Strona główna Działy Finanse Zyta Gilowska rezygnuje???!!!

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

http://finanse.wp.pl/POD,2,wid,8343819,wiadomosc.html?rfbawp=1149847734.457

Pytanie co dalej z podwójnym opodatkowaniem?[/list]

Agnieszka_77
    Participant

a kto tak naprawde zwrocil podatek?

fatamorgana
    Participant

Niestety, ale rozmyśliła się…
    Podali dziś w serwisach.

v-tec
    Członek

Dobrze, ale jaki to ma związek i z czym? 😯

Na nasze życie tutaj nieporównanie większy wpływ ma fakt kto będzie rządził w Londynie niż w Warszawie.

Wiadomości z Polski możemy traktować wyłącznie w kategoriach ciekawostki, i nie widzę powodu żeby się nimi szczególnie podniecać….

Tym bardziej że obojętnie kto będzie tam premierem czy ministrem finansów to i tak całe 'rządzenie’ będzie sprowadzało się do jednego: jak złupić ludzi którzy cokolwiek jeszcze mają a potem wmówić wszystkim że to dla ich dobra 😕

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Dobrze, ale jaki to ma związek i z czym? 😯

Na nasze życie tutaj nieporównanie większy wpływ ma fakt kto będzie rządził w Londynie niż w Warszawie.

Wiadomości z Polski możemy traktować wyłącznie w kategoriach ciekawostki, i nie widzę powodu żeby się nimi szczególnie podniecać….

Tym bardziej że obojętnie kto będzie tam premierem czy ministrem finansów to i tak całe 'rządzenie’ będzie sprowadzało się do jednego: jak złupić ludzi którzy cokolwiek jeszcze mają a potem wmówić wszystkim że to dla ich dobra 😕

Zaś zrzędzi…Skoro podawałem wcześniej ( i "Poland Street" też ), że to właśnie do niej poszła petycja w /s podwójnego podatku, to jest jasne, że co niektórzy chcą wiedzieć co dalej, a jak ona by zrezygnowała, to nie wiadomo, kto będzie po niej i czy w ogóle zauważy problem…
    No a poza tym, nie zapominaj V-Tec, że nie wszyscy przenieśli tu swoje życie jak Ty…
    Oni potrzebują wiedzieć co nieco o tym, co może ich nawet później dotyczyć…Jak wrócą…

v-tec
    Członek

Nie, nie zrzędzę… jeśli umowa ws. podatków ma być zmieniona to stanie się tak bez względu na to kto będzie ministrem, bo minister nie może palcem w bucie ruszyć bez zgody premiera, a premier idzie na pasku swojej partii i prezesa.. 😀

Jak usłyszałem że wielka zapowiadana reforma podatkowa zacznie się od obniżki podatku o cały 1% już w 2009, a póki co najważniejsze jest ile kosztów moga odpisać sobie tzw. twórcy (zaliczają się do nich także wykładowcy uniwersyteccy!!) to momentalnie straciłem resztki sympatii dla Zyty.

Polityka w Polsce leży i kwiczy z ryjem w błocie i sory Alek, ale tylko tak naiwnie osoby jak ty mogą sie jeszcze emocjonować tym kto będzie ministrem. Ja jak już kiedyś pisałem patrzę na to z góry jak nie przymierzając pan Bóg i myślę: teraz możecie mi skoczyć… 😕

fatamorgana
    Participant

Również sorry V-TEC, ale: moim zadaniem, oprócz pisania jak mi się zachce jest RELACJONOWANIE I INFORMOWANIE na tym forum, nie zawsze wiadomości są podawane jakie chcemy usłyszeć, chodzi jednak o to, aby w miarę na bieżąco było. Mam nadzieję że to rozumiesz i uszanujesz, zwłaszcza że to i tak lepszy post, niż kolejne typu; Janusze w Leeds, jak i gdzie wyrobić NIN i czy jest praca w Leeds…Prawda?
    Nikt się tu niczym nie emocjonuje , bo i czym się emocjonować w tej materii? Może nie zrozumiałeś intencji… Suche podanie faktu (ze źródła) wraz ze sprostowaniem, plus jedno pytanie…Gdzie tu emocje?
    Poza tym, nigdy nie zaliczałem się do naiwnych, tu się pomyliłeś bardzo, bo nawet styl pisania nie świadczy jeszcze o naiwności. A jeśli Twa opinia bierze się chociażby z tego, że staram się być w takich czy innych sprawach na bieżąco (jak np. polityka w Polsce i zmiany), albo jeżdżę na jakieś wiece, które nic nie dają (wg.Ciebie), to powiedz co mam robić? Siedzieć jak 90 % na dupie i nic w ogóle nie robić? Widzisz, siedzę po nocach i piszę posty podczas gdy Ty i inni dawno śpicie. Myślisz że z nudów?
    Jeżeli to jest naiwność to pora Ci przypomnieć, że pracuję jako DZIENNIKARZ i moim zadaniem (które wyznaczam sobie sam) jest pisanie różnych rzeczy, takich które się niektórym wydają niepotrzebne też… Jestem przekonany, że wiadomości, które podaję są przydatne ludziom, ponieważ dostaję na priva pozytywne opinie, a poza tym, nie piszę bzdur typu "Nasz Dziennik" czy coś a’la Radio Maryja…
    Na to, że nigdy wszystkim nie da się dogodzić nic nie poradzę…
    Pamiętaj proszę, że kieruje mną nie jakaś naiwność (powinieneś domyśleć się moich poglądów o Polsce i polityce z moich postów na w/w…) lecz zwyczajne informowanie co się w danej sprawie dzieje….
    A że to Ci się może wydawać takie czy inne, to już wyłącznie Twoja rzecz.
    Pozdrawiam.

v-tec
    Członek

Alek, aż boję się napisać posta, bo zaraz zarzucisz mnie tekstem na dwa ekrany 🙂 Jesteś ok, więc ci zdradzę, że:
    to jest forum leeds.pl , a Gilowska ma tyle wspólnego z Leeds co ja z Marsem,
    powtarzanie niesprawdzonych plotek nie jest chyba istotą pracy dziennikarza
    wbrew temu co pewnie myślisz każdy kto wchodzi na forum potrafi także wejść na wp albo onet i sam przeczytać newsy z kraju jeśli tylko chce (a jak nie chce to po co mu je wciskać?)
    nie mam nic przeciwko żebyś zamiast pisać po nocach porządnie się wyspał, inni pewnie też nie, ty sam także na tym zyskasz
    od postów typu link do wp.pl wolę już pytania typu gdzie znaleźć pracę albo jak załatwić formalności, że o januszach nie wspomnę, bo one przynajmniej są związane z tematyką portalu 🙂

A może jednak przeczytasz, pomyslisz i… nie odpowiesz ❓

fatamorgana
    Participant

A będę zadziorny jak Ty i jednak odpowiem…
    To co, wycinamy wszystkie wstawione linki, w tym i Twoje (też Ci się zdarzyło-pamiętam…)?
    Czy zostawiamy swobodę i wolność wypowiedzi w jakiejkolwiek formie?
    Bo jak inni wstawki robią to znaczy, że jednak ludzie nie przeszukiwali serwisów, albo nawet nie mieli czasu na szukanie (wiem, że tak jest u wielu… nie chce im się i nie każdy ma tak dobrze z netem, jak Ty i ja).
    Nie wiem, czy zauważyłeś, ale jakoś nie zdarzyło się jeszcze, aby powtarzał się temat takich wstawek…
    Myślę że jednak nie wszyscy korzystają z netu tak jak Ty…
    Pozdrawiam.
    I ponownie apeluję abyś nie mierzył i nie oceniał wszystkich swoją miarą…
    Naprawdę więcej ludzi wraca do Polski niż zostaje tu na stałe…
    A co do powtarzania niesprawdzonych plotek…Chyba nie zdajesz sobie sprawy co by było, gdyby wszyscy czekali na potwierdzenia potwierdzeń, już potwierdzonych…czyli mieli absolutną pewność że coś się tak a nie inaczej zdarzyło… Podawanie dalej czegoś, czego nie da się jeszcze potwierdzić na 100% (a któż to może stwierdzić?) jest elementem mediów od zawsze i nie da się wyrugować nieścisłości do cna…Zresztą zaraz jak tylko się dało, szybko sprostowałem więc czego?
    I czy musimy się ścierać o jakąś cholerną Gilowską? 😀
    Nie. Jak sam powiedziałeś, Ciebie ta sprawa nie dotyczy (podwójny podatek) więc daj spokój tym, których dotyczy a jest ich o wiele więcej…

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.