Strona główna Działy Mieszkanie Mieszkanie w akademiku

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    anik84
    Participant

hej, sama sie tym miejscem interesuje. Napisałam maila do nich i odpisali, że za miesiąć płacisz 261.33Ł + kaucja 50Ł. za swa tygodnie 118,02 Ł + taka sama kaucja. Wynakmują studenta do konca sierpnia. potrzebują sowodu potwierdzającego status studenta. Możesz się skontaktowac z John Gautrey john@marymorris.com – on tam wszystko wie, tylko po angielsku 😉
    Ale to są dane które sam mi przysłał
    pozdr

keraj
    Participant

Witam,jestem w Leeds od dłuzszego czasu na wakacje chciałbym wynajać mieszkanie w akademiku.Znajomui opowiadali mi ze jest taka możliwość.Czyktoś może mi nakreślić jakie są warunki,albo gdzie się można tego dowiedzięc?Serdecznie dziekuje za odpowiedz.

keraj
    Participant

Czy ktos może wie coś o tym miejscu? Czy warto sie tam zatrzymać, czy to się opłaca? Mam zamiar przyjechac z koleżankami do Leeds i szukamy jakiegos lokum a jako, że nie zamierzamy być dlugo (ok. 1,5-2 miesiace) to może to miejsce jest jakims rozwiązaniem?Jak myślicie? 🙂

Zaba1946
    Członek

Co do akademików to na pewno można znaleźć miejsca w Mary Morris (http://www.marymorris.com). Pokoje jednoosobowe ze zlewem, łazienki na korytarzach, na każdym piętrze duża dobrze wyposażona kuchnia. Mieszkałem tam w zeszłe wakacje i nie było źle. Teraz na początek też się tam wbijam. Aby wynająć tu pokój musisz wypełnić aplikację (jest dostępna na stronie) a także dostarczyć jakiś dokument potwierdzający status studenta (np. Euro<26 Student). Co do spraw finansowych to trzeba z góry zapłacić za miesiąc (ok. 260 funtów, ale jeśli w trakcie pobytu znajdziesz coś tańszego a powiesz im, ze np wracasz do kraju to powinni Ci zwrócić resztę, przynajmniej tak zrobili z kumplem w zeszłym roku). Należy też wpłacić kaucję w wysokości 50 funtów, która jest później zwracana.
    O innych akademikach nie mam pojęcia ale na pewno takie są.

bebe
    Participant

Czy w okresie wakacji pokoje w 'akademikach’ w Leeds sa wynajmowane ludziom, ktorzy studentami nie sa?

Malgon
    Participant

Raczej stoja puste. Przynajmniej jeden – Leodis residences 🙂
    Wiem bo moja firma budowlana go stawiala i teraz po zakonczeniu roku akademickiego jest czas na poprawki, zmiany , mozliwe jest to tylko gdy studentow nie ma.
    Pozdrawiam

idolPL
    Participant

Witam!

Rozpaczliwie szukam mieszkania, bo z poprzedniego muszę się wynieść do soboty. Znalazłem ogłoszenia na Uniwerq w mieszkaniach studenckich.
    Czy mieszkał ktoś z was z nimi?

Dałoby mi to sporą szansę na poprawienie języka. Ponadto przymierzam się do pójścia na studia i ich wiedza z pierwszej ręki na temat choćby rekrutacji wydaje mi się nieoceniona.

Czekam na wasze opinie…

Pozdro 😀

luv
    Participant

To oznacza impreze calodobowa 😀

dafunkonline
    Participant

tłentyforsewen – noł tajm for brejk !!!!
    😀

kocham studentów studentki i mieszkać z nimi też kocham !

kocham imprezy !
    kocham święty spokój !!

kocham cię !!!

luv
    Participant

A tak serio: jesli chodzi o jezyk, to na pewno duza szansa. Co do zrodla informacji- sa inne, lepsze. Jedyna rada, jaka udzieli Ci Anglik to: "apply through UCAS", no chyba, ze bedziesz miaszkal z osobami z zagranicy. Ja mieszkam "z nimi" i jest wporzadku, ale to glownie zalezy od ludzi, a nie od tego czy sa studentami czy tez nie. Co do imprez: patrz poprzedni post:) Pozdawiam

gonia
    Participant

To przeciez nie zalezy czy mieszkasz z angielskimi studentami czy w z zagranicznymi jak czlowiek jest skory do pomocy to pomorez a jak nie to nie.
    AAAA to przyznam tam jest imprezy calodobowa…nic tylko Party!!!!!!!!!!!!!
    a jezyk to jasne ze mieszkanie z kims z kim mozesz sie tylko i wylacznie porozumiec po angielsku napewno poprawi ta umiejetnosc
    powodzonka
    tylko nie zaimprezuje sie na amen 🙂

luv
    Participant

Nie powiedzialam, ze Anglicy sa malo pomocni, bo jest wrecz przeciwnie, ale raczej nie wiedza oni wiele o rekrutacji studentow z zgranicy 😉

idolPL
    Participant

Niestety aktualność ogłoszeń pozostawia wiele do życzenia:(

Sandgirl
    Członek

ci z zagranicy tez musza przez UCAS aplikowac… ja przynajmniej musialam…

akukain
    Participant

I co znalazłeś to małe mieszkanko? Swoją drogą jestem ciekawa kosztów utrzymania jednej osoby w Leeds. Tzn. chodzi mi o kawalerkę. Wie ktoś może?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.