Strona główna › Działy › Hyde Park › Przybywajcie na piknik, to już teraz!
Potwierdzony mamy udział i krótkie wystąpienie czterech gości;
2 osoby z Policji i 2 z City Council.
Będą to osoby odpowiedzialne za bezpieczeństwo lokalnych społeczności oraz zapobieganie wszelkiej przestępczości, w tym naruszanie prawa pracy, a także odpowiedzialne za kontakty i współpracę pomiędzy Miastem a mieszkańcami.
Pamiętajcie, że to spotkanie jest dla Was wszystkich, a nie dla urzędników. Obecność tłumaczki pomoże mniej sprawnie posługującym się angielskim
W dodatku; uruchomimy punkt porad i informacji (oczywiście bezpłatnie! tak piszę, bo ktoś mnie ostatnio zapytał ile ma mi zapłacić za udzielenie informacji….?!?!
😮 😯 )
Będzie można uzyskać info o koncercie Myslovitz, oraz zakupić bilet o ile ktoś jeszcze nie jest zdecydowany, albo nie miał okazji.
Proszę pamiętać, że jak zwykle Wasza frekwencja będzie miała wpływ na to, co będziemy organizować w przyszłości pod tym kątem…
A mówić będziemy również min. o tym, jak współpracować w zakresie kultury, imprez i w ogóle jak zorganizować nasze polonijne życie na lepsze w tym mieście. Chyba powinno nam wszystkim na tym zależeć, a nawet jeśli ktoś z Was właśnie przyjechał – tylko na 2, 3 miesiące, to też przyjdźcie.
Wszyscy mile widziani. Nigdy nie wiadomo, co nas może spotkać , a wiedzieć więcej zawsze warto. O wiele bardziej niż wypić kolejną zgrzewkę piwa, zresztą piwa w polskim barze nie powinno zabraknąć. No i grill też będzie…
A potem…Wielki Finał Mistrzostw Świata na wielkim ekranie (7:00pm), zatem impreza będzie miała ciągłość.
Polacy, przychodźcie! Zapraszamy!
Pozdrawiam i do zobaczenia! 🙂 🙂 😀
…witam, ja to sie domyślam gdzie mamy przyjść – przypuszczam, że chodzi o polski klub, ale gdyby ktoś tu zaglądnął pierwszy raz to rodzi się pytanie: Fajna impreza, tylko gdzie się odbywa i o której zaczyna….?
…witam, ja to sie domyślam gdzie mamy przyjść – przypuszczam, że chodzi o polski klub, ale gdyby ktoś tu zaglądnął pierwszy raz to rodzi się pytanie: Fajna impreza, tylko gdzie się odbywa i o której zaczyna….?
Fajnie, że napisałeś, ale w kolumnie "Najnowsze artykuły" jak byk stoi;
"9 lipca- Pierwszy Piknik Integracyjny!"
Zaś w tym topicu podany jest link do artykułu…
A tam jest co trzeba (że ośrodek polski i parafia a innych przecież nie ma…), zaś wszystkie dane ośrodka bez problemu znajdziesz w podtytule Ośrodek Polski…
Zatem w czym problem?
Kto umie czytać, nawet jak pierwszy raz tu trafił- znajdzie.
A jak ktoś nie umie ruszyć głową, to nawet się nie spodziewam, że w ogóle do nas przyjdzie. Taki woli siedzieć na d… i doić piwo. Po co mu jakieś mityngi z Polakami, nie?
A przecież Polacy to sprytny naród prawda?
ino mi te "mityngi" chyba w glowie, bo jakos Osrodek Polski jakos mi sie wydal "bardzo- polsko- goscijny".
historyjka: przychodza sobie polacy do polskiego klubu, a tam:
– nie jestes czlonem, wiec polskiego piwa sie nie napijesz!
wychodze i mysle…
szkoda, jednak polak, polakowi…
jeszcze jedna mysl, moze nie mowie po "polsku" tak dobrze jak Barman?- ach, ten akcent 😉
_____
no i nie bylem na mszy, bo nie jestem katolikiem.
Wprawdzie sie spoznilem na piknik, ale poznalem kilka ciekawych osob .Fajni jestescie chyba was polubie poprostu klasa fajni jestescie Gonia ,Fata, Marcin.K. i Marta. no i ten lobuz maly Majkel!!! ciesze ze was poznalem wlasnie wrocilem do domku po pikniku ,finale FORZA ITALIA ,randce z A…. i wypitych trzech butelkach wina udany dzien no i jutro trza wstac ale chumor mam zajebisty!:)?>):):):):):):):):)::):):):):):):):):):):):):)
Wprawdzie sie spoznilem na piknik, ale poznalem kilka ciekawych osob .Fajni jestescie chyba was polubie poprostu klasa fajni jestescie Gonia ,Fata, Marcim.K. i Marta. no i ten lobuz maly Majkel!!! ciesze ze was poznalem wlasnie wrocilem do domku po pikniku ,finale FORZA ITALIA ,randce z A…. i wypitych trzech butelkach wina udany dzien no i jutro trza wstac ale chumor mam zajebisty!:)?>):):):):):):):):)::):):):):):):):):):):):):)
fajnie ze i ty spokoboy’u zmobilizowales sie i nas w koncu odwiedziles…super bylo cie poznac…i mam nadzieje ze jeszcze nie raz wpadniesz na jakies mile spotkanko…do zobaczonka pa
a jak wypadlo spotkanie z "wladzami" miasta ????
Szczerze mówiąc… lepiej niż się spodziewałem!!!
Nie jest łatwo mnie zadowolić, ale tym razem muszę powiedzieć ; zrobili kawał dobrej roboty, świetnie się przygotowali itp.
Relacja niebawem. 🙂 😀 😮
a jak wypadlo spotkanie z "wladzami" miasta ????
cofam pytanie 😳
juz znalazlam pare slow na ten temat 🙂
Przepraszam, ale jeżeli już ktoś chce być szybszy niż my (a to leeds.pl był współorganizatorem i pomysłodawcą całej sprawy i to nasza relacja powinna być -i będzie niebawem – tutaj wymieniana), to niech przynajmniej tam będzie ścisłość w tekście…
Proszę aby niektórzy powstrzymali się z cytowaniem, czegoś co nie jest za bardzo na miejscu. Etyka jakaś obowiązuje.
Czy zawsze ktoś musi wychodzić przed szereg.
Przecież napisałem wyraźnie; RELACJA NIEBAWEM…
Jak tak dalej pójdzie, to wszyscy będą wydzierać wszystkim tematy na zasadzie; byle ja pierwszy!
Cytat z portalu podanego powyżej;
(…)Nie zostały na spotkaniu poruszone problemy związane z oszustwami lub nieucziwością ze strony pracodawców, ponieważ obecni przedstawiciele władz i organizacji nie czuli sie kompetentni, aby na takie problemy odpowiadać(…)
Przepraszam, ale zostały poruszone i to wyraźnie. To, że nie udzielali szczegółowych informacji szerzej, nie świadczy o braku reakcji i nieudzielaniu odpowiedzi. Było dokładnie odwrotnie.
Relacja z imprezy też wymaga skrupulatnej dokładności w podawaniu zdarzeń… 😕
Dzidka, nie zrozum mnie źle, ale mamy tu zawsze swoje relacje, zatem posyłanie do innych jakoś tak dziwne trochę…
Poczekaj, wszystko w swoim czasie… 🙂 [/b]
Jeśli kogos nie było wczoraj na festynie, a chce się dowiedzieć, co było na spotkaniu to relacja jest na …
dzidka jak juzwspomnialam nie bede sie powtarzac ale spojrz tu:
http://www.leeds.pl/forum//viewtopic.php?t=1593
ino mi te "mityngi" chyba w glowie, bo jakos Osrodek Polski jakos mi sie wydal "bardzo- polsko- goscijny".
historyjka: przychodza sobie polacy do polskiego klubu, a tam:
– nie jestes czlonem, wiec polskiego piwa sie nie napijesz!
wychodze i mysle…
szkoda, jednak polak, polakowi…
jeszcze jedna mysl, moze nie mowie po "polsku" tak dobrze jak Barman?- ach, ten akcent 😉_____
no i nie bylem na mszy, bo nie jestem katolikiem.
No wiesz, Pan Jurek/ Barman może nie wszystkich wita szerokim uśmiechem, ale to porządny gość i ma naprawdę sporo na głowie.
A poza tym, sam widziałem nie raz, jak mu się tam niemal na siłę chcieli wpakować jacyś Polacy, ponieważ chcieli się napić. Tyle że jego akurat to nie musi (poza godzinami otwarcia, lub gdy jest uzasadniona potrzeba) interesować…
Polakom, którzy są tu krócej, często się wydaje, że są nadal w Polsce.
A to że ktoś będzie dla nich robił wyjątek, bo są Polakami, bo akurat czegoś chcą, i bo myślą że wszyscy powinni akurat dla nich coś zrobić, i że jakoś się dogadamy…A tymczasem tu jest Anglia i jest inaczej…
Warto o tym pamiętać…
Spróbujcie pogadać może inaczej, czasem poproszenie kogoś więcej da niż nadmiar samouznania…
Pozdrawiam.