Strona główna › Działy › Hyde Park › Starter na komorke..
poradzcie mi prosze, ktora jaki starter na komorke jest najlepszy
thank u from the mountain 😉
Starter jak starter, ale co dalej?
Przecież starterem nie dzwonisz lecz kredytem z impulsami, a te zjadane będą w zależności od operatora. Ustal sobie jak Cię skasują za poszczególne rodzaje połączeńm i jak kształtują się połączenia przez numery dostępowe (internetowe) do Polski- czyli to co pochłania najwięcej…
Dotychczas najpopularniejszy był O2, ale i "3" (videotelefonia) ma nieźle, a poza tym…
http://www.leeds.pl/forum/viewtopic.php?t=1262
Starter jak starter, ale co dalej?
Przecież starterem nie dzwonisz lecz kredytem z impulsami, a te zjadane będą w zależności od operatora
No właśnie od tego jaki 'starter’ się kupi zależy to z sieci jakiego operatora będzie się korzystać i ile bedzie się za to płacić!
90% Polaków korzysta z O2 z powodu wiadomej superoferty weekendowej, która ostatnio podobno zrobiła się trochę mniej korzystna…
Osobiście nie wiedziałem, co to znaczy mieć komórkę dopóki nie zaczęłem korzystać z aparatu na kontrakt… Jak miałem pre-paid to zanim gdzieś zadzwoniłem przez pół godziny przeliczałem ile mnie to wyniesie… czy godziny szczytu, czy poza, może weekend, czy to stacjonarny, własna sieć czy może obca… a niech to! I jeszcze komórkę trzeba kupić za pieniądze! A na kontrakcie – po prostu dzwonię, minut gratis (do dowolnej sieci) starczy mi aż nadto, a wypasiona komóreczka za free dostarczona do domku…
Tak wystartowałem z tym starterem, bo bywało, że niektórzy operatorzy dawali coś w pakiecie wraz z kartą SIM. I różnie to wyglądało…
Teraz zaś kuszą starterami za 2.99 ale nic tam nie ma…
Teraz zaś kuszą starterami za 2.99 ale nic tam nie ma…
2.99 ❓ Na sunday market są za 1 max 2 funty w każdej sieci, albo na e-bayu
A 'coś jest’ o ile wiem tylko w starterach Virgin, mianowicie Ł5, u innych operatorów są 'puste’ i trzeba od razu ładować, gdy wyślesz kupon rejestracyjny to dostajesz na ogół ok. Ł2 na konto ale to chwilę trwa…
Jezu, V-Tec, przecież nie chodzi o te kilkanaście p, lecz o fakt że to się błyskawicznie zmienia, Wiadomo, że na Sunday Market to i tamto (dopiero było za 4.99, potem za 2.99 itd…), ale ja myślę o oficjalnych dystrybutorach, a poza tym, nie wszyscy są tak na bieżąco i dopiero kupując teraz kartę, biorą pod uwagę to co słyszeli z tym co jest teraz… Dealerzy notorycznie coś zmieniają w ofercie i za chwilę to, co masz dzisiaj będzie nieaktualne pewnie…
Chodzi więc o to, kto ma najwięcej do zaoferowania za najmniej, przynajmniej na te kilka miesięcy…
No to teraz ja zapytam; a na abonament to kto daje najwięcej za najmniej??? Bo chcę się przesiąść, ale nie mam głowy do tego "morza" ofert…
No to od razu ci odpowiem, jak jestem na forum. Wbrew pozorom oferty na abonament są bardzo do siebie podobne (tak samo jak pre-paid). Za Ł25-30 dostaniesz komóreczkę gratis i 200-300 minut wliczonych. Różnice moga tkwić w szczegółach, np. u jednego operatora numery dostępowe na zagranicę będą traktowane jako 'wliczone’, a u innego są płatne oddzielnie – dla nas dość istotna sprawa. Operatorzy walczą promocjami typu dodatkowe 3000 minut miesięcznie w weekendy gratis, albo ipod/psp/cośtam gratis. Ja polecam zakupy w necie, sam używam http://www.e2save.com , gdzie za pomocą pewych tricków abonament może z Ł30 zmniejszyć się do np. Ł13.
No to od razu ci odpowiem, jak jestem na forum. Wbrew pozorom oferty na abonament są bardzo do siebie podobne (tak samo jak pre-paid). Za Ł25-30 dostaniesz komóreczkę gratis i 200-300 minut wliczonych. Różnice moga tkwić w szczegółach, np. u jednego operatora numery dostępowe na zagranicę będą traktowane jako 'wliczone’, a u innego są płatne oddzielnie – dla nas dość istotna sprawa. Operatorzy walczą promocjami typu dodatkowe 3000 minut miesięcznie w weekendy gratis, albo ipod/psp/cośtam gratis. Ja polecam zakupy w necie, sam używam http://www.e2save.com , gdzie za pomocą pewych tricków abonament może z Ł30 zmniejszyć się do np. Ł13.
Poinstruuj wiecej, a jak to tajemnica- napisz na priva jakie to triki…
Z gory dziekuje.
O KUŹW.A!!!!! 500 POSTÓW???????????????????????
KIEDY JA TO NAPISAŁEM??????????????????????????
Ani w głowie mi bicie takich rekordów…
Po prostu piszę z Wami, bo….. WAS LUBIĘ!
Pozdrowienia.
"Poinstruuj wiecej, a jak to tajemnica- napisz na priva jakie to triki… "
Żadna tajemnica, wejdź na stronę i wszystko się wyjaśni. Płacisz abo operatorowi np. Ł30, a e2save są tak mili że przyślą ci 3 czeki każdy na dajmy na to Ł60, czyli w 1 roku kontraktu zapłacisz na czysto Ł30×12 – Ł60×3 = Ł180/rok = Ł15/m-c i masz 200 minut included
Po roku wymawiasz kontrakt i zawierasz nowy, najlepiej u innego operatora (ciagle przez e2save) bo wtedy możesz zachować numer i dostajesz nową wypasioną komóreczkę 😉
Oferta nie dla zapominalskich bo po czeki trzeba zgłaszać się w ściśle określonym czasie inaczej przepadają ale i tak jest OK
Uwaga e2save są dość upierdliwi i chętnie odrzucają wnioski złożone przez internet wtedy radzę zadzwonić krótka rozmowa z panienką na ogół załatwia pozytywnie. Klienci są sprawdzani w naszych ulubionych agencjach ratingowych podobnie jak przy kredytach. Powodzenia.
hmmm
ja tam uwazam ze PP to zadna rewelka. Mam kontrakt w 3 juz jakis czas i place teraz miesiecznie 10£ za 500 min 20 MMS i 20 video rozmow
A wiesz Kunegunda, że od początku istnienia "3" myślę o nich?
Czy wiesz ile płaci się tam za połączenia do Polski przez dostępowe/ internetowe???
Ponad półtora roku temu sprawdzałem, ale na początku byli drodzy…
ogolnie nigdy dzwonie z komorki do polski zawsze uzywalem BT line albo jesli mial ktos internet to skypa ale chyba biora teraz tyle samo co inni
CHYBA
hmmm
ja tam uwazam ze PP to zadna rewelka. Mam kontrakt w 3 juz jakis czas i place teraz miesiecznie 10£ za 500 min 20 MMS i 20 video rozmow
Na http://www.three.co.uk najlepsze oferta to Ł15 przez 7 m-cy i Ł30 później przy 18-miesięcznym kontrakcie. Może nie najgorzej, tyle że ja nie cierpię 18-mies. kontraktów, bo trzymać jedną komórkę 1,5 roku to dla mnie za długo. Ale nie korzystałem jeszcze z 3 i może nast. umowę podpiszę z nimi tak z ciekawości (na 12 mies.!) 8)
Bardzo Wam dziękuję koledzy za podpowiedzi.
mam 3 od chyba 3 lat i moja miesieczna oplata za kazdym podpisaniem nowego kontraktu idzie w dol mam u nich 2 telefony i na przyszly rok obiecali mi ze moja oplata bedzie w granicach £16 za oba (mam to na pisemku 😆 )