Strona główna Działy Hyde Park Kolejna gratka dla kibiców piłki nożnej!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    HardcoR
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Tym razem zmierzą się nasi odwieczni rywale z grup eliminacyjnych ME i MŚ czyli Szwedzi z Anglikami. Szykuje się dobre widowisko…
    Jedni warci drugich, ale angielska gromada najdroższych piłkarzy świata będzie chciała pokazać wyższość.
    Klub polski zaprasza serdecznie kibiców polskich i nie tylko, zwłaszcza, że wypada nam – i to bardzo- przelać sympatię na Anglików.
    Ja w każdym razie już powiesiłem flagi angielskie na autach.

Rozumiem że żartujesz z tymi flagami???
    I za co chcesz "przelewać sympatię" ??
    Po tym co pokazali w meczu z T&T to szczerze życzę im aby jutro przegrali ze Szwedami lub trafili na Argentynę :>
    (hehe, Ci im pokażą jak sie gra:> )

fatamorgana
    Participant

Nie, nie żartuję…Flagi już wiszą odkąd Polacy przepadli w tych Mistrzostwach. Przelewanie sympatii nie dotyczy wszystkich Anglików, dotyczy szacunku dla nazwisk jakie ma Anglia w drużynie, a także szacunku dla bogatej historii futbolu w tym kraju. No i jeszcze tego, jak oni się cieszą z gry swojej drużyny, jaką dumę mają i jak solidarni są ze swymi piłkarzami. Po prostu uczta sportowa.
    Inna sprawa, że akurat mieszkamy i żyjemy w tym kraju, który dał nam szansę a my ją wykorzystaliśmy… To wystarczający powód do kibicowania.
    Widziałem transmisje meczów w wielu krajach, ale nikt nie przebije w oddaniu dla futbolu Brazylijczyków, Holendrów i…Anglików.

Gienia
    Participant

Popieram, za co ta sympatia ?wole Szwedow i im kibicuje zeby angolom nosa utarli a z flagami przegiałeś i co ty za bzdury wypisujesz ze oni sa wierni i kibicuja jak tylko im cos nie wychodzi to zaraz leca wiazanki i juz tacy mili nie sa a najlepsze ze nie umieja sie przyznac ze ich gwiazdy nie potrafia grac razem tylo wszystko wina….Svena

olszak
    Członek

zgadzam sie , Angole to kibice sukcesu , dla mnie popis kibicowania daja Chorwaci to co wyrabiali w meczu z Brazylia przechodzi ludzkie pojecie , czesc z nich to fanatycy Hajduka Split tzw. Torcida , a z reszta nie bede tutaj pisac o kibicach bo to moj konik i moglbym o tym rozprawiac godzinami 😉 Pozdrawiam

v-tec
    Członek

Ja supportuję Anglików od kiedy Polska odpadła, przecież nie Szwedów czy Chorwatów, bo może to i fajne kraje, ale nic mnie z nimi nie łączy, a z Anglią jednak tak. 2:1 dla drużyny Svena.

kunegunda
    Participant

a ja caly czas wieze w polske

za cztery lata skopiemy dupe wszystkim 😆

jackyl
    Participant

to moze golote do reprezantacji..? ;))

a z serii w inboxie znalezione dzis odcinek o rasiaku 😉

Do reprezentacji Polski trafił nowy Murzyn. Na pierwszej odprawie
    przed treningiem Paweł Janas narysował na tablicy wielki prostokąt i zaczął uderzać w niego piłką.

– Piłka, rozumiesz? Bramka, tu, prostokąt. Bramka, piłka do bramki to
    dobrze, rozumiesz?

Wstał nasz nowy Murzyn, lekko poszarzały i odzywa się do trenera
    Janasa:
    – Panie trenerze, ja od kilkunastu lat mieszkam w Polsce, mam tu
    żonę, dzieci, a studiowałem filologię polską i mówię w tym języku lepiej
    niż niejeden Polak!

Paweł Janas popatrzył na niego ze zdumieniem i powiedział:
    – Siadaj synu, ja mówię do Rasiaka.

Czym się różni Rasiak od kapitana Haka?

Kapitan Hak ma tylko jedną drewnianą nogę.

Najlepsze zdjęcie Rasiaka?

Zdjęcie Rasiaka z boiska.

that’s all folks

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kunegunda wrote:

a ja caly czas wieze w polske

za cztery lata skopiemy dupe wszystkim 😆

Taaa….łopatami chyba jako supporting workers in construction site…

fatamorgana
    Participant

Gienia wrote:

Popieram, za co ta sympatia ?wole Szwedow i im kibicuje zeby angolom nosa utarli a z flagami przegiałeś i co ty za bzdury wypisujesz ze oni sa wierni i kibicuja jak tylko im cos nie wychodzi to zaraz leca wiazanki i juz tacy mili nie sa a najlepsze ze nie umieja sie przyznac ze ich gwiazdy nie potrafia grac razem tylo wszystko wina….Svena

Gieniu…chyba kompletnie mnie nie zrozumiałaś.
    Nie dlatego, że tu mieszkam i muszę…Z niczym nie przegiąłem…
    Nawet niezasymilowani Pakis kibicują Anglikom, bo to jednak potęga od lat i nie ma w tym żadnego podlizywania się. Szanujesz Anglię? Futbol jest jedną z najważniejszych spraw w tym kraju….
    Poza tym lubię kilku graczy angielskich, niezależnie od ich wyników.
    Mam prawo kibicować temu, komu zechcę i nie ma w tym nic nagannego ani żadnego małpowania. Jesteśmy w wolnym kraju i możemy robić co chcemy….Poza tym, Anglia tęskni do jakiegoś większego sukcesu. Od dawna nie mieli. Ty chyba spotykałaś kibiców nie mogących się pogodzić z porażkami, ale ja takich oddanych na dobre i na złe. Powiedz mi dlaczego największe "armie" kibiców jadących za swoją drużyną (a przecież i przegrywają…) są niemal zawsze z Anglii???
    Przecież nie jadą tam pomstować….W dodatku te ich wyjazdy sporo kosztują. Więc… poświęcenie. A jednak…

jackyl
    Participant

a ciekawe jak wielkie byly by polskie ekipy gdyby nasi kibole zarabiali tak jak tutejsi, tudziez mieli tyle benefitow do wyboru.. ;))

gonia
    Participant

Gieniu…mam takie male pytanie czy to ty jestes ta gienia z imprezki na flacie????
    hmmm bo jakos pewna nie jestem…

Gienia
    Participant

Lubie piłke angielska ale klubową, nigdy nie lubiłem reprezentacji,a jak ja i ktoś wczesniej napisał angielscy kibice sa kibicami sukcesu i załoze sie ze wiekszość wyzywała wczoraj na nich w drugiej połowie,kibicuje Ghanie która jest biednym krajem a gra super i Czechom do których Polsce blizej i nie mam zamiaru kibicowac angolom dlatego ze tu moge mieszkac czy pracowac ,pracuje uczciw
    ie nie łamie prawa nie musze im wchodzic w dupe za tak wielkie łaski mozliwosci pobytu tutaj

fatamorgana wrote:

Gienia wrote:

Gieniu…chyba kompletnie mnie nie zrozumiałaś.
    Nie dlatego, że tu mieszkam i muszę…Z niczym nie przegiąłem…
    Nawet niezasymilowani Pakis kibicują Anglikom, bo to jednak potęga od lat i nie ma w tym żadnego podlizywania się. Szanujesz Anglię? Futbol jest jedną z najważniejszych spraw w tym kraju….
    Poza tym lubię kilku graczy angielskich, niezależnie od ich wyników.
    Mam prawo kibicować temu, komu zechcę i nie ma w tym nic nagannego ani żadnego małpowania. Jesteśmy w wolnym kraju i możemy robić co chcemy….Poza tym, Anglia tęskni do jakiegoś większego sukcesu. Od dawna nie mieli. Ty chyba spotykałaś kibiców nie mogących się pogodzić z porażkami, ale ja takich oddanych na dobre i na złe. Powiedz mi dlaczego największe "armie" kibiców jadących za swoją drużyną (a przecież i przegrywają…) są niemal zawsze z Anglii???
    Przecież nie jadą tam pomstować….W dodatku te ich wyjazdy sporo kosztują. Więc… poświęcenie. A jednak…[/quote]

fatamorgana
    Participant

Co jeden/a kibic to mądrzejszy…
    Cóż, nikt nie mówi o wchodzeniu komukolwiek w d…
    Jak odbierają to niektórzy tylko w ten sposób, to niech sobie tak myślą.
    Ja nikogo nie namawiam ani nie zmuszam do kibicowania tej czy tamtej drużynie. Prawo wyboru. Ale jakby tak Anglia coś zdobyła cieszyłbym się z nimi. Poza tym dalej nie rozumieją niektórzy wspaniałych emocji jakie (okazywanie radości) dostępne są w Anglii. Wielkie, wypełnione po brzegi stadiony, uczta i święto dla fanów. Nie wszędzie jest tak. I nie ma znaczenia, czy oni są kibicami sukcesu, zwłaszcza, że jak czytam wypowiedzi na necie polskich kibiców, to dopiero mam wrażenie że są kibicami sukcesu, a jak zapytasz na ulicy to słyszysz: eeee dziady, nie umieją grać, gańba panie, gańba, kompromitacja, ale dali d… itp.
    No więc jak? Przecież wszyscy polscy kibice nie byli w Niemczech…
    A poza tym, chcę się nacieszyć tymi Mistrzostwami, więc co za różnica z kim? Lepiej się odbiera jednak w kraju, gdzie ich drużyna gra dalej, a nie daje ciała… A po mistrzostwach Myslovitz!!!!! Juz sie nie moge doczekac!

gonia
    Participant

aaaaaa jednak widze ze to ty drogi Geniu nie jestes ta super Genia z imprezki na flacie….juz od dluzszego czasu tak przypuszczlalam 😉

bartosz
    Participant

:powiesiłem flagi: co za bzdura. mała rada dla niektórych aby się najpierw wysmarować bo wtedy wchodzenie w d……. jest bardziej efektowne.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.