Strona główna Działy Hyde Park Wystawki czyli zwiekszanie stanu posiadania ;)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    jackyl
    Participant

Jako ze nie kojarze by podobny temat sie przewinal, a wczoraj od wyprowadzajacego sie sasiada zgarnelismy dwa telewizory, wieze, jakies fotele i stolek skorzany.. chcialem zapytac – jak Wam sie taki zwyczaj podoba (choc to chyba retoryczne q..) i co sie Wam udalo ciekawego 'nabyc’ ta droga niekupna? 🙂

ps: jakby ktos wyrzucal cos w stylu 19” monitora, najlepiej lcd, niech da cynk na ktory smietnik.. ;))))))

bolek
    Participant

podjedź sobie na Sunday Market tak koło 12- 13, jak się sprzedawcy zwijają to często zostawiają dużo rzeczy, ostatnio z grubszych rzeczy było do wzięcia: telewizorek, sofa z fotelami i jakieś 12 monitorów…pozdr

ela1981
    Participant

Jestem w Leeds ponad rok, duzo spaceruje bo mam male dziecko i wybaczcie, ale gdzie sa te wystawki!, ja osobiscie nic nie mam z wystawek (szkoda), i tylko raz w tym czasie widzialam jak ktos wystawil skorzana sofe w stanie ,,niebardzo,,, a kazy mowi, ze to niby taaaaaaakie populane.

olszak
    Członek

mam pytanie w troche innej materii 🙂 gdzie znajduje sie ten sunday market ? bo bym sie kiedys wybral

Marta Klecz
    Członek

To zalezy od dzielni
    U mnie nic nie ma, ale moi znajomi, kilka telewizorow znalezli, monitor, mikrofale…
    🙂

v-tec
    Członek

[quote:c31322fd3d]
    ps: jakby ktos wyrzucal cos w stylu 19” monitora, najlepiej lcd, niech da cynk na ktory smietnik.. ;))))))[/quote]
    A nie lepiej po prostu kupić w PC World za trochę ponad stówkę ?

Jeszcze chwila a przeczytam tu zachęty do żebrania 🙂

Nie rozumiem dlaczego wielu ludzi chorobliwie skąpi na wszystkim: telewizorek z wystawki, kanapa znaleziona w skipie… Ale w Polsce pójdzie taki do media markt i będzie domagał się najwyższego modelu… Czy nie przyjechaliśmy tutaj, żeby sobie polepszyć, bo już nie rozumiem 😕

A tak w ogóle, to co tu za wystawki są.. śmiechu warte. W reichu to jeszcze można coś wyhaczyć, ale też bez przesady…

Marta Klecz
    Członek

wiadomo ze ten co juz cos ma sie nie pokusi…
    ale ten co nic nie ma, sie ucieszy..
    i to nie jest zebractwo.
    Nie sadze ze ci co wlasnie potrzebuja jakiegos monitora powinni sie wstydzic.Ja nie mialam telewizora prze kilka miesiecy, dopoki nie znalazlam na ulicy wlasnie..Mialam wtedy inne wydatki.

7sisters
    Participant

Jakie wystawki? Jak Anglicy oddaja cos za darmo to znaczy ze nie dalo sie tego sprzedac w zaden sposob, nawet za funta. To nie Niemcy ktorzy wyrzuca dwuletnia sofe bo przestala byc modna. Zuzycie sprzetow w UK siega 100% a czasami nawet wiecej 😉

Za to charity shops sa genialne. Czasami mozna wykopac niesamowite rzeczy ale trzeba poswiecic na to bardzo duzo czasu.

gonia
    Participant

Chociaz mi sie niegdy niz nie udalo wyhaczyc z wystawki…uwazam ze dla tych poczatkujach nie majacych niczego takie cos moze byc dobre chociazby na chwilke jakis mebelek czy sprzecik…a jak juz stana na nogi finansowo to wiadomo ze se kupia nowe.
    sama wiem jak ciezko jest pokupowac wszytko na poczatku by chociaz chata miala "rece i nogi" i by mozna bylo w niej zyc .
    Moje pierwsze wynajmowe mieszkanko bylo nieumeblowane, wiec musialam kupic przynajmiej podstawy jak sofa, telewizor, luzko i takie tam bzdety… a wydatek byl kolosalny…

bolek
    Participant

sunday market jest przy pontefract lane – skrzyżowanie ze ślepą uliczką newmarket approach, oczywiście tylko w niedziele do południa

jackyl
    Participant

pewnie ze lepiej kupic.. ale juz nie tak hardcorowo.. ;))

ten podswiadomy blysk w oku na widok darmowki.. te zazdrosne spojrzenia sasiadow gdy dzwigasz jakis gruchot do domu.. te emocje – zadziala nie zadziala.. it’s priceless!! 😛

wiadomo ze najnowszych osiagniec technologii sie raczej nie znajdzie – ale czasem dokladnie – sa inne wydatki.. akurat tv jeden juz mam, ale ten jest stereo i z pilotem.. 😛 jedyny mankament to ze ma hamerykanska wtyczke 😀 (czy przejsciowka z pound shopa wystarczy gdyz nie wiem jak to jest z 110v/220v?)

a monitor sie sypie.. ale mam inne wydatki.. 😀

wielkie dzieki za info o sunday markecie bo tez nie wiedzialem gdzie jest w leeds. raz bylem w bingley – ale jedyna ciekawa rzecza jaka widzialem byl zdalnie sterowany helikopter, jedna z wymarzonych zabawek mojego dziecinstwa – za 20 quid.. 🙂

Agnieszka_77
    Participant

a moj tata pracuje jako kierowca w firmie wywozacej "smieci" z wyprowadzek…he he

v-tec
    Członek

Już ja znam te wasze 'inne wydatki’. Nic nie wydajecie, a jak już to w sklepie pt. Western Union 😀

Ja tam wolę szperanie na http://www.ebay.co.uk … Taki wirtualny carboot sale 🙂 Można dostać wiele ciekawych rzeczy – przydatne zwłaszcza tu w UK gdzie wybór w sklepach jaki jest każdy widzi.

Jackyl tv raczej nie jest z usa bo taki by tu nie odbierał, może z australii to powinien działać po zmianie wtyczki, ale sprawdź co jest z tyłu napisane (240v)

jackyl
    Participant

szczegolnie jak w sklepie pt western union jest dzial monopolowo-kubusiowy ;))

na wtyczce jest napisane 127V, na tv z tylu stoi rated voltage 127V oraz usable range 80V – 290V – to oznacza ze pojdzie na 220V bez zadnych konwerterow napiecia chyba?

a ebay wiadomo, jednak czasem sie oplaca wystawic tam to co za grosze na takim sundayu trafisz. 🙂 nawet szalwie boska na ebayu kiedys nabylem.. 😉 aczkolwiek teraz mnie rozczarowali malym wyborem plastikowych koncowek do dartsow – sa jakies tylko typu 2BA a nie wiem czy to te, gdyz potrzebuje wezszych takich.. moze ktos wie gdzie takowe mozna nabyc – trzy sportowe sklepy wczoraj odwiedzilem i lotki sa, flighty sa, tarcze sa.. a soft tipow brak 🙁

jackyl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Agnieszka_77 wrote:

a moj tata pracuje jako kierowca w firmie wywozacej "smieci" z wyprowadzek…he he

no i wszystko jasne.. pogratulowac taty he he ;))

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.