Strona główna Działy Hyde Park Ile nas jest????

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    zizu
    Członek

WITAM!!
    Czy wie ktos ilu Poakow przebywa w Leeds????

kunegunda
    Participant

duza 😆

zizu
    Członek

tyle to potrafie wywnioskakowac chodzac po leeds:P

poszukuje dokladniejszych danych,ktos mi keidys powiedzial ze okolo 30 tysiecy ale czy jest to weryfikowalne?

v-tec
    Członek

A kolega jest z urzędu statystycznego? 😀

Nikt nie może podać ilu jest Polaków w Leeds czy gdziekolwiek, bo niby jak? Byłoby to możliwe gdybyśmy musieli zgłaszać w jakimś urzędzie swój przyjazd i wyjazd. Ale takiego obowiązku nie ma. Jest rejestracja wrs, ale wiele osób nie musi się rejestrować, a nawet ci którzy powinni, często tego nie robią. No i nie trzeba zgłaszać faktu wyjazdu z UK, dlatego ten rejestr jest mało użyteczny do celu policzenia Polaków.

Jest jeszcze rejestr wyborców, ale z tego co zaobserwowałem bardzo niewielu Polaków się rejestruje (a potem dziwią się dlaczego nie mogą dostać komórki albo pożyczki z banku, ale to już inny temat…)

zizu
    Członek

City Council jest bezuzyteczny. Przydatny jest rejestr NIN ktory bede musial sprawdzic. Nie wszyscy ale wieksosc dluzej przebywajacych stara sie o nin.
    Poki co mnie interesuje szczunkowe liczby.

ps.aporpos wyborcow…w tym roku w wyb wzielo udzial tylko 324 poalkow:D

v-tec
    Członek

Właśnie w tvn podali że w wrs zarejestrowało się 240,000 Polaków.

Oczywiście nie wiadomo ilu z nich ciągle przebywa w UK oraz ile jest osób niezarejestrowanych (niepracujący, samozatrudnieni i ci którzy postanowili zaoszczędzić 50/70 funtów)

No to jeszcze dodam linka
    http://serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3357599.html
    (wbrew pozorom ja tego nie napisałem, nasz wiadomy kolega z forum też chyba nie 8) )

kunegunda
    Participant

240000 tyus to angole szacowali 2 lata temu i to tylko w obrebie londka

jackyl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    zizu wrote:

City Council jest bezuzyteczny. Przydatny jest rejestr NIN ktory bede musial sprawdzic. Nie wszyscy ale wieksosc dluzej przebywajacych stara sie o nin.
    Poki co mnie interesuje szczunkowe liczby.

ps.aporpos wyborcow…w tym roku w wyb wzielo udzial tylko 324 poalkow:D

a mozna wiedziec po co takie info? szukujemy raporcik dla angielskich landlordow? 😀

a przy okazji jaka to praca co byla razem z domem oglaszana? 🙂

SpokoBoyxxx:)
    Członek

Powiem po poznansku Wuchta w ryj ,duzo w ryj ,za DUZO jak na takie miasto Pytanie powinnobrzmic ile Januszow w Leeds i DLACZEGO WALA DO Leeds tabunami a nie do innych miast .Wczesniej Londyn byl popularny teraz Leeds tylko ze LEEDS jest 10 razy mniejsze ,wiec tu widac na kazdym kroku Januszy jest pelno JESLI BY DODAC nie JANUSZy liczba byla by przerazajace a ty przed nami najazd studencikow zblizaja sie wakacje!!!! o ZGROZO!!! takze studencik moze byc Januszen znam kilku i jednego Mega-Janusza .Jest napewno kilka tysiecy!!!i napewno za duzo i niestety bedzie jescze wiecej!!! 😥 😥 😥

jackyl
    Participant

ej no, mialo byc nie w kazdym poscie.. ;)))

fatamorgana
    Participant

Próbowałem to ustalić na podstawie takiej oto: ilość osób płacących Council Tax X 3 (bo trzykrotnie więcej nie płaci mieszkając na "waleta"), ale w urzędzie powiedzieli mi, że nie mają jak obliczyć wg. narodowości. Program nie jest ustawiony na taką opcję, czy jakoś tak. Zostają więc chyba przypuszczenia.
    Ja oceniam, że ok. 5000-6000 takich bardziej stale mieszkających (dłużej niż na kwartał).
    Na podstawie danych z kilkunastu popularniejszych agencji (ilość zarejestrowanych Polaków) plus pomnożenie przez współczynnik prawdopodobieństwa… 🙂
    Wioch okolicznych nie brałem pod uwagę.

Marta Klecz
    Członek

Hey,
    Ja nie wiem skad wy bierzecie takie antypolskie nastawienie…
    No i co z tego ze przyjada tabuny polakow?
    Lepiej miec polakow na ulicach niz angielskich dresiarzy chavow…
    Ja tam jestem za, a jak komus sie nie podoba, to moze sie wyniesc za miasto…sa miejsca ktore nie widzialy polakow…
    Nie pochwalam takiego nastawienia, i nei lubie jak moi bliscy sie tak wypowiadaja….dlaczego by nie mieli przyjezdzac? Bo bede sie w jakis sposob zachowywac? Bo moze wam zabiora prace? Ci ktorzy tu sa jakis czas tego nie odczuja, bo przeciez jak sie ma prace, ma sie kontakty, znajomych…a tamtym dajcie chociaz szanse…niech maja chociaz wakacje…Prosze was zmienmy troche nastawienie na takie bardziej poblazliwe wobec tych mniej wiedzacych…
    Bo agresja budzi agresje…i tak sie to kolo toczy..

v-tec
    Członek

[quote:6439466b95]…sa miejsca ktore nie widzialy polakow…
    [/quote]
    Na przykład? 😕

Anonim
    Gość

rów mariański

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

[quote:59db6bf52c]…sa miejsca ktore nie widzialy polakow…

Na przykład? :?[/quote]

Strych mojego ostatniego flatu…Tam nikt nie zaglądał od wojny …

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.