Strona główna › Działy › Hyde Park › Złe wiadomości dla pasażerów Centralwings :(
ponizej cytat ze strony http://tanielatanie.net
Złe wiadomości dla pasażerów Centralwings. Jeszcze w maju polska tania linia lotnicza zlikwiduje część swoich połączeń. Pasażerom zapowiada rekompensatę.
Informowaliśmy już w serwisie TanieLatanie.net o likwidacji połączeń z Warszawy do Leeds i przejęciu połączenia z Mediolanem z Warszawy i Wrocławia przez LOT. Mimo nienajgorszej popularności nowych połączeń linia zdecydowała o likwidacji niektórych z nich.
– Centralwings zaplanowało swoją letnią siatkę połączeń rozkładowych i czarterowych przy założeniu, że firma sukcesywnie będzie zwiększała liczbę samolotów z pięciu w 2005 roku, do dziesięciu boeingów 737 w czerwcu 2006 – tłumaczy w rozmowie z serwisem TanieLatanie.net rzecznik Centralwings, Iza Bogus. Firmie nie udało się pozyskać dziesiątego samolotu, a w czerwcu Centralwings rozpoczyna intensywne operacje czarterowe zakontraktowane z biurami podróży.
– Kolejne państwa UE otworzyły dla Polaków rynki pracy i celem Centralwings jest zwiększenie oferty do Portugalii i Hiszpanii. Z tych właśnie powodów, byliśmy zmuszeni anulować loty do Mediolanu z Warszawy i Wrocławia, do Leeds z Warszawy i do Dublina z Łodzi – wyjaśnia Bogus.
Centralwings zrezygnowała właśnie z tych połączeń, tłumacząc, że zostały wprowadzone zaledwie miesiąc temu do letniej siatki. Dla klientów to najmniejsza strata, bo jeszcze się do nich nie przyzwyczaili. Mimo wszystko, duża dla tych, którzy z nowymi połączeniami polskich linii wiązali plany podróży.
– Jeśli chodzi o pasażerów anulowanych lotów, to Centralwings będzie zwracać im pieniądze za bilety lub zaoferuje alternatywne połączenia w miarę dostępnych miejsc – zapewnia Iza Bogus. – Pasażerowie z Wrocławia do Mediolanu mogą zostać przebukowani na loty z Krakowa do Bolonii lub Rzymu, lub otrzymają zwrot pieniędzy za bilety. Pasażerowie lotów z Łodzi do Dublina mogą polecieć do Irlandii z Katowic. Pasażerów z Warszawy do Mediolanu przewiozą PLL LOT – wylicza Bogus.
Likwidowane połączenia Centralwings:
Warszawa – Mediolan – koniec od 25 maja
Mediolan – Warszawa – koniec od 27 maja
Warszawa – Leeds – koniec od 27 maja
Leeds – Warszawa – koniec od 28 maja
Wrocław – Mediolan – koniec 27 maja
Mediolan – Wrocław – koniec 25 maja
Łódź – Dublin – koniec 26 maja
Dublin – Łódź – koniec 25 maja
Niestety ten kto postanowil wspierac polskie linie lotnicze troche (!) sie przejechal…Wsrod tych "szczesliwcow"jestem rowniez ja i moja rodzina.Kupilismy w grudniu bilety na sierpien, a teraz trzy miesiace przed wylotem dowiaduje sie ze lotu nie ma i to za posrednictwem tanie latanie a nie od Centralwings.Jako alternatywe naszego loty z Leeds zaproponowali lot z Londynu, ale jak tam sie dostane i za ile juz ich nie interesuje.Jak dla mnie, szczyt ignorancji i arogancji, taki numer i w dodatku tuz przed sezonem. 👿 👿 👿
Najwidoczniej nasze linie nie umieją podołać rynkowi i konkurencji.
Niech się pouczą tego od Wizzair. Niby Węgrzy a jaki sukces odnieśli!
Mówię niby, bo przecież 40 milionowy naród powinien mieć swoje linie lotnicze co najmniej równe krajowi kilkumilionowemu, a tymczasem jest odwrotnie… 😕 😕 🙁 🙁
Mam wykupiony bilet do Leeds na 23 Maja i powrot na 14 Czerwca. Wiec do mojego wyjazdy zostalo kilka dni. A nadal nie dostalam zadnej wiadomosci od Centralwings o jakichkolwiek zmianach. Czy to znaczy ze o tym ze nie mam jak wrocic dowiem sie dopiero na lotnisku??
Ja dzwonilam do Centralwings wczoraj i powiedziano mi, ze lot jest zlikwidowany, ale co do mojego konkretnego lotu to nie moze mi powiedziec, ze tak jest!!!
A dzisiaj sie dowiaduje, ze nie lece, bo nie ma lotu. I to nie z Centralwings, ale z ktoregos z wyzej wymienionych portali (ze slowem 'pasazer’ w adresie o ile pamietam…). Bilet sobie kupilam 27 marca na 13 lipca. Zaplacilam za niego 148 zl (jakas tam promocja). A teraz co?? 🙁
Mam pytanie:
Kiedy ten lot z Londynu do Leeds mialby byc? Bo 24 lipca jest lot z Ryanairem z Lodzi do Londynu za 77zl…
ewentualnie moge do Londynu leciec, a potem pociagiem (za 15 funtow). Cena taka sama w sumie…
tylko zal pozostaje. Zawiodlam sie jak nie wiem, i smutno mi jak nie wiem, bo juz sie tak nastawialismy z moim misiunkiem, a tu info ze nie moge leciec…. ;( ;( ;(
Ja dzwonilam do Centralwings wczoraj i powiedziano mi, ze lot jest zlikwidowany, ale co do mojego konkretnego lotu to nie moze mi powiedziec, ze tak jest!!!
A dzisiaj sie dowiaduje, ze nie lece, bo nie ma lotu. I to nie z Centralwings, ale z ktoregos z wyzej wymienionych portali (ze slowem 'pasazer’ w adresie o ile pamietam…). Bilet sobie kupilam 27 marca na 13 lipca. Zaplacilam za niego 148 zl (jakas tam promocja). A teraz co?? 🙁
Mam pytanie:
Kiedy ten lot z Londynu do Leeds mialby byc? Bo 24 lipca jest lot z Ryanairem z Lodzi do Londynu za 77zl…
ewentualnie moge do Londynu leciec, a potem pociagiem (za 15 funtow). Cena taka sama w sumie…
tylko zal pozostaje. Zawiodlam sie jak nie wiem, i smutno mi jak nie wiem, bo juz sie tak nastawialismy z moim misiunkiem, a tu info ze nie moge leciec…. ;( ;( ;(
O ile wiem, to nie ma lotów z Londynu (ze wszystkich lotnisk) do Leeds. I w drugą stronę też…Może się coś zmieniło, ale ostatnio sprawdzałem znowu i nic nie ma…
No ja i tez sie przejechalam a raczej moi bliscy znajomi dla ktorych juz jakis czas temu rezerwowalam bilety a tu taka wiadomosc..zaoferowali alternatywe-Londyn Gatwick…ale przeciez to drugi koniec Angli!!!
ale ich to juz nie obchodzi…ciekawe czy zastanowili sie jak wielu traca klientow takimi akcjami…moze to mnie bezposrednio nie dotyczylo ale napewno nigdy nie zarezerwuje biltu u nich ze zwyklego strachu przed odwolaniem lotu na ostatnia chiwle…
A wracajac do Polskich lini lotniczych…juz sie kiedys na takiech jednych zawiodlam (airpolonia) i to przed samymi swietami…
mnie tez to niestety dotyczy… najgorsze jest ot ze o tej porze nie jestem w stanie zarezerwowac juz nic po dobrej ceniena koniec czerwca co za tym idzie czeka mnie znowu podroz autokarem o zgrozo ponad 30 h :/
Z tego co się orientuję to z Londynu nie ma lotów do Leeds. Ale bepośrednio z terminalu w Londynie są pociągi bezpośrednio do Ledds lub z przesiadka w Peterborough. Koszt podróży pociągiem około 36 Ł.
Z terminala w Lądynie sa również autobusy za okoła 20 Ł.
Czas podróży pociągiem około 3-5 godzin. a autobusem około 5.
A może ktoś się orientuje czy z Polski są jakieś loty bezpośrednio do Leeds, bo nie ukrywam że planowłam lot na 2-3 czerwca samolotem z centralwings i klapa.
nie ma bezposrednich lotow z polski do leeds , centralwings oferowala jedyne placzenie… no ale jak widac zawiedli…
Z terminala w Lądynie sa również autobusy za okoła 20 Ł.
Buahahahaha!!!!!!!
"Lądyn"
Dawno sie tak nie usmialem, dzieki ENI!!!!
ROTFL!!!!!!! 😀
Niema takiego miasta Londyn, jest Londek, Londek Zdroj ale Londyn nigdy nie slyszalem
zainwestuj w patyczki czyszczace malzowiny moze.. 😉
Centralwings odwoluje loty, a oczywiscie korzysta na tym Wizz Air. Automatycznie oferuje opuszczonym pasazerom bilety na podobnych niby trasach za darmo, trzeba TYLKO ZAPLACIC ZA PODATKI I OPLATY LOTNISKOWE ( bilety mozna kupic do 16 maja). Ale to za maly biznes dla Wizz Air, bo od 19 wrzesnia oferuja loty Katowice-Doncaster Sheffield. Bija sie o nas ostro, a to co nam oferuja to promocje i niskie ceny biletow w ciagu roku (w przeciwienstwie do swiat i wakacji, gdzie tak naprawde najwiecej sie podrozuje) oraz opoznienia ( ja kiedys spedzilam na lotnisku 9 godz, a wzamian dostalam kanapeczke). Ale coz nam szarym myszkom pozostaje robic!
jackyl, jackyl……………widze, ze malo filmow ogladasz:)