo wiele, innym jedynie rozczarowanie.
    Ale tak może być (i jest) niemal wszędzie.
    Cały świat nie jest wolny od problemów…
    Na pewno Leeds jest jednym z trzech najbrudniejszych miast w Anglii, ale nie dotyczy to całego miasta, lecz głównie kilku dzielnic.[/quote]

t_d
    Członek

A tak co do przedmowcy – Fatamorgany nie wiem, przez przypadek kliknałem na Twojego bloga – pewnie sam tam nie zagladałes juz dawno 🙂 i podtrzymało mnie to w nadziei na wlasna mala firme w anglii… W polsce probowalem ale juz po chwili zabil mnie ZUS i podatek….

fatamorgana
    Participant

Zaglądam tam regularnie, ale jak już chcę coś dopisać, to mi się po prostu oczy zamykają…
    Może przez Twój post dźwignie się średnia odwiedzin, co na pewno spowoduje wydatne powiększenie treści…

t_d
    Członek

OK, mam jakies konkrety – chmm nie wyglada to bajkowo

5,45 & p/h * 43 h – wychodzi 234, 35 & p/w niby nieźle ale.. od tego odpada
    NIN – 12 %
    TAX- 18 % ( moze mi ktos powiedziec skad taki TAX ?)
    50& p/w – mieszkanie
    65 miesiecznie dojazd
    po przepracowanym miesiacu pelnym premia 100&

jackyl
    Participant

proponuje sie wspomoc 😉

http://www.thesalarycalculator.co.uk/hourly.php

http://www.listentotaxman.com

i oczywiscie mozna utfg 😉 kiedys sprawdzalem takie same dane na kilku i czasem rozne wyniki wychodzily 🙂

crislee
    Participant

Pracowalem tam jakis czas i pensja wychodzi jakies 1100 F pod warunkiem ze nie przekroczy sie w roku podatkowym 5000 z groszami funtow. Pozniej to juz jakies 800 pare funtow, oczywiscie jezeli jest sie zatrudnionym na tymczasowo.
    A odnosnie pracy i klimatu w Croslee to nie ma co narzekac.
    Jedno jest pewne:
    – powtarzanie kilkaset razy tej samej czynnosci w ciagu 8 godzin i tylko jedna przerwa na takiej co wyrobisz sie z zapaleniem papierosa i porzadnie sie wypierdziec 😈
    Jak cos to piszcie lub na skypa

gudelek
    Participant

witam
    pracowalem w crosslee pol roku i powiem ci ze jest to obuz koncentracyjny moj przelozony stal nademna i bydlak potrafil po 15 minutach powiedziec"faster faster" a caly czas wkrecalem 2 srobki i blaszke i wkolo to samo, 1.600 razy dziennie bo tyle robilismy suszarek
    miasto halifax ok
    trzymaj sie

t_d
    Członek

Mieszkam i pracuję w leeds. Jak to sie w zyciu zmienia

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.