Strona główna Działy Praca Pośredniaki w Leeds adresy, numery telefonów, opinie

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    LukaszJ
    Participant

Witam serdecznie szanownych forumowiczów,
    zwracam się z prośbą o podanie adresów/telefonów/adresów e-mail`owyc pośredniaków/agencji w Leeds znanych Wam. Dzięki wielkie.
    Pozdrówka.

v-tec
    Członek

Pośredniaki: http://www.jobcentreplus.gov.uk
    Agencje: http://www.yell.co.uk wpisz Recruitment Agencies / Leeds

Internet fajna rzecz 😆

HardcoR
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Internet fajna rzecz 😆

Bardzo fajna,
    posredniaki: http://www.google.co.uk
    agencje: http://www.google.co.uk / http://www.ask.com

ewentulanie w prawym górnym rogu tej strony taki fajny przycisk "szukaj" 😕

tygrysnie
    Członek

[/color:e4eb9e4434] Hej all, to moj pierwszy wpis na forum, wiec prosze o zrozumienie:) Chcialam spytac, czy sa wykwalifikowani ludzie szukajacy pracy na budowie? a jesli niekoniecznie na budowie, to zostaja fabryki itp. Pracuje w agencji Right Direction przy Woodhouse Square i w miare mozliwosci chcialabym pomoc Polakom w znalezieniu pracy. Czekam tez na wasze opinie na temat agencji – rzeczy, ktore sie Wam podobaja lub te, ktore trzeba zmienic. Pozdrawiam!

Marta Klecz
    Członek

🙂
    Aha, pozdrow Euana ode mnie, jak jeszcze jest tam:) 8)

fatamorgana
    Participant

Nooo, coś tam mają, bo do dziś dostaję SMS-y z ofertami pracy…
    Tylko od nich…

Marta Klecz
    Członek

😉

sylwek
    Członek

A możesz mi powiedzieć czy zapłacili "już" Łukaszowi i Szymonowi tą skromną sumkę za murarkę ?????????????????????????????????????

tygrysnie
    Członek

co do pracy w agencji, to chyba z gory trzeba nastawic sie na stres z tym zwiazany, wiec rozumiem, ze nie kazdy podola… a co do osob, ktore szukaja pracy: tak jak obiecalam, kontaktuje sie i umawiam na rozmowe. Mysle, ze co jestem s stanie robic, to robie… nie uszczesliwisz wszystkich…

Marta Klecz
    Członek

🙄

v-tec
    Członek

Jak widzę, według Marty agencje to jedno wieelkie bagno.. Ciekawe w ilu jeszcze byłaś konsultantem i czy one także wyciskały z człowieka wszystko itpd.. ❓

Jest to niewątpliwie nowe dla mnie oblicze agencji, bo jak już kiedyś pisałem sam pracowałem dla kilku, i żadna nie spóźniła się z wypłatą nawet o dzień a kwoty zgadzały się zawsze co do pensa. A tutaj Marta & Co. opisuje rzeczy które jak sądziłem zdarzają się tylko w krajach dzikich, jak np. Polska

I tu pojawia się pytanie które z tych 'obliczy’ agencji jest regułą a które wyjątkiem?

jackyl
    Participant

ej stary to miales farta niezlego i znajomych z fartem zapewne.. 🙂

osobiscie tez nie mialem wiekszych problemow (moze poza wyciagnieciem rok temu prawidlowych P45, jako ze pracowalem dla dwoch oddzialow jednej agencji w leeds i bradford i oczywiscie porabalo im sie tryche..) ale od znajomych w liczbie ponad kilkanascie nieraz slyszalem – nie zaplacili za nadgodziny, zaplacili za malo, nie zaplacili w danym tygodniu w ogole.. itepe itede.. 🙂

fatamorgana
    Participant

Wkrótce opublikuję ranking agencji (wśród Polaków)…
    Pozbierałem nieco opinii i…sami zobaczycie.
    V-Tec miałeś faktycznie szczęście.
    Marta jednak ma rację. Nie trzeba być konsultantem, aby usłyszeć i dowiedzieć się jakie "nieścisłości finansowe" i zwyczajne ucinanie wynagrodzeń odbywa się w wielu agencjach.
    Co gorsza, jest to zjawisko nasilające się, a spowodowane paradoksalnie….napływem siły roboczej, z zasady taniej, bo szukającej dopiero pracy…
    Dotyczy to jednak tych agencji, które określić można jako specjalistów od tanich i niewymagających większych umiejętności zawodów.
    Te lepsze, mają i wyższe wymagania i wyższe pensje, ale i same siebie pilnują aby broń Boże coś nie rzutowało na ich opinię (zwłaszcza w kwestii pieniędzy)…
    Także wprawdzie V-Tec wpisałeś swój zawód jako mieszacz kleju, ale jakoś nie uwierzę, żeś robił w swoim zawodzie…
    I dlatego że omijałeś agencje dla pospolitych "roboli" i wybierałeś chyba te lepsze, do dzisiaj masz tyle dobrych wspomnień.
    😀 😆
    Notabene, mnie też ominęły problemy z agencjami na szczęście…
    Od tej pierwszej dostałem za to takie referencje, że nawet ja sam byłem zaskoczony… 😯 😯 😯
    Do dzisiaj do mnie/po mnie dzwonią…
    Ale ja już podziękowałem agencjom.

Marta Klecz
    Członek

Nie przypominam sobie zebym wspominala problem z wyplatami……
    Moze cos sie zmienilo, moze jeszcze sie zmieni…
    Ja bym tego bardzo chciala…jezeli ktos ma pewnosc ze jego agencja jest spoko, to moze i ma racje, kto to wie jak nie nasi polscy konsultanci, nie?

tygrysnie
    Członek

Gdzie sa pieniadze, tam sa problemy. Nie da sie w niej pracowac, nie nabierajac dystansu…Inaczej by czlowiek zwariowal! Zadna agencja nie jest idealna i nie bede sie starala przekonywac nikogo, ze moja jest;/ Jednak ludzie doceniaja to, ze mozna u nas otworzyc konto bankowe i juz nieraz pomoglam osobiscie jakiejs zagubionej duszyczce:)
    Marta: pozdrowilam Euana – prosil o kontakt do Ciebie – dasz mu swoj numer? Pozdrawiam. I pliss, nie bulwersuj sie tak bardzo, ja nie chcialam nic sugerowac, po prostu nie wszystko dla wszystkich stworzone. ja np nie moglabym byc bibliotekarka:)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.