Strona główna Działy English Zone Jak to powiedziec o matko córko !

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 136)
  • Autor
    Wpisy
    Marta Klecz
    Członek

Preki………..you cheeky monkey

Prekursor
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

Preki………..you cheeky monkey

So what you glutinous earthworm!? 😈

Malgon
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Prekursor wrote:

v-tec wrote:

Relatively speaking Malgon has a nice face
    (just kiddin’ 😉 )

She looks like girl with artificial eye. :lol:[/quote]

a glass one??? 😯
    should have taken it out! hahaa

Malgon
    Participant

koukla wrote:

Chodzilo mi dokladniej o to, gdy mowimy, ze np. czas jest pojeciem wzglednym…

W takim (bardziej filozoficznym) znaczeniu proponuje:
    The conception (ewentualnie notion) of time is relative.

koukla
    Participant

Dzieki, to ostatnie wydaje mi sie najodpowiedniejsze 😉

girkit
    Participant

jaki jest angielski odpowiednik przeuroczych polskich frazali : zjechać psyche / wjeżdżać komuś na psyche – poważnie pytaM tak pi razy drzwi a moze i dokładniej …. ???????? 😮 o a 'pi razy drzwi ’ ??? – z ciekawostek dni ostatnich – JOBBY – to takie małe coś ,slowo wytrych , zupełnie nie do nazwania , jakaś mała czesc czegos , np. tranzystorek lub wewnetrzna czesc zamka …. polski odpowiednik to 'picek’ przynajmniej w rejonach z ktorych ja pochodzę , jobby w szkocji to też gówienko przykład użycia ’- mummy 😮 I need a jobby ❗ serdecznie proszę fatamorganę o nieudzielanie odpowiedzi , dziekuje 8) [/code]

Marta Klecz
    Członek

HAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!! 😆 😆 😀 :mrgreen:

Malgon
    Participant

pi razy drzwi niestety tylko more or less (or approximately) mi przychodzi do glowy 🙁 chyba nie maja idiomu ale poszperam z przyjemnoscia.

v-tec
    Członek

Malgon wrote:

pi razy drzwi niestety tylko more or less (or approximately) mi przychodzi do głowy

Pi (czyt. paj) times doors 😉

Malgon
    Participant

najblizsze wjezdzania na psyche to: get on somebody’s nerves or drive somebody nuts, piss somebody off
    choc nie oddaja tego co polski odpowiednik 😉 wiec bede dalej grzebac 🙂

no chyba ze chodzi o mental harassment? :):)

cheeky girl
    Participant

a ja bym powiedziala 'sb/sth is giving me a headache’..
    bardzo czesto uzywane w mowie potocznej

girkit
    Participant

tak ale to wciąż tak książkowo brzmi 😕 z reszta z tym bólem glowy to niezupełnie rąbanie psychy ;d za mało w tym jakby słownej motoryki i błota iykwim ❓ np. nie powiesz o filmie 'requiem 4 a dream ’ że Ci dał hedejk innt ? 😀 bo brzmi to conajmniej ,,,, plasko z reszta nie w tym rzecz 8)

Malgon
    Participant

chyba lepiej grikit uscislij co dla ciebie znaczy rabac psyche (w kontekscie filmu???) bo inaczej nie bedziemy w stanie pomoc … ja myslalam caly czas,ze chodzi o relacje czlowiek-czlowiek , a tu masz! film zjebal psyche?? 😯

znaczy co awesome byl ??? 🙂

cheeky girl
    Participant

girkit wrote:

tak ale to wciąż tak książkowo brzmi 😕 z reszta z tym bólem glowy to niezupełnie rąbanie psychy ;d za mało w tym jakby słownej motoryki i błota iykwim ❓ np. nie powiesz o filmie 'requiem 4 a dream ’ że Ci dał hedejk innt ? 😀 bo brzmi to conajmniej ,,,, plasko z reszta nie w tym rzecz 8)

ja tez myslalam ,ze chodzi ci o relacje miedzyludzkie!!
    a tego wyrazenia z headache nie tylko uzywa sie doslownie w kontekscie bolu glowy, ale jak cie cos/ktos wnerwi, albo jak masz czegos/kogos dosyc. a jak chcesz mniej ksaiazkowo to dodaj to jakiegokolwiek idiomu ’ f**ing’ i juz tego w zadnym slowniczku nie znajdziesz!!!!!!!!

a moze 'wicked’ – na pewno tego uzwaja w kontekscie filmow..ale sama nie wiem o co ci chodzi?

wlasnie, jak mowi Malgon uscislij o co chodzi, to wtedy zapytam sie jakiegos Angola 😆 😆

girkit
    Participant

faktycznie za duzy rozjazd – film ( a także niektórzy ludzie ) zostawia w głowie pewien niepokój … zmienia punkt widzenia … nie daje spokoju …. niesie niekoniecznie pozytywne emocje … GNIECIE psyche ;D tak to mniej wiecej rozumiem …ps. chyba 'zmienia’ i ’ niepokoj’ są tu kluczowymi tropami ;D

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 136)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.