Strona główna Działy Prawo NARESZCIE! Policja podjęła współpracę…

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

Miło mi poinformować, że doszło do zapowiadanego przeze mnie uprzednio spotkania z przedstawicielami Policji.
    Pismo wystosowane przez nas do "samej góry" w West Yorkshire przyniosło zatem skutek podwójny. Zapoznali się, obiecali zająć się sprawą /sprawami i…dotrzymali słowa.
    18.05 w czwartek odbyło się spotkanie przedstawiciela serwisu leeds.pl z inspektorem Policji.
    Trwało około 2 godzin (!) i zapewniam, że było o czym porozmawiać.
    W skrócie powiem tak; od dzisiaj oszustom, nieuczciwym pseudo landlordom i innej maści draniom będzie o wiele trudniej…
    Niech się dobrze zastanowią, co chcą w Leeds robić, bo jak dalej będą łupić ludzi, to mogą wylądować w areszcie.
    Dodatkowo Policja zobowiązała się do zrobienia akcji informacyjnej mającej na celu ostrzeganie przed oszustwami, głównie w dzielnicach najbardziej zamieszkałych przez Polaków (Beeston, Holbeck, Harehills) i to na swój koszt. Wystosowane zostanie pismo przetłumaczone na j. polski które umieszczane będzie w miejscach częściej odwiedzanych przez Polaków. Odbędzie się też wkrótce spotkanie informacyjne w Polskim Klubie przy kościele. Policji zależy aby dotrzeć do jak największej liczby osób (chodzi o nową, unijną emigrację rzecz jasna) i dlatego apeluje o przybycie na to spotkanie. Termin będzie podany zaraz po ustaleniu.
    Policja zwraca się z apelem o bezzwłoczne i absolutnie konieczne INFORMOWANIE o wszelkich przypadkach oszustw, kradzieży, wymuszeń i nieuczciwego pośrednictwa pracy czy wynajmu mieszkań.
    Jest to podstawowy warunek skutecznego przeciwdziałania takim draństwom.
    Pamiętajcie że niereagowanie i niezgłaszanie powoduje jeszcze gorszy stan rzeczy!

Szczegóły niebawem w tekście pt. "POLICJA CHCE POMÓC".

Na marginesie dodam, że mamy wśród Policji naprawdę dobrą opinię. Oceniani jesteśmy wysoko, zwłaszcza na tle innych nacji emigracyjnych. Byłoby głupotą to zaprzepaścić.

Podaję kontakt w razie potrzeby, gdzie NALEŻY zgłaszać wszelkie draństwa:
    07849/501456, e-mail; alek@leeds.pl -w języku polskim

0113/2413270, 07802/305454 (inspektor Archer) e-mail; ga7@westyorkshire.pnn.police.uk w j. angielskim

P.S. Inspektor Archer to jest naprawdę świetny gość, i dobrze że akurat z nim będziemy współpracować. Przyjazny i ceniący Polaków.

ela1981
    Participant

Dobrze, ze Policja tym sie zainteresowala, szczegolnie teraz (przyjazd do pracy studentow). Oby nie spezlo na niczym. BRAWO!!!!!!!!

Baggins
    Participant

Tak jest

gonia
    Participant

Fatamorgana…dzieki wielkie za tak aktywne zaangazowanie sie w sprawe napewno pomoze to wielu z nas jak nie dzis to moze jutro…
    pozdrawiam i zycze wytrwalosci w tym co robisz…:D

SpokoBoyxxx:)
    Członek

😳

Niccolas
    Członek

Podziwiam za zaangazowanie i dzialanie.pelny szacunek.

Sandgirl
    Członek

Tak trzymac!! Jestem pelna uznania. Mam tylko nadzieje, ze nigdy nie bede musiala korzystac w pomocy, czego i innym zycze… 🙂

olszak
    Członek

brawo ! masz moje pelne poparcie

Gienia
    Participant

a dzis w radio aire mowili ze Leeds jest drugim miastem w UK gdzie jest najwieksza przestepczość 😆

fatamorgana
    Participant

Takim co mnie teraz będą nazywać konfidentem albo i gorzej życzę (i to bardzo!) aby przeżyli dokładnie to, co ci oszukani w Leeds w lutym Polacy, czyli aby stracili pieniądze, co cenniejsze rzeczy, nadzieję, wiarę w ludzi i jeszcze dostali od oszustów porządny wp….l. Może wtedy zrozumieją, że nie ma się co łudzić, ponieważ są tu ludzie pozbawieni wszelkich zasad i dla szybkiego zysku zrobią wszystko.
    A czy należy mieć jakieś skrupuły wobec tych, którzy sami ich nie mają?

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    SpokoBoyxxx:) wrote:

Napewno w niesmak to roznym kretaczom juz slychac glosy ze jestes konfident bo policja…dzis wyrazalem swoja opinie pewnej osobie mowilem aby uwazala i nazwala cie konfidentem trzymaj sie Fatamorgana ja jestem ztoba i w slysznej sprawie takze masz moje poparcie.Pozdro

Bo Policja??? Ja jedynie przekażę wiadomość /zgłoszenie po angielsku jeśli zadzwoni ktoś, kto nie zna języka
    Policji obawiają się ludzie o nieczystym sumieniu, szwindelki, cwaniaki i inne męty spod ciemnej gwiazdy. Dlaczego ja się ich nigdy nie boję?
    Prawda jest taka, że tu się można uczciwie dorobić, to jest kraj wielkich możliwości, więc niech się wreszcie wezmą do uczciwej roboty jak chcą szybciej zarobić kasę, zamiast oszukiwać, wyłudzać i kraść…
    Jak chcą całe życie cwaniaczyć, proszę bardzo:,niech oszukują Araba, Żyda czy Pakistana a najlepiej Cygana 😀 😆
    Ale niech nie robią świństw własnym rodakom, jeszcze pewnie potem mówiąc jacy to Polacy są niezgrani i niezjednoczeni…

Anonim
    Gość

Panie Fatamorgana, gratuluje wytrwalosci, oby wiecej takich ludzi jak Pan 😉

SpokoBoyxxx:)
    Członek

😳

Marta Klecz
    Członek

Ja jestem w 100% za. Ciesze sie ze ludzie bede mieli przynajmniej gdzie z tymi sprawami isc. Zawsze ja sama mialam problem, jak przychodzili do mnie i opowiadali te niesamowite, nieprawdopodobne historie….niektorzy nawet plakali…I taki wielu ich bylo….dobrze ze teraz przynajmniej jest jakas nadzieja.

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.