Strona główna Działy Praca Praca w służbach mundurowych

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    papay
    Członek

czy ktos probowal sie tam dostac?

fatamorgana
    Participant

Pogadaj z niejakim Kevinem Aistonem… 😆 😆 😆
    ("Europa da się lubić").
    A tak na marginesie, Polaków strażaków przybywa w UK.
    Nie ma jednak większego znaczenia czy Yorkshire czy inna straż p.
    Po prostu jeśli spełnisz kryteria dostaniesz się…
    Gdzieś widziałem wyczerpujący artykuł o pracy w Fire Brigade, ale zapomniałem gdzie. Chyba w "Pracy i Nauce za Granicą".
    Wykaz jednostek centralnych w każdym okręgu znajdziesz tu.
    http://www.fire.org.uk/england.htm
    Najlepiej skontaktuj się z nimi i powiedz, że chciałbyś być strażakiem.
    Będą application form (a jakże!), potem testy, szkolenia BHP itp…

I teraz najciekawsze…

"What Is Your Commitment?

-You have to be able to attend at the station, within five minutes, from your home and / or your place of work [which should both normally be within one mile of the station].
    -Shift workers or people who are able to improve day time cover would be preferred as we provide cover 24 hrs per day.
    -You must be able to attend weekly drill / training periods. "
    http://www.westyorksfire.gov.uk/

Powodzenia Kevin!

😀

papay
    Członek

dzieki za odzew. juz zaczalem sie starac o taka posade i mialem nadzieje ze ktos juz przez to przeszedl i moze mi podpowiedziec to i owo.
    pozrawiam

fatamorgana
    Participant

Jak już zostaniesz strażakiem daj znać. Bardzo chętnie dowiemy się jak to jest… 🙂
    Pozdrawiam.

hammer18
    Participant

moze byc ciekawa praca nei uwazacie?

fatamorgana
    Participant

Ano może ale i nie musi…
    Gaszenie aut na polskich blachach czy domów ze zwłokami w środku do przyjemnych nie należy…. 😈 😕 😕 🙁

v-tec
    Członek

A dlaczego myślisz że tylko auta na polskich blachach się fajczą?
    (a zresztą co to za różnica dla strażaka jakie blachy są na palącym się aucie…)
    Mi się zdaje że przeciętny strażak jak weźmie udział w 1 prawdziwej akcji w ciągu roku to już jest ok. Reszta to opier***nie się, czyli tzw. praca prewencyjna jak to się fachowo nazywa 🙂

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Mi się zdaje że przeciętny strażak jak weźmie udział w 1 prawdziwej akcji w ciągu roku to już jest ok. Reszta to opier***nie się, czyli tzw. praca prewencyjna jak to się fachowo nazywa 🙂

dokladnie tak jak piszesz reszta to zgloszenia typu kotek wszedl mi na drzewko niemoze tudziez niechhe zejsc 🙂

a co do tych zwlok …a dobra moze lepiej nie pisac 😉

papay
    Członek

czeka mnie jeszcze sporo testow… jak uda mi sie to przejsc to nieomieszkam podzielic sie wiadomosciami.

mysle ze to moze byc ciekawe doswiadczenie.
    pozdrawiam

hammer18
    Participant

no to oczywiscie zycze powodzenia

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Nie myślę tak dlatego, że znowu (zapewne wg. Ciebie) mam jakieś teorie spiskowe, ale przejrzałem statystyki i to co mówią ludzie na innych forach.
    Statystycznie wychodzi tego jednak więcej niż 1 na rok. Więc może się koledze strażakowi trafić więcej roboty przez ten lazy year…
    A dlatego polskie blachy, bo nie sądzę, aby Polakowi strażakowi było przyjemnie z tego powodu, że jego rodakom spalono auto.
    Jak się czarni dealerzy będą między sobą rachować i jeden spali drugiego albo chałupę czy wóz, to nie wywoła u Polaka takiego wrażenia jak gdy sprawa dotyczy innego Polaka. To oczywiste.
    A gaszenie domu ze zwłokami w środku przerabiane było dokładnie pół roku temu u mnie za rogiem ulicy. Bardzo wszyscy byli zdziwieni, że w środu podpalonego domu znaleziono spalone zwłoki kobiety. Wyobrażam sobie minę strażaka… 😕 😕 🙁
    A poza tym v-tec nie zapominaj że Leeds to naprawdę duże miasto i jest w nim na pewno więcej pożarów niż w takim Yorku.
    Jest też więcej podpaleń, wypadków drogowych, płonących samochodów (niekoniecznie podpalonych…), plam oleju na jezdni, kotów na drzewach, zalanych piwnic itd…
    Jest też więcej smarkaczy i wandali, którzy nawet dla rozgrzewki (w końcu jest zima) coś lubią podpalić czasami…
    Także podejrzewam, koledze roboty nie zabraknie. 🙂

7sisters
    Participant

Powinno być w dziale 'English’ ale pasuje do tematu jak Lepper do chlewa:

A priest, a doctor, and an engineer were waiting one morning for a particularly slow group of golfers.

The engineer fumed, "What’s with those blokes? We must have been waiting for fifteen minutes!"

The doctor chimed in, "I don’t know, but I’ve never seen such inept golf!"

The priest said, "Here comes the greens keeper. Let’s have a word with him."

He said, "Hello, George! what’s wrong with that group ahead of us? They’re rather slow, aren’t they?"

The greens keeper replied, "Oh, yes. That’s a group of blind fire fighters. They lost their sight saving our clubhouse from a fire last year, so we always let them play for free anytime."

The group fell silent for a moment. Then the priest said, "That’s so sad. I think I will say a special prayer for them tonight."

The doctor said, "Good idea. I’m going to contact my ophthalmologist colleague and see if there’s anything he can do for them."

The engineer said, "Why can’t they play at night?"

mingi
    Członek

Proszę o pomoc w informacji.
    Czy ktoś z forumowiczów pracował w ochronie,na terenie Leeds.Dostałem kontrakt na pracę w G4S w charakterze :retail area relif officer.Mógłby mi ktoś przybliżyć charakter tej pracy,ijeśli to możliwe jakie na terenie Leeds są stawki za ten rodzaj pracy? 🙂 🙂

7sisters
    Participant

mingi wrote:

Proszę o pomoc w informacji.
    Czy ktoś z forumowiczów pracował w ochronie,na terenie Leeds.Dostałem kontrakt na pracę w G4S w charakterze :retail area relif officer.Mógłby mi ktoś przybliżyć charakter tej pracy,ijeśli to możliwe jakie na terenie Leeds są stawki za ten rodzaj pracy? 🙂 🙂

Firma powinna dac Ci 'job description’ czyli zakres Twoich obowiazkow. Jezeli nie dala, upomnij sie o to, bo mozesz w ten sposob uniknac potencjalnych problemow.

cichy_hy
    Participant

Witam

Chce przyjechać do Leeds w styczniu wie ktoś jakie są warunku do podjęcia pracy w ochronie i policji oraz płace?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.