Strona główna › Działy › Hyde Park › Ile kosztuje Taksowka?
Jakby ktos byl zorientowany i podal mi przyblizony kosz podrozy z Wakefield do Walton (ok 4 mile) taksowka albo jakims innym srodkiem transportu to bylbym wdzieczny.
Jakby ktos byl zorientowany i podal mi przyblizony kosz podrozy z Wakefield do Walton (ok 4 mile) taksowka albo jakims innym srodkiem transportu to bylbym wdzieczny.
Taksowki dziela sie na 'biale’ i 'czerwone’ od koloru licencyjnej blachy mocowanej z tylu auta. "Czerwone’ zamawia sie telefonicznie lub osobiscie w centrali i sa okolo 50% tansze niz 'biale’.
W 'bialej’ za wejscie placisz ok. 1,50 a potem 25p za kazde ćwierć mili.
eny orientacyjne, zależą od korporacji. Najlepiej zapytać taksówkarza przed kursem, o ile będzie mówił po angielsku 😉
wyjscie c jedziesz na wydre i uciekasz ma to niestety kop zwrotny.
1 mozesz trafic znowu na tego taksiarza
2 dorwie cie i wezwie policje
3 jestes tak pijany ze po opuszczeniu taksowki mylisz kierunki i wpadasz na slup wybijajac sobie kilka zebow 😆
te ankiety to na podstawie wlasnych doswiadczen? 😉
jackson wrote:Jakby ktos byl zorientowany i podal mi przyblizony kosz podrozy z Wakefield do Walton (ok 4 mile) taksowka albo jakims innym srodkiem transportu to bylbym wdzieczny.
Taksowki dziela sie na 'biale’ i 'czerwone’ od koloru licencyjnej blachy mocowanej z tylu auta. "Czerwone’ zamawia sie telefonicznie lub osobiscie w centrali i sa okolo 50% tansze niz 'biale’.
ceny orientacyjne, zależą od korporacji. Najlepiej zapytać taksówkarza przed kursem, o ile będzie mówił po angielsku :wink:[/quote]
Nie zawsze taksowkie z czerwonymi tablicami sa tansze tylko w przypadku zamawiania przez telefon ,a i tak trzeba zwracac uwage na taksometr w chwili wejscia bo czasami -driversi oszukuja .Natomiast jak lapie sie taksowke z ulicu tansze i uczciwsze sa taksowki z bialymi tablicami i zawsze zaplacisz wedlug taksometra a taksowki z czeronymi tablicami oszukuja czesto jak mowisz miejsce gdzie chcesz jechac wypier..ci cene z kapelusza i nie wlaczaja taksometra.Ja zawsze wole podejsc do train station (jak gdzies sie bawie w centrum) bo zawsze mam pewnosc ze zaplace wedlug taksometra i zawsze te sama cena jak wracam do domu i ona nie jest wygorowana bo zawsze place 6.20 w nocy a pakuchy z taryf o czerwonych tablicach spiewaja sobie 10 funciakow a ja nie lubie byc walony w rogi od tego sa Janusze ale oni nie jezdza taksowkami??? :shock:pozdro
7sisters wrote:jackson wrote:Jakby ktos byl zorientowany i podal mi przyblizony kosz podrozy z Wakefield do Walton (ok 4 mile) taksowka albo jakims innym srodkiem transportu to bylbym wdzieczny.
ceny orientacyjne, zależą od korporacji. Najlepiej zapytać taksówkarza przed kursem, o ile będzie mówił po angielsku :wink:[/quote]
Nie zawsze taksowkie z czerwonymi tablicami sa tansze tylko w przypadku zamawiania przez telefon ,a i tak trzeba zwracac uwage na taksometr w chwili wejscia bo czasami pakuchy-driversi oszukuja .Natomiast jak lapie sie taksowke z ulicu tansze i uczciwsze sa taksowki z bialymi tablicami i zawsze zaplacisz wedlug taksometra a taksowki z czeronymi tablicami oszukuja czesto jak mowisz miejsce gdzie chcesz jechac wypier..ci cene z kapelusza i nie wlaczaja taksometra.Ja zawsze wole podejsc do train station (jak gdzies sie bawie w centrum) bo zawsze mam pewnosc ze zaplace wedlug taksometra i zawsze te sama cena jak wracam do domu i ona nie jest wygorowana bo zawsze place 6.20 w nocy a pakuchy z taryf o czerwonych tablicach spiewaja sobie 10 funciakow a ja nie lubie byc walony w rogi od tego sa Janusze ale oni nie jezdza taksowkami??? :shock:pozdro[/quote]
z traim station chce dodac zawsze sa tylko taksowki z bialymi tablicami pewniejsze i uczciwsze!!!