Strona główna Działy Hyde Park Polska gazeta.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Niccolas
    Członek

Co myslicie o zalozeniu polskiego czasopisma w Leeds?Nie kazdy ma internet.I niektorzy lubia czytac.Ja jestem za.

kunegunda
    Participant

niestety nie jest to prosta sprawa
    za malo polskich firm jest w leeds aby gazetka mogla sie utrzymac

ela1981
    Participant

Ja jestem za. Pierwszy numer napewno bym kupila, a nastepne to by zalezalo od zawartosci, jakosci , itp…

jackyl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kunegunda wrote:

niestety nie jest to prosta sprawa
    za malo polskich firm jest w leeds aby gazetka mogla sie utrzymac

ale jest wystarczajaca ilosc angielskich i pakolskich i innych.. agencje pracy.. puby, kluby, itepe itede.. kwestia dobrego szefa reklamy, oferty tlumaczenia reklam, przygotowania briefu o polskiej spolecznosci w leeds.. 🙂

fatamorgana
    Participant

A jednak trend jest taki, że powstało i nadal powstaje o wiele więcej serwisów internetowych niż gazet. Wynika to prawdopodobnie z oszczędności czasu i pieniędzy no i jest prostsze…
    Londyn ma inaczej, ale to już inna historia. Na taką ilość Polonii jaka tam jest byłoby dziwne niczego nie wydawać… 🙂

zizu
    Członek

WITAM!!
    Czy wie ktos ilu Poakow przebywa w Leeds????

[b:84a908601f]Prosze nie umieszczac tych samych pytan w kilku postach

edit by: Creativus[/b:84a908601f]

kunegunda
    Participant

w polsce przez 10 lat pracowalem w roznego radzaju czasopismach. Uwiez mi nie oplaca sie wydawac gazetki w leeds.
    Koszt wydania gazety w londynie 10000 tys egz. to ok £3500 miesiecznie.
    wiem tez tam pracowalem 😆

jackyl
    Participant

chlopak pracujacy, zadnej pracy sie nie boi.. ;))

a jaki zysk byl? 🙂 zakladajac cene np funta i 50% sprzedaz daje to 1500 pre-tax profit / mc.. 🙂

kunegunda
    Participant

zysk ze sprzedazy??
    to bys chyba pierwsza gazete na swiecie mial ktora liczy zysk ze sprzedazy 🙂
    wszystkie polskie gazety w ladynie sa za darmo(hmm moze za jedna musisz zaplacic 20p)

jackyl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kunegunda wrote:

zysk ze sprzedazy??
    to bys chyba pierwsza gazete na swiecie mial ktora liczy zysk ze sprzedazy 🙂
    wszystkie polskie gazety w ladynie sa za darmo(hmm moze za jedna musisz zaplacic 20p)

hm, juz wymyslilem kilka rzeczy ktorych na swiecie nie ma/nie bylo.. co mi szkodzi kolejna 😀

a w londynie nie wiem, nie bylem jeszcze.. 😀

kunegunda
    Participant

a szkoda jesli wiesz co zwiedzac to calkiem ladne miasto

jackyl
    Participant

..co nie znaczy ze nie bede.. 🙂 jak juz jechac to porzadnie i z wypasem.. 😉

kunegunda
    Participant

to znaczy??
    co masz na mysli??
    bo ja nie wiem co to znaczy z wypasem?? 😉

Asix
    Participant

A ja chętnie powspółpracowałabym z taką gazetą – w zakresie składu i oprawy graficznej ew. pisania korespondencji z naszych rejonów (mieszkam w Skipton). Pozdrowienia

jackyl
    Participant

kunegunda wrote:

to znaczy??
    co masz na mysli??
    bo ja nie wiem co to znaczy z wypasem?? 😉

wazne ze ja wiem.. 😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.