Strona główna Działy English Zone Jak to powiedziec o matko córko !

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

Dobrze Ci się kojarzy…Gig oznacza w użyciu dosłownym np. koncert na wolnym powietrzu, duże wydarzenie muzyczne…

girkit
    Participant

whatever !! 😮 kompleks pozostaje kompleksem ;p

girkit
    Participant

a lanczboks to twoj tlusciutki partnerek niechetny do aktywnego wypoczynku – sth like ”couch potato” ?? 😮

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    girkit wrote:

a lanczboks to twoj tlusciutki partnerek niechetny do aktywnego wypoczynku – sth like ”couch potato” ?? 😮

Nie, coś zupeeeełnie innego…

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    girkit wrote:

whatever !! 😮 kompleks pozostaje kompleksem ;p

Ja nie mam kompleksów, za to zależy mi, aby z tego forum nie zaczęło się robić coś na kształt podwórkowego slangu o gołej d…

girkit
    Participant

mysle ze na tym forum na wszystko powinno byc miejsce – a to zagadnienie wcale nie jest tak plytkie jakby sie moglo to wydawac ;]

fatamorgana
    Participant

girkit wrote:

mysle ze na tym forum na wszystko powinno byc miejsce – a to zagadnienie wcale nie jest tak plytkie jakby sie moglo to wydawac ;]

Nie płytkie, nie głębokie, ale wszystko powinno być w dobrym smaku…
    Lunch box też…

girkit
    Participant

kolezanko / lub kolego ? nie wiem juz sam – a czy zycie ma dobry smak 8) ??

Marta Klecz
    Członek

Przepraszam….za moja wulgarnosc…
    Tego wieczora bylam troszke skuta…po meczu, mam nadzieje ze zrozumiecie…nie bede mowila juz wiecej swinstw…
    rzeczywiscie pisze sie GEEK- nawet nie wiedzialam
    Wiecie ja sie tego rzeczywiscie nauczylam od czavow…
    Nie wiem czy znam cos porzadnego czym moge sie podzielic…:(
    Pozdrawiam

Sandgirl
    Członek

girkit wrote:

O dresiarstwie angielskim chyba juz gdzies byla mowa – mam na mysli

slowo CHAV (zwany rowniez TOWNIE ) – zabawna jest forma zenska od chav

==> CHAVETTE

aha ..chavsi sluchaja uk garage – tego z nizszej polki ;]

(nasi napizdzaja manieczki ;] )

odbior

Moj chlopak Chava zdefiniowal tak:
    gowniarz w 'nasty’ dresie, i czapce, sluchajacy hip hopu. Do tego lazacy po miescie albo stojacy na 'miejscowce’, bo nie ma nic lepszego do roboty.

A na jednym forum angielskim przeczytalam, ze jeszcze do tego ma maloletnia dziewcznyne (tak ok. 14 lat), ktora jest z nim w ciazy juz.
    I ze duzo ich jest tutaj na polnocy Anglii. I ze sa skorzy bardzo do bijatyk.

fatamorgana
    Participant

[quote:80c64ffbd8]

Moj chlopak Chava zdefiniowal tak:
    gowniarz w 'nasty’ dresie, i czapce, sluchajacy hip hopu. Do tego lazacy po miescie albo stojacy na 'miejscowce’, bo nie ma nic lepszego do roboty.

A na jednym forum angielskim przeczytalam, ze jeszcze do tego ma maloletnia dziewcznyne (tak ok. 14 lat), ktora jest z nim w ciazy juz.
    I ze duzo ich jest tutaj na polnocy Anglii. I ze sa skorzy bardzo do bijatyk.[/quote]

Potwierdzam…niestety, ta zakała Anglii jest w dużej liczbie w Leeds, a to przez robotniczą historię i przemysłowe korzenie tego miasta.
    Widziałem to wielokrotnie na własne oczy… Gówniarzeria, której się wydaje, że rozumy wszelkie zjadła, i w dodatku słówko "f..k" pojawia się u nich częściej niż u naszych dresów "k…a"…
    I to wszystkie ich umiejętności , poza zrobieniem dzieciaka nieletniej rzecz jasna…

Marta Klecz
    Członek

Oprocz tego ze chavy sie obnasza ze swoja chavovatoscia, sa jeszcze ukryte chavy, kolezanki, ktore maja juz lepsze ubranie, i kolesie ktorzy nie nosza dresow. Chavy maja normalnie swoja filozofie..
    Np ojciec mojego syna, nie wygladal na chava, chodzil zajebiscie ubrany..ale okazalo sie ze robienie dzieci jest jego jedynym przeslanie, i ich zostawianie…oprocz tego chavowa muza…ktora slychac jak przejezdzaja samochodem, wlasnie -bicie sie, oni sie bija z wszystkimi, z babkami kolesiami, nawet dzieci bija…i te dzieci pozniej ich bija…
    No i ta kompletnie nie kapujaca niczego osobowosc….to glupkowate spojrzeni…oni w glowie to maja chyba tylko kilkadzialajacych szarych komorek odpowiadajacych za ich ograniczone slownictwo, gotowosc do bojki, i chlanie, i trykanie sie….i to wszystko

Marta Klecz
    Członek

Zapomnialam, przeciez oni wszyscy chodza na Bingo, tez!!!
    Zapraszam, czysto w ramach kulturo-znawczo.
    Swietna zabawa, i niezly ubaw, przy okazji podszkolicie refleks, i numerki…
    Moze ktos ze mna chce pojsc? Bylam z 4 lata temu wlasnie z uzalezniona hazardzistka….
    Mozna wygrac nawet do 10 000!!!

Anonim
    Gość

może komuś się to przyda

-ludzie urodzeni w londynie to COCKNEYS

-mieszkańcy liverpool’u to SCOUSERS

-BURRIES pochądzą z Birmingham

-GEORDIES to mieszkańcy newcastle , a kawałek na południe w middlesborough mieszkają już MACAMS ( nie jestem pewny czy tak się pisze )

-ludzie z Manchesteru to MANCS

Ze słownika to-

tossing someone off – to juz zupełnie co innego niz opieprzanie sie ( tossin’ it off ) , oznacza dosłownie, robienie dobrze ręką drugiej osobie

np. można swojej dziewczynie powiedzieś Why don’t you toss me off 🙂

pedał – shirt lifter , kidy fiddler – pedofil

weirdo – dziwak

Wiem że słówka na niskim poziomie,ale dobrze wiedzieć jak nas ktoś obraża.

POZDRO

Sandgirl
    Członek

Scouser (czy moze scousse) to podobno Szkot…

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.