Strona główna Działy Zdrowie dentysta za darmo?

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ela1981
    Participant

Czy to prawda ze z karta NHS Tax Credit Exemption Certificate uslugi dentystyczne sa za darmo? Czy moglby ktos sie wypowiedziec jak to wyglada w praktyce, bo nie chce mi sie wierzyc.

v-tec
    Członek

Tak, to prawda
    ale jest kilka ale: 1. niełatwo zarejestrować się u dentysty przyjmującego dla nhs (na stronach nhs jest wyszukiwarka) – ja mam do swojego 15 mil.
    2. są ograniczenia , np. białe plomby tylko bodajże do trójek itpd.

Kto nie ma exemption card też może korzystać z nhs dentysty, płaci się ale na pewno dużo mniej niż private (uczniowie nie płacą)

Baggins
    Participant

”Za darmo na tym swiecie to tylko Chrystus jest” :)- jak slyszalem w pewnym filmie :).

Roxi
    Członek

:mrgreen: ortodonta dla dzieci pilnie poszukuje , bo dowiedzialam sie poczta pantoflowa ze aparaty korekcyjne sa darmo , czy to prawda/? czy dla wszystkich dzieci czy tylko dla tych ktorych rodzice maja jakies ichniejsze zasilki, ja nie mam takowych:((

luv
    Participant

No wlasnie- ortodonta… Czy ktos wie, jakie moga byc ceny wizyt u ortodonty, jezeli nosze staly aparat i co jakis czas musi on byc 'podkrecany’? 🙄

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Roxi wrote:

ortodonta dla dzieci pilnie poszukuje

Ja też. Do jednego zarejestrowałem córkę, podał mi czas oczekiwania powyżej roku, a ostatnio przysłał pismo że rezygnuje czy ogranicza, w każdym razie córka została całkowicie wykreślona z kolejki 🙁
    Na poważnie zastanawiam się czy nie wysłać jej do Polski żeby tam założyli jej ten aparat…

hammer18
    Participant

ja wypowiem sie na ten temat w srode bo dzis umowilem zone na srode wiec wszystko bede wiedzial :))) i ide ja trzymac za reke na fotelu 😉

hammer18
    Participant

no i teraz moge potwierdzic Ela tak jest za dramo 🙂

V-tec ja jak bylem mniejszy(czyt. mlodszy) to mi w Polsce kazano czekac powyzej….. i tu smiech 5 lat!!!!!! 😆 😆 😆

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.