Strona główna Działy Hyde Park Starter na komorke..

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Agata
    Participant

poradzcie mi prosze, ktora jaki starter na komorke jest najlepszy
    thank u from the mountain 😉

fatamorgana
    Participant

Starter jak starter, ale co dalej?
    Przecież starterem nie dzwonisz lecz kredytem z impulsami, a te zjadane będą w zależności od operatora. Ustal sobie jak Cię skasują za poszczególne rodzaje połączeńm i jak kształtują się połączenia przez numery dostępowe (internetowe) do Polski- czyli to co pochłania najwięcej…
    Dotychczas najpopularniejszy był O2, ale i "3" (videotelefonia) ma nieźle, a poza tym…
    http://www.leeds.pl/forum/viewtopic.php?t=1262

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Starter jak starter, ale co dalej?
    Przecież starterem nie dzwonisz lecz kredytem z impulsami, a te zjadane będą w zależności od operatora

No właśnie od tego jaki 'starter’ się kupi zależy to z sieci jakiego operatora będzie się korzystać i ile bedzie się za to płacić!

90% Polaków korzysta z O2 z powodu wiadomej superoferty weekendowej, która ostatnio podobno zrobiła się trochę mniej korzystna…
    Osobiście nie wiedziałem, co to znaczy mieć komórkę dopóki nie zaczęłem korzystać z aparatu na kontrakt… Jak miałem pre-paid to zanim gdzieś zadzwoniłem przez pół godziny przeliczałem ile mnie to wyniesie… czy godziny szczytu, czy poza, może weekend, czy to stacjonarny, własna sieć czy może obca… a niech to! I jeszcze komórkę trzeba kupić za pieniądze! A na kontrakcie – po prostu dzwonię, minut gratis (do dowolnej sieci) starczy mi aż nadto, a wypasiona komóreczka za free dostarczona do domku…

fatamorgana
    Participant

Tak wystartowałem z tym starterem, bo bywało, że niektórzy operatorzy dawali coś w pakiecie wraz z kartą SIM. I różnie to wyglądało…
    Teraz zaś kuszą starterami za 2.99 ale nic tam nie ma…

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Teraz zaś kuszą starterami za 2.99 ale nic tam nie ma…

2.99 ❓ Na sunday market są za 1 max 2 funty w każdej sieci, albo na e-bayu
    A 'coś jest’ o ile wiem tylko w starterach Virgin, mianowicie Ł5, u innych operatorów są 'puste’ i trzeba od razu ładować, gdy wyślesz kupon rejestracyjny to dostajesz na ogół ok. Ł2 na konto ale to chwilę trwa…

fatamorgana
    Participant

Jezu, V-Tec, przecież nie chodzi o te kilkanaście p, lecz o fakt że to się błyskawicznie zmienia, Wiadomo, że na Sunday Market to i tamto (dopiero było za 4.99, potem za 2.99 itd…), ale ja myślę o oficjalnych dystrybutorach, a poza tym, nie wszyscy są tak na bieżąco i dopiero kupując teraz kartę, biorą pod uwagę to co słyszeli z tym co jest teraz… Dealerzy notorycznie coś zmieniają w ofercie i za chwilę to, co masz dzisiaj będzie nieaktualne pewnie…
    Chodzi więc o to, kto ma najwięcej do zaoferowania za najmniej, przynajmniej na te kilka miesięcy…
    No to teraz ja zapytam; a na abonament to kto daje najwięcej za najmniej??? Bo chcę się przesiąść, ale nie mam głowy do tego "morza" ofert…

v-tec
    Członek

No to od razu ci odpowiem, jak jestem na forum. Wbrew pozorom oferty na abonament są bardzo do siebie podobne (tak samo jak pre-paid). Za Ł25-30 dostaniesz komóreczkę gratis i 200-300 minut wliczonych. Różnice moga tkwić w szczegółach, np. u jednego operatora numery dostępowe na zagranicę będą traktowane jako 'wliczone’, a u innego są płatne oddzielnie – dla nas dość istotna sprawa. Operatorzy walczą promocjami typu dodatkowe 3000 minut miesięcznie w weekendy gratis, albo ipod/psp/cośtam gratis. Ja polecam zakupy w necie, sam używam http://www.e2save.com , gdzie za pomocą pewych tricków abonament może z Ł30 zmniejszyć się do np. Ł13.

fatamorgana
    Participant

v-tec wrote:

No to od razu ci odpowiem, jak jestem na forum. Wbrew pozorom oferty na abonament są bardzo do siebie podobne (tak samo jak pre-paid). Za Ł25-30 dostaniesz komóreczkę gratis i 200-300 minut wliczonych. Różnice moga tkwić w szczegółach, np. u jednego operatora numery dostępowe na zagranicę będą traktowane jako 'wliczone’, a u innego są płatne oddzielnie – dla nas dość istotna sprawa. Operatorzy walczą promocjami typu dodatkowe 3000 minut miesięcznie w weekendy gratis, albo ipod/psp/cośtam gratis. Ja polecam zakupy w necie, sam używam http://www.e2save.com , gdzie za pomocą pewych tricków abonament może z Ł30 zmniejszyć się do np. Ł13.

Poinstruuj wiecej, a jak to tajemnica- napisz na priva jakie to triki…
    Z gory dziekuje.

O KUŹW.A!!!!! 500 POSTÓW???????????????????????
    KIEDY JA TO NAPISAŁEM??????????????????????????
    Ani w głowie mi bicie takich rekordów…
    Po prostu piszę z Wami, bo….. WAS LUBIĘ!
    Pozdrowienia.

v-tec
    Członek

"Poinstruuj wiecej, a jak to tajemnica- napisz na priva jakie to triki… "

Żadna tajemnica, wejdź na stronę i wszystko się wyjaśni. Płacisz abo operatorowi np. Ł30, a e2save są tak mili że przyślą ci 3 czeki każdy na dajmy na to Ł60, czyli w 1 roku kontraktu zapłacisz na czysto Ł30×12 – Ł60×3 = Ł180/rok = Ł15/m-c i masz 200 minut included

Po roku wymawiasz kontrakt i zawierasz nowy, najlepiej u innego operatora (ciagle przez e2save) bo wtedy możesz zachować numer i dostajesz nową wypasioną komóreczkę 😉

Oferta nie dla zapominalskich bo po czeki trzeba zgłaszać się w ściśle określonym czasie inaczej przepadają ale i tak jest OK

Uwaga e2save są dość upierdliwi i chętnie odrzucają wnioski złożone przez internet wtedy radzę zadzwonić krótka rozmowa z panienką na ogół załatwia pozytywnie. Klienci są sprawdzani w naszych ulubionych agencjach ratingowych podobnie jak przy kredytach. Powodzenia.

kunegunda
    Participant

hmmm
    ja tam uwazam ze PP to zadna rewelka. Mam kontrakt w 3 juz jakis czas i place teraz miesiecznie 10£ za 500 min 20 MMS i 20 video rozmow

fatamorgana
    Participant

A wiesz Kunegunda, że od początku istnienia "3" myślę o nich?
    Czy wiesz ile płaci się tam za połączenia do Polski przez dostępowe/ internetowe???
    Ponad półtora roku temu sprawdzałem, ale na początku byli drodzy…

kunegunda
    Participant

ogolnie nigdy dzwonie z komorki do polski zawsze uzywalem BT line albo jesli mial ktos internet to skypa ale chyba biora teraz tyle samo co inni
    CHYBA

v-tec
    Członek

kunegunda wrote:

hmmm
    ja tam uwazam ze PP to zadna rewelka. Mam kontrakt w 3 juz jakis czas i place teraz miesiecznie 10£ za 500 min 20 MMS i 20 video rozmow

Na http://www.three.co.uk najlepsze oferta to Ł15 przez 7 m-cy i Ł30 później przy 18-miesięcznym kontrakcie. Może nie najgorzej, tyle że ja nie cierpię 18-mies. kontraktów, bo trzymać jedną komórkę 1,5 roku to dla mnie za długo. Ale nie korzystałem jeszcze z 3 i może nast. umowę podpiszę z nimi tak z ciekawości (na 12 mies.!) 8)

fatamorgana
    Participant

Bardzo Wam dziękuję koledzy za podpowiedzi.

kunegunda
    Participant

mam 3 od chyba 3 lat i moja miesieczna oplata za kazdym podpisaniem nowego kontraktu idzie w dol mam u nich 2 telefony i na przyszly rok obiecali mi ze moja oplata bedzie w granicach £16 za oba (mam to na pisemku 😆 )

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.