Strona główna Działy Hobby cyfra + pomocy!!!!!!!!!!

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Martita
    Członek

Witam wszystkich. Jestem od niedawna w Anglii a dokladnie w Wakefield i tak jak wszyscy piszacy tutaj mam problem z zamontowaniem Cyfry+. Nadmienie ze dekoder i konwerter mam z Polski a antene kupilam tutaj (80cm). Niestety nie orientuje w tym wszystkim. Probowalam krecic ale nic z tego. Sygnalu jak nie bylo tak nie ma. Moze ktos mi pomoze, bardzo prosze i z gory dziekuje 🙁

sylwek
    Członek

Uwielbiam wszystkich co czytają Forum przed daniem swojego pierwszego postu. Fantastyczni Są bo mało kto to robi wtedy. (proste lenistwo myślę) http://www.leeds.pl/forum//viewtopic.php?t=1266
    Pozdrowienia dla wszystkich czytających Forum 🙂

jackyl
    Participant

co chcesz, forum sie rozwija, postow przybywa.. ;)))

kunegunda
    Participant

80 cm moze byc troszeczke za mala. Ostatnio tozmawialem z kumplem od antenek, mowil ze do odbioru hotbirda najlepiej miec jakos okolo 100 cm. Na 80 zlapiesz ale bedziesz miec kiepski sygnal. (ogladac sie da spoks)

Gienia
    Participant

mam 80 i kilku moich znajomych i smiga ze ho ho ,bez miernika bardzo ciezko złapac raczej niemozliwe

kunegunda
    Participant

moze i smiga, ale czy prubowales lapac 120?? zlapiesz sygnal bez zadnych glupich miernikow 😆

sylwek
    Członek

Nie wiem czy miernik to taka głupia sprawa 😕 Ja sobie ustawiłem jajeczko SKY-a miernikiem i nawet przy złej pogodzie śmiga bez problemu (Manhattan Plaza 3300 2 x CI). A na czaszy 120 cm bez miernika to jeszcze możesz odebrać "satelitarnych sąsiadów" przy okazji i tracić na sygnale. O ustawianiu 120-tki czaszy i kręceniu we wszystkie strony bez miernika nie wspomnę – łatwizna i każdy ma tyle siły i czasu.
    Pozdrawiam

kunegunda
    Participant

sily i czasu potrzebowalem dokladnie na 2 min. ale sie napocilem uuuu

sylwek
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kunegunda wrote:

sily i czasu potrzebowalem dokladnie na 2 min. ale sie napocilem uuuu

Jak masz o tym choć trochę pojęcia to tak, ale jak mieszkasz w miejscu gdzie antena musi wisieć w trudnodostępnym miejscu, i nie wiesz w którą stronę kręcić bo sąsiedzi oglądają Azję albo jakiś AfrikaSat to się można napocić będąc ŚWIERZYM. Jak będziesz miała problem Martita to w ogłoszeniach Różne ogłasza się monter.
    Pozdrowienia

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    sylwek wrote:

… i nie wiesz w którą stronę kręcić bo sąsiedzi oglądają Azję albo jakiś AfrikaSat…

😆 😆
    Dżizus, sylwek, w jakiej okolicy ty mieszkasz ?!

sylwek
    Członek

Teraz mieszkam w takiej gdzie sąsiadzi z lewej nadają się na ASBO-sów (anty social behavior) i przypominają Liverpoolskich "scause-ów", a z prawej dziadki które każdego pakistana i odmieńca ukamieniowali by żywcem. Nie tam żeby oni jakimiś rasistami byli – co to to nie. A my "biali Polacy" mamy spokój i ciszę. Wcześniej mieszkałem na Chapeltown, oraz "wspaniałym" Harehills. NIEBO a ZIEMIA. Nie chcę się stąd już przenosić, co to to nie. Spokój i sąsiedzi którzy mi nawet otwarte auto przypilnują bez mojej prośby ofkors 😀

P.S. Prawie "pernamentna inwigilacja" 😀 😀 😀 😀 😀

sylwek
    Członek

NARESZCIE !!! Nowo otwarty turecko azerbejdżańsko gwatemalski sklep z antenami satelitarnymi, całym osprzętem do nich i tunerami. Nie ma tam możliwości kupienia Cyfry+ czy Polsatu, ale jest o wiele tańszy od Maplina 😀 Znajduje się on na Harehills (a jakże by inaczej) powyżej KWIK SAVE jakieś 300 metrów po lewej stronie. Dla porównania czasza 60cm 25 funtów (Maplin 29), konwerter maksymalnie 10 (Maplin minimum 14.99) i najważniejsze dla wszystkich sciągających anteny z Polski – uchwyt do ściany – 15 funtów (Maplin – praktycznie niedostępne). Z pozdrowieniami dla telewizóff (Polskiej jeszcze – nie Kaczej TV)

Sylwek 😆

P.S. Czaszę z uchwytem i konwerter lepiej jest jednak sprowadzić z Polski (tym bardziej że czasza jest na wyposażeniu Polsatu czy Cyfry) nawet paczką w autobusie, zawsze wyjdzie SPORO taniej niż zakup tutaj.

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.