Strona główna Działy Hyde Park Pożycz dwa funty…

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

23.05 WTOREK, sklep z polskimi towarami na Harehills…późny wieczór.

-Ty jesteś z Polski? (pytanie do mnie)
    -Tak się składa że tak…
    -No to pożycz dwa funty.
    -Nie, z zasady nie pożyczam pieniędzy nikomu.
    -No weź się nie żydź tylko pożycz, oddam nie?
    -Nie, słuchaj nie ma mowy, za dużo was tu do pożyczania pieniędzy…
    -Weź nie pie…l! No pożycz, k….co ci szkodzi, no to powiem wprost; DAJ dwa funty…
    -Dać? słuchaj ja muszę ciężko pracować na te funty a wy chcecie je pożyczać…Za dużo was do pożyczania.
    -Jakby nie sklep to byśmy to inaczej załatwili…

To zapis "dialogu" jakiegoś szczawia z Polski ze mną w popularnym sklepie ale…

Przed tym samym sklepem dosłownie kilka minut wcześniej:
    Trójka pijaków wyglądających jak …."Janusze" ale podstarzałe takie, w tej najgorszej odmianie.

-K…a no daj piątaka nie?
    -Ale nie mam!
    -No dajże nie? Oddam ci na 200%!
    -Nie mam zostały mi 2 funty, nic k… nie mam.
    -No weź nie p….. ! Ja cie p….nie pożyczysz mi? Mi nie pożyczysz???
    -A skąd ci k…wezmę jak nie mam?!?
    -Ty (do trzeciego), ale ty to masz na pewno?
    -Spier….!!! Też nie mam.

Puenta?
    Cóż, biedniejemy chyba…. 😀 😀 😀

A na marginesie; sklepy z polską żywnością powstały, bo było na nie zapotrzebowanie,. Przyciągnęły jednak oprócz klientów także męty jak widać… Czyżby obrazki minionej epoki (budka z piwem i grupki pijaczków wokół niej) miały odżyć ?

underact
    Członek

na szczescie przy kolejnym sklepie z polska zywnoscia mowie tutaj o beeston, nie dzieja sie takie rzeczy a na razie ja sie z takimi nie spotkalem, na harehills nie jezdze za daleko dla mnie i nie za bardzo lubie ta dzielnice:P

Agnieszka_77
    Participant

a ja to w ogole polakow nie spotykam…sama jestem

SpokoBoyxxx:)
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Agnieszka_77 wrote:

a ja to w ogole polakow nie spotykam…sama jestem[/quote To fajnie masz ,any way jesli ci samotnosc nachodzii,czasami…?chetnie zaprosze na kawke!!!
    chyba jestes z Pomorza znam kogos z Guisley z Gdanska moze to twoja kolezanka /To jak z ta kawka! pozdro:)

Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

SpokoBoyxxx:) wrote:

Agnieszka_77 wrote:

a ja to w ogole polakow nie spotykam…sama jestem[/quote To fajnie masz ,any way jesli ci samotnosc nachodzii,czasami…?chetnie zaprosze na kawke!!!
    chyba jestes z Pomorza znam kogos z Guisley z Gdanska moze to twoja kolezanka /To jak z ta kawka! pozdro:)

cholera znow blad w pisowni masteczka Gajjzlii.Guiseley a propo dobrze wymawiam ta miejscowosc?

Agnieszka_77
    Participant

a ja jestem w bydgoszczy…a moja kolezanka tez he he…Guiseley…Gajzli

Agnieszka_77
    Participant

kawa wchodzi w rachube 🙂

Członek

Agnieszka_77 wrote:

kawa wchodzi w rachube 🙂

nice will be 4 my:)

Agnieszka_77
    Participant

go on then 🙂

Członek

Agnieszka_77 wrote:

a ja jestem w bydgoszczy…a moja kolezanka tez he he…Guiseley…Gajzli

To kiedy ta kawka po po powrocie jetes teraz w Bydgoszczy>tzn obecnie i kiedy wracasz ?pozdro

Agnieszka_77
    Participant

jestem caly czas w guiseley

fatamorgana
    Participant

No co jest?
    Ja tu topic o pijackich wyczynach zakładam a Wy mi się tu na randki jakieś umawiacie! Od tego są inne topic newsy lub ogłoszenia np. "miłą dziewczynę poznam"…. 😀 😀 😀

Anonim
    Gość

[b:bfc3f81bb5]Prosze nie offtopowac, rozmowy prywatne prosze na Priva[/b:bfc3f81bb5]

Członek

Agnieszka_77 wrote:

jestem caly czas w guiseley

To moze na priav przejdziemy! pozdrawiam wpadlem na chwile do domku znow uderzam na loveleeds imprezke:) 😆

kunegunda
    Participant

ojej musze pojechac do tego sklepu dawno nie spotykalem polskich zuli juz zapomnialem jak to bylo pod nocnym 😆

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.