Strona główna Działy Praca Praca w służbach mundurowych

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Wies?aw
    Członek

🙄 wysyłam właśnie aplikacje na stanowisko prison officera bo wiem że mam realne szanse. Problem niby drobny ale bardzo kłopotliwy: w druku aplikacji jest cały rozdział do wypełnienia przez osobę, która mnie zna co najmniej rok i jest w UK od co najmniej 2 lat (narazie drobiazg) Niestety dodatkowo musi być psychologiem, nauczycielem, burmistrze miasta kapłanem… 🙄 Nie mam pojęcia jak to przeskoczyc bo ja tu (w Wigan) jestem od 10 dni dopiero a moi znajomi jakoś nie bardzo mają z tymi profesjami wiele wspólnego 😆 Jak ma ktos pomysł będe wdzieczny Bardzo mi zależy na czasie bo termin składania ofert niebawem mija
    Pozdrawiam

Marta Klecz
    Członek

Ja dam referencje..Pracowalam w agencjach pracy przez 2 lata…teraz jestem sekretarka…ale nie mam problemu daniem referencji-to przeciez czysta formalnosc.
    Mogles chociaz napisac na tej aplikacje, references on request.
    Pzdr

Wies?aw
    Członek

🙄 Wielkie dzięki Marta 🙂 za dobre chęci. Niestety nie mogłem napisać na aplikacji tak jak mówisz że on request bo referencje miały zostac zamieszczone na druku aplikacji a do tego ta sama reka musiałaby potwierdzic na zdjęciu że osoba niej widniejąca to właśnie ja Poza tym w 102% dający referencje miałby w tej sprawie telefon 🙁 Poszło jak poszło Czasu nie cofne ale naprawde szczere dzieki za to co napisałaś 🙂 Pozdrawiam

Ghostek
    Participant

Czy wie ktos czy jest trudno dostac sie do policji w leeds.? czy ktos moze probowal albo pracuje aktulanie w policji.z gory dzieki za odpowiedz
    Pozdrawiam

bolek
    Participant

Aby dostac się do policji musisz urodzic sie na wyspach.

jakubsz
    Participant

wcale nie!! trzeba miec brytyjski paszport!! a do tego wcale ni trzeba sie urodzic na wyspach.

Mediator
    Członek

Ostatnio widzialem ogloszenie o naborze do pracy w Policji, a w tym ogloszeniu byla wzmianka, ze potrzebuja takze przedstawicieli innych narodowosci, ktorzy mogliby pracowac w srodowiskach "etnicznych". nie jestem zorientowany, czy potrzebny jest az paszport brytyjski ale na pewno nie trzeba byc "urodzonym" Brytyjczykiem. Inny problem – tak mi sie przynajmniej wydaje – to uregulowany stosunek do sluzby wojskowej w Polsce. Bo z punktu widzenia naszych sluzb zbrojnych nie bardzo chyb mozliwe jest zatrudnienie w militarnej lub paramilitarnej formacji" w UK, jesli nie ma sie zalatwionej sprawy woja w PRL – przepraszam w Rzeczypospolitej Polskiej.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Mediator wrote:

Inny problem – tak mi sie przynajmniej wydaje – to uregulowany stosunek do sluzby wojskowej w Polsce. Bo z punktu widzenia naszych sluzb zbrojnych nie bardzo chyb mozliwe jest zatrudnienie w militarnej lub paramilitarnej formacji" w UK, jesli nie ma sie zalatwionej sprawy woja w PRL – przepraszam w Rzeczypospolitej Polskiej.

Posty Mediatora niezmiennie sprawiają że robię ROTFL 😆

A co do konieczności urodzenia w UK, też to słyszałem, a w tej chwili oficjalnie to dementuję: http://www.policecouldyou.co.uk/officers/eligible.aspx
    Rodaku, i ty możesz zostać angielskim psem! (sory, Police Constable)

OBSERWATOR
    Członek

Szkoda, że nie ma tego, który by wam dokładnie powiedział co trzeba zrobić aby się tam dostać.
    Ale póki co, mogę na 100% potwierdzić, że wystarczy:
    -złożyć wniosek
    -przejść testy (niełatwe i trzeba znać dobrze język!)
    -zdać egzamin (też niełatwy)
    Mieć nieposzlakowaną opinię.
    Ubiegać się może każdy obywatel Unii Europejskiej, niekarany, urodzony nawet na Zakaukaziu, ale obywatel Unii. 🙂
    Postaram się znaleźć więcej w prasie.
    Opiszę proces dokładniej.

Ghostek
    Participant

Wielkie dzieki za odpowiedzi.

hammer18
    Participant

to trzeb asie szykowac na testy 😈

Mediator
    Członek

V-Tec, co Twoja watroba by beze mnie zrobila? 😉 Juz kiedys pisalem, ze bardzo duzo wysilku wkladasz w takie jazdy po ludziach. Nie to, zebys byl niekulturalny tylko taki F1 czyli zaczepny. Mediator jest tworem niedoskonalym w stopniu znacznym i jesli pisze cos, o czym nie wie na pewno, zawsze zaznacza, ze nie jest pewien. Poza tym Mediator czasem nie ma racji, mysli krzywo i popelnia bledy. Ale z dugiej strony jesli moje posty oddzialywuja pozytywnie na Twoj metabolizm, to tylko sie cieszyc. Pozdrawiam. Syn Milicjanta 😆

kunegunda
    Participant

w obecnej chwilii do polcjii masz szanse sie dostac jesli nie jestes bialego koloru skory 🙂

Ghostek
    Participant

Co do koloru skory to calkowita prawda. Ciapate maja pierwsznstwo.

v-tec
    Członek

Nie wiem skąd obaj macie te 'pewne’ wiadomości. To znaczy właściwie wiem, jest to tzw. word of mouth czyli plotka – dziedzina w której my Polacy jesteśmy absolutnymi mistrzami świata 🙂

Jeśli są jakieś preferencje dla mniejszości narodowych bo tak oficjalnie nazywani są ciapaci, to tym lepiej dla Polaków bo mogą także z tego korzystać (sory dla tych którzy poczuli się urażeni tym że jesteśmy wrzucani do jednaego wora z ciapatymi 😉 )

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.