Strona główna › Działy › Hobby › Kupno aparatu fotograficznego
Hello,
Jako ze sie nie znam na tym co w temacie prosze o rade. Na co zwracac uwage przy zakupie aparatu, jakich firm? Interesuja mnie cyfrowki lub cyfrowki z przelaczeniem na pol-automata (czy jakkolwiek sie to fachowo nazywa),
Z gory dziekuje i obiecuje poprawe,
Pozdro
Hello,
Jako ze sie nie znam na tym co w temacie prosze o rade. Na co zwracac uwage przy zakupie aparatu, jakich firm? Interesuja mnie cyfrowki lub cyfrowki z przelaczeniem na pol-automata (czy jakkolwiek sie to fachowo nazywa),
Z gory dziekuje i obiecuje poprawe,
Pozdro
Oj Baggins, Baggins…
http://www.leeds.pl/forum/viewtopic.php?t=1035
Tyle piszemy i czytamy forum, a nie wiemy gdzie fotografa szukać?
Napisz na skrzynke co konkretnie chodzi Ci po głowie. Na pewno Ci pomogę. Pozdro. 🙂
Hehe, No to masz mnie…, Zaraz cos wysle na krzynke,
Pozdro
Jeżeli chodzi ci o tzw. kompakt, to each one will do.
Standart obecnie to matryca 4-5 mln pix. i zoom optyczny co najmniej 3x
Tańsze modele mają tylko zoom cyfrowy (nie polecam).
Można pstrykać w trybie auto albo samemu ustawić parametry.
Osobiście mam hp R105 i nie mam zastrzeżeń.
Co do lustrzanek to wyższa szkoła jazdy, bardziej dla profesjonalistów i dużo droższe…
[quote:bd7bd28e8c]
(…)Co do lustrzanek to wyższa szkoła jazdy, bardziej dla profesjonalistów i dużo droższe…
[/quote]
…Za to jakie efekty dają…
…Za to jakie efekty dają…
..takie jak biala wdowa..? ;))
fatamorgana wrote:…Za to jakie efekty dają…
..takie jak biala wdowa..? ;))[/quote]
A mógłbyś się jaśniej wyrazić? Albo całkiem biało?
Mówili że to V-Tec taki zgryźliwy w postach, a tu proszę- ma konkurenta! 😀 😆
jackyl wrote:fatamorgana wrote:…Za to jakie efekty dają…
..takie jak biala wdowa..? ;))[/quote]
A mógłbyś się jaśniej wyrazić? Albo całkiem biało?
Mówili że to V-Tec taki zgryźliwy w postach, a tu proszę- ma konkurenta! 😀 :lol:[/quote]
jak bedzie calkiem bialo to nie sadze bym mogl sie jasno wyrazac.. 😀
poza tym to trzeba samemu doswiadczyc ;))
Jackyl nie jest specjalnie zgryźliwy, po prostu chce żeby mu ktoś trochę towaru dostarczył 😉
[quote:feb2e83045]
(…)Co do lustrzanek to wyższa szkoła jazdy, bardziej dla profesjonalistów i dużo droższe…
…Za to jakie efekty dają…[/quote]
A czy ja tez moge skrobanc maila z paroma pytankami bo sie do przesiadki na lustrzanke przymierzam?? ( a ze nie jest to maly wydatek to wolalbym byc doinformowany:>> )
Pytajcie jak chcecie, z tym że nie gwarantuję odpowiedzi w ciągu kilkunastu godzin, bo mam tyle roboty przez najbliższe 3 dni, że jak odpiszę to raczej w nocy chyba..
A że lustrzanki cyfrowej raczej nie kupuje się nagle, lecz po wielu przemyśleniach (która też jest dla mnie najlepsza….?), więc chyba wszyscy zdążymy.
Dla wszystkich mogę polecić największy (i moim zdaniem najlepszy) sklep internetowy w tym kraju, kupicie tam wszystko.
http://www.warehouseexpress.com
Pozdrawiam 🙂
kup firme która specjalizuje sie w aparatach ( np. nikon,canon.olympus), nie kupowałbym aparatów firm które robia lodówki,telewizowy (np. samsung), od razu kup karte min.512 i etui. Ja kupilem canona ixus 55 na amazon.co.uk za 179 F, w sklepie ( Pc world , currys) był wtedy po 239 F.
Pozdro
kup firme która specjalizuje sie w aparatach ( np. nikon,canon.olympus), nie kupowałbym aparatów firm które robia lodówki,telewizowy (np. samsung), od razu kup karte min.512 i etui. Ja kupilem canona ixus 55 na amazon.co.uk za 179 F, w sklepie ( Pc world , currys) był wtedy po 239 F.
Pozdro
Szczegółowe porady zostały już udzielone i to dawno…
oddnośnie firmy nikt się nie wypowiedział, a ciągle wypowiadam się na temat także nie rozumiem czemu 2 razy mnie upominasz
ps. nie każdy ma leeds.pl jako strone startową
Pozdro
oddnośnie firmy nikt się nie wypowiedział, a ciągle wypowiadam się na temat także nie rozumiem czemu 2 razy mnie upominasz
ps. nie każdy ma leeds.pl jako strone startową
Pozdro
Sorry, ale nie zrozumieliśmy się…
Chodzi o to, że już dawno popisałem z nim o tym wszystkim (firmy, dane techn., itd.) przez priva i temat po prostu przestał być aktualny.
POzdrowienia.