Strona główna Działy Hyde Park Polacy w Harrogate

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    Wachu
    Członek

a ja bede w Harrogate 31.10, dołączam do kumpla i zastanawiam sie jak to jest tam z polonią, bo coś mi sie mieni jako słabo zintegrowana, chyba wszycho sie kręci w Leeds

SAMIRAHINI
    Członek

oj w leeds to sie kreci, jak sie przejdziesz po ulicy to moze nawet tobie sie zakreci a jak po harehills to pewnie cie ktos wkreci 😈 😈 😈 😈

Prekursor
    Członek

Moja droga przedmowczyni ma absolutna racje.Jest prawie nieomylna:)Ja dodam do tego ze dobrym zrodlem informacjii i wszelakiej masci pomocy jest City Bus Station.Jest tam ruchowe biuro pomocy dla przyjezdnych ktore pomoze zoorganizowac prace,nocleg,dom i transport.Dla kazdego cos dobrego.Takze zapraszamy!

Wachu
    Członek

tak,czytałem o tym "Niestacjonarnym Biurze Pomocy Wszelakiej",na szczescie nie bede miał przyjemnosci tam zawitac, przynajmniej na poczatku

OBSERWATOR
    Członek

Umiesz liczyć? Licz na siebie!
    Tak kolego, to najlepszy łej. 🙂

bigod84
    Participant

Witam, mam zamiar w październiku przyjechać do Harrogate, jak wygląda sytuacja z pracą na chwile obecną?

fatamorgana
    Participant

😯 😯 😯

Sytuacja obecna ulegnie zmianie do października jak sądzę… 🙂 😉

Roxi
    Członek

na chwile obecna??agencja i marne 700 f w najlepszym wypadku oczywiscie jezyk to podstawa inaczej nie beda z toba gadac no bo jak??

Mariusz79
    Członek

w październiku jadę do Harrogate do kolegi
    w Polsce miałem 5 lat doświadczenia w biurze na różnych stanowiskach (IT i handel, oraz kierowanie ludzmi), Angielski na pewno na poziomie FCE, może lepiej
    co tam można robić i jakich prac szukać? wiem że na początku do biura mnie nie wezmą 😉
    i na jaką kasę mogę liczyć netto na miesiąc? gdzie w ogóle szukać? jakich firm unikać? 😉
    jakie tam są rozrywki? jest jakaś dobra siłownia pod bodybuilding? (nie interesują mnie te siłownie dla grubasów ani dla kobiet)
    co tam można robić poza łażeniem po knajpach? (bo mnie to nie interesuje)

ela1981
    Participant

uwazam, ze mozesz szukac pracy w biurze, tylko szukanie moze nie zajmie ci 1 czy 2 dni a troche dluzej, ale warto sprubowac, zalezy na co sie nastawiasz i na ile chcesz przyjechac

ile zarobisz – to przeciez zalezy od stanowiska

a i ogolnie w Angli mozna prawie robic to wszystko co w Polsce, tak samo mieszkac, zyc, wiec sie nie martw to nie zalezy od miasta tylko od checi

Pozdrawiam

wyszyn86
    Członek

hej co prawda nie przecytalem wszystkih odpowiedzi bo s mi nato nie pzwolil bo na necie siede tylko w pracybo jeszcze w domu nie posiadam 🙂 ale dobre ze napisals taiego pota bo ja tez jestem za ym eby polacy z harrogate sie jas poznali spotkali i wogole 🙂 pozdrawiam :-):-)

100%polak
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Mariusz79 wrote:

jakie tam są rozrywki? jest jakaś dobra siłownia pod bodybuilding?

Takie rzeczy to tylko w pERZEdmieściach Londynu, gdzie jest kult zdrowego ciała.Bo dla Yorkshiremenów celem życia jest napić się alkoholu w weekendy.Sam zobaczysz.
    A dla polaków w Harrogate opinia o o tym mieście + krótki film – kliknij (Watch Phil and Sofie’s verdict >>)
    http://www.channel4.com/4homes/ontv/best&worst/2006/harrogate.html

jacek-jestem
    Participant

Ogólnie Harrogate jest spoko 😀

Anonim
    Gość

Codziennie jezdze do Harrogate. Wiem ze ludzie zyja tam spokojniej zycie jest jakies wolniejsze i lepsze.Czasami wyjezdzajac w okolice Londynu mam wrazenie ze trafilem w srodek traby powietrznej.zdecydowanie polecam Harrogate.mile spokojne miasteczko bez potrzebnego stresu.

Mariusz79
    Członek

jeszcze krótkie pytanie – są tam jakieś szkoły walki w Harrogate?
    na necie nic nie znalazłem

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.