Strona główna › Działy › Prawo › CSCS Card
Witam.
Orientuje się może ktoś ile czasu mniej więcej trwa od zabookowania egzaminu CSCS do terminu, w którym ma się on odbyć? Muszę mieć tę kartę i kumpel miał mi zarezerwować termin ale okazało się, ze nie można sobie wybierać konkretnej daty. Dlatego chciałbym wiedzieć ile czasu to zajmuje aby załatwic sobie ten egzamin odpowiednoi wcześniej i żeby termin nie wypadł mi przed przyjazdem do Anglii.
Pozdrawiam
Witam.
Orientuje się może ktoś ile czasu mniej więcej trwa od zabookowania egzaminu CSCS do terminu, w którym ma się on odbyć? Muszę mieć tę kartę i kumpel miał mi zarezerwować termin ale okazało się, ze nie można sobie wybierać konkretnej daty. Dlatego chciałbym wiedzieć ile czasu to zajmuje aby załatwic sobie ten egzamin odpowiednoi wcześniej i żeby termin nie wypadł mi przed przyjazdem do Anglii.
Pozdrawiam
Czegos tu nie rozumiem…
Przeciez zabukowanie terminu powinno byc równoznaczne z podaniem tego terminu…?!?!
Chodzi ci raczej o typowy odstep…A to zalezy od firmy i organizatora egzaminu…Ktos kto chodzi na kurs trwajacy 5,6 tygodni ma egzamin zaraz po kursie, ale w przypadku osób podchodzacych bez kursu zalezy jak i gdzie nas wpisuje organizator egzaminu. A z tym bywa roznie. Przekonalem sié, ze nawet tutaj lekkie podejscie Anglików bywa inne od spodziewanego…Np. ja do dzis czekam na kontakt i daté egzaminu, mimo ze zlozylem aplikacje telefonicznie… jakies 4 miesiace temu…He, he…
Warto wiedziec, ze Job Centre tez organizuje kursy tyle, ze za darmo …
CSCS mozna zabukowac przez internet – wchodzisz na strone: http://www.citb-constructionskills.co.uk/healthsafety/thehealthsafetytest/bookingthetest/iwanttobookonetest/
nastepnie klikasz na 'book the Health & Safety Test online’, potem na New booking, i kontynuujesz – mozesz wtedy sam sobie dobrac odpowiadajaca ci date testu. Jedyny problem jest taki, ze jak chcesz zabukowac testy przez egzamin, to musisz zaplacic z gory karta kredytowa umozliwiajaca robienie zakupow przez internet. Najlepiej jest tez chyba zamowic ksiazke na http://www.citb-constructionskills.co.uk/healthsafety/thehealthsafetytest/preparingforthetest/practicematerials.asp
Ja probowalem zdac z marszu i oblalem – z drugiej strony nigdy nie mialem nic wspolnego z budowami.
Witam,moze ktoś mnie poinformowac ,jaka jest droga do zdobycia karty CSCS.slyszalem ze to trwa z jakies 2 tygodnie i placi sie 60f.Interesuje mnie zdanie go w Leeds lub okolicy i popolsku [podobno jest taka mozliwosc].
Jeeeezu, jak masz już dostęp do netu, to czemu sobie więcej nie poszukasz? 😯 😮
Przecież Anglicy są bardzo uczynni w zakresie informowania o wszystkim, nie?
http://www.constructionline.co.uk/static/pdfs/CSCS%20information.pdf
CSCS direct line:01485 578777
Tylko nie wpisuj samego cscs do wyszukiwarki bo wtedy wyskoczy co?
CSCS
"The Centre for the Study of Christianity and Sexuality"
😯 😯 😆
może mi ktoś to podsumować, bo nie jestem pewna…mając w ręku dyplom magistra inżyniera budownictwa (naturalnie tlumaczenie angielskie) oraz CSCS card – można śmialo uderzać do poważnych firm budowlanych czy wypadałoby jeszcze uzyskac jakiś brytyjski ekwiwalent (typu zdać egzamin panstwowy poswiadczający stopien uzyskany w Polsce) – jak to wszysko rozwiązać? – czy wystarcza im jedynie tlumaczenie naszego dyplomu? a moze jeszcze jakies dokumenty sa niezbedne by miec szanse do znalezienia pracy typu site engineer assistant lub civil engineer? a moze cos pominelam? jak to jest dokladnie?
pozdrawiam
Goska
A CZY KTOś MOżE WIE CZY AKCEPTUJą UPRAWNIENIA NA KOPARKI, CZY NALEżY PRZED WYJAZDEM COś Z TYM ZROBIC?A MOżE POTRZEBNE JEST TO CPCS???
A CZY KTOś MOżE WIE CZY AKCEPTUJą UPRAWNIENIA NA KOPARKI, CZY NALEżY PRZED WYJAZDEM COś Z TYM ZROBIC?A MOżE POTRZEBNE JEST TO CPCS???
malini
a czemu Ty krzyczysz??? 8)
Słyszałem, że tu akceptują głównie tutejsze papiery, ponieważ inne są przepisy. Sama obsługa urządzeń obsługą, ale jeszcze trzeba ją dopasować do tutejszych realiów Health&Safety oraz pozostałych przepisów, kóre są zdaje się ostrzejsze niż w Polsce.
Poza tym jest spora różnorodność w tutejszych szkoleniach. Osobno na każdy rodzaj urządzeń, a u nas było jedno na kilka podobnych. Najlepiej chyba zapytać w jednej z firm lub w urzędzie budowlanym. Albo w Federacji Budowlańców UK. Jest coś takiego.
Sorki za wielkie litery.A co do uprawnien to lipa?A tyle kasy wyłożyłem.A chociaż prawko akceptują, C, C+E?
Czemu od razu lipa? 😯
Przecież samo posiadanie takich uprawnień świadczy, że umiesz i znasz się.
Zatem należy je porządnie przetłumaczyć, a potem pokazać pracodawcy, z tym że jeśli każą mieć angielskie, to idź na kurs, zdaj egzamin i nie obawiaj się, bo operatorzy koparek są tu potrzebni. Jeszcze częściej potrzebni są General Plant Operators. W tym wypadku nie umiem jednak powiedzieć, na ile urządzeń wystarcza jeden papier. Ale widziałem na budowach, jak facet bez kłopotu jeździł ładowarką z widłami ("paleciarz") i takim mini wywrotko -wózkiem, zwanym tutaj digger chyba.
Każdy papier jest dowodem, że coś umiesz, więc nie zniechęcaj się. Może jednak wystarczy samo Health&Safety examination?
Jest przecież CPCS, co jest odpowiednikiem CSCS wśród operatorów sprzętu.
Nie zrażaj się, ale upewnij co musisz mieć. I tak warto mieć tutejsze papiery. Operatorzy sprzętu zarabiają niezłe pieniądze. 🙂
Witam,taka mala przechwalka.Jutro ma egzamin na CSCS,trzymajcie za mnie kciuki.[/list]
To jak będziesz po, opisz jak było.
Przyda się wszystkim zainteresowanym…
Szybko w sumie tam trafiłeś…
Najważniejsze: Podaj namiar na firmę czy biuro, które organizowało egzamin.
Dziękuję.
A wiec tak na wstepie nie mam polskich literek.Skorzystalem z linka od czlowieka ktory ma nick "Harehilie".Link jest pare postow wyzej.Zapisalem sie w ciagu 15 minut.Moje spostrzezenia sa takie,koszt egzaminu to 17.50f,ja sie zapisalem dwa dni przed terminem[egzaminy sa codziennie],trzeba miec NIN i fotografie wziac ze sobá.Trzeba byc 30 minut przed egzaminem.Zamowilem wersje z polskim lektorem.Nie jestem dobry w uczeniu sie wiec mozliweze nie zdam za pierwszym razem,ale béde probowal bo zycie na bezrobociu to ciezki "kawalek chleba". [/code]
Nawet nie wiesz jak żeś mnie ucieszył…
Ja wreszcie tez się muszę pofatygować i zrobić ten piep..y egzamin…
W sumie nie bardzo jest mi potrzebny, ale za rok każdy z branży będzie musiał go mieć.
Pytanie: Jaki rodzaj CSCS robisz? Ogólną, czyli wstępną czy for trades .?
Koszt to miła niespodzianka. Mnie agencje śpiewały po 30-60 GBP! 😯
Życzę zdania.
🙂
Aha, Keraj masz wiadomość.