Strona główna Działy Hyde Park NIECH KAZDY TO PRZECZYTA!!!!!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    sumienie_narodu
    Członek

[b:8503140dac]NIE BEZ KOZERY MAM TAKI NICK WIEC OD TERAZ ZACZNE WAS UMORALNIAC POLACZKI, JANUSZE, CZOSNKI ITD, BO TAK ZWYKLO SIE WAS NAZYWAC TU W ANGLII ( TAK WOGOLE TO GRATULACJE ZA JANUSZE DLA MNIE THE BEST!!). NAWET PRZEGLADAJAC TO FORUM TO NON STOP KAZDY SIE DO KOGOS CZEPIA ZDAJE SOBIE SPRAWE ZE W ZWIAZKU Z MOIM WYSTAPIENIEM TEZ PARU czosnkow SIE ZNAJDZIE ALE WLASNIE NA TO CZEKAM. TAK WIEC ZACZNE OD TEGO ZE JESTEM GORACYM PATRIOTOM KOCHAM POLSKE I TESKNIE ZA NIA DNIEM I NOCA ALE NIE PO TO PISZE, NIE CHCE ZEBYSCIE POMYSLELI ZE MI JUZ ODBILO I KRYTYKUJE POLAKOW. DOPIERO TUTAJ NA OBCZYZNIE ZROZUMIALEM I ZOBACZYLEM JAKIM JESTESMY CHORYM NARODEM, BANDA BURAKOW, PIJAKOW I WIECZNYCH MALKONTENTOW. JESTEM TU JUZ PRAWIE POLTORA ROKU POZNALEM WILEU POLAKOW DRESOW, PUNKOW, SKINOW, MINISTRANTOW, KIEROWCOW ALBO TEZ ARCHITEKTOW. POPROSTU CALA POLSKA. NIESTETY WSZYSTKICH LACZY JEDNO SA ZAFAJDANYMI POLACZKAMI. NA PALCACH JEDNEJ REKI MOZNA WYLICZYC LUDZI Z KTORYMI MOZNA POROZMAWIAC. POPROSTU BURACTWO KTORE POKAZUJE ANGLIKOM JACY SA NAPRAWDE POLACY. ROZPISUJECIE NA TEMAT GLUPICH ANGOLI, ABSURDOW W ICH KRAJU ITP. TO TEZ PRAWDZIWIE POLSKIE, ZAJMIJCIE SIE W KONCU SOBA I DAJCIE SPOKOJ MIESZKANCOM TEGO KRAJU KTORY DAJE WAM CHLEB. NIE NOSCIE ZA WYSOKO GLOWY TO NIE WASZA WIOSKA GDZIE WPADNIECIE ZE 100 POUNDAMI I JESTESCIE PANAMI. PIENIADZE W ZYCIU TO NIE WSZYSTKO. MAMY TU W LEEDS POLSKI KOSCIOL I KLUB. ZNAM czosnkow CO PRZEZ PONAD DWA LATA MIESZKANIA W TYM MIESCIE NIE WIEDZA GDZIE ON JEST. NIE NAMAWIAM NIKOGO DO POJSCIA DO KOSCIOLA BRON BOZE!!! POPROSTU TROCHE SOLIDARNOSCI!!! TRZYMAJMY SIE RAZEM A NIE DYMAJMY SIE NA KAZDYM KROKU. NIE BAWMY SIE W LANDLORDOW – POMAGAJMY SOBIE BEZINTERESOWNIE CZY TO TAKIE TRUDNE. JA CODZIENNIE POMAGAM JAK TYLKO MOGE I UWIERZCIE MI NIE CZERPIE Z TEGO ZADNYCH KORZYSCI, PRZECIEZ POMOC DRUGIEMU TO PRZYJEMNOSC. DLACZEGO POLACY SA BICI PRZEZ CYGANOW WSPOLPRACUJACYCH Z czosnkami JESTESCIE CHORZY I CI KTORZY TO ROBICIE I CI KTORZY DAJECIE SIE DYMAC. CZEMU NASZ PEIKNE KOBIETY TAK LEKKO SIE NOSZA NA EMIGRACJI (OCZYWISCIE NIE WSZYSTKIE..) POKAZ TAKIEJ DWIE DYCHY I UHHHAAAA. CZY CIAPATY CZY MURZYN CO ZA ROZNICA ONA I TAK PRZYJECHALA ZE WSI I JEJ TO WISI BYLE MIAL KASE!!!!
    ZA NIM COS ODPISZECIE ZASTANOWCIE SIE CZY ZNACIE JESZCZE SLOWA TRADYCJA, OJCZYZNA POLSKA. JAK NIE TO MOGE JE PRZETLUMACZYC JESLI KTOS SOBIE ZYCZY.

ZE WSTYDEM POZDRAWIAM[/b:8503140dac]

ptaszek
    Członek

ja wpełni popieram Twoją wypowiedź,w końcu ktoś napisał coś mądrego. Dopisze jeszcze że nie dość że Polak Polakowi wilkiem za granicą to jeszcze niektorzy robia sobie podziały na lepszych i gorszych ze wzglegu region pochodzenia,totalna bzdura.

Pozdrawiam

7sisters
    Participant

Koleś, gdzie dostałeś takie fajne zioło? Nie bądź kutwa i podaj źródełko.

No co z tym namiarem? Wiem że macie towar dobry, jak ludzie po nim wyprawiaja takie cuda:

http://uk.news.yahoo.com/26042006/344/naked-chimney-sweep.html

😀

MK
    Członek

a ja w pelni nie popieram bzdur, ktore sa trzy posty wyzej

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ptaszek wrote:

ja wpełni popieram Twoją wypowiedź,w końcu ktoś napisał coś mądrego. Dopisze jeszcze że nie dość że Polak Polakowi wilkiem za granicą to jeszcze niektorzy robia sobie podziały na lepszych i gorszych ze wzglegu region pochodzenia,totalna bzdura.

Pozdrawiam

Poprzednio nie brakowało też mądrych wypowiedzi.
    A dopiero było o tym, że wszyscy się wszystkiego czepiają….
    Było też jednak wcześniej (moro_ns) o tym, że niedawno mogliśmy się tu w Leeds przekonać, że nie zawsze jednak Polak Polakowi wilkiem…
    Znam wiele przykładów pozytywnych, lecz ci co naprawdę coś sobą reprezentują, tak naprawdę najczęściej nie piszą ani nie przeglądają forum. Są jakby poza tym wszystkim, albo raczej ponad tym. Dlatego, że tacy ludzie nie dość, że wiedzą jak tu normalnie i mądrze żyć, to jeszcze nie zajmują się ani Januszami, ani problemami, ani gadaniem jacy to Polacy czy Anglicy źli i głupi. Mają ciekawsze sprawy na głowie.
    Doprawdy ciężko to niektórym zrozumieć, ale jest tu naprawdę sporo mądrych ludzi na wysokim poziomie, ale ich nie spotkacie ani w bibliotekach z darmowym netem (od dawna mają to w domu…), ani łażących po ulicach z nudów (tacy nigdy nie mają czasu na nudę), ani ich z daleka nie słychać (wulgarne i głośne zachowanie…), ani nie widać (wyglądają jak prawdziwi Europejczycy, a nie dresiarze czy robotnicy z minionej epoki…). Ot, są wśród nas tu gdzieś, ale ponieważ my najczęściej widzimy i słyszymy tych negatywnych (jak w/w), więc i tacy nam zapadają bardziej w pamięć.
    Byłoby dobrze, gdybyście to ludzie wzięli pod uwagę…
    Tak jak i to, że można być bardzo kulturalnym i pomocnym człowiekiem, ale wcale nie tęsknić za Polską. Niektórym ta Polska naprawdę dała nieźle w kość (jako państwo i system a nie kraj rzecz jasna). Nie każdy emigrant jest patriotą. Ja nim także na przykład nie jestem…
    Prawdę mówiąc, ani Polska ani Anglia nie spełniają moich wszystkich sensownych oczekiwań…
    Pozdrawiam. 🙂

gonia
    Participant

ja tez nie popieram powyzszego posta…
    kazdy zyje w swiecie jaki sobie sam stworzy…
    kazdy ma prawo wyboru i moze soebie sam dobrac do swojego grona ludzi ktorych szanuje i lubi i system wartosci ktory jest dla niego najwazniejszy..
    a ty myslisz ze takim postem naprawisz swiat czy nie zdajesz sobie sprawy ze osoby ktore tak naprawde opisujesz nawet nie wysiliby by sie by przeczytac tego posta a co dopiero zastanowic sie troszke nad nim…
    stary swinie jak byly tak beda zawsze i to nie tylko w polskiej spolecznosci…otworz oczy i spojrz jak wielu dobrych i wartosciowych osob cie otacza( jest nie to zwroc uwage na poczatek mojego posta)i przestac sam z siebie robic malkonenta piszac takie posty…
    pozdrowka dla wszytkich fajnych ludzi….

siewier
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    7sisters wrote:

Koleś, gdzie dostałeś takie fajne zioło? Nie bądź kutwa i podaj źródełko.

buehehehehehehehe ja tez chce ja tez chce :!!! :D:D:D

SpokoBoyxxx:)
    Członek

Po pierwsze pisanie z duzej litery w necie na forum lub czacie uwazane jest jako forma niestosowna i nie grzeczna.A po drugie masz troche racji tylko forma twojej wypowiedzi powoduje ze nikt nie przyjmie do wiadomosci tego co napisales.Po trzecie niezgadzam sie ze patriotyzm czy bycie takim katolickim akurat jest recepta na bycie lepszym czy normalniejszym ,bardziej tolerancyjnym czy ludzkim.Wlasnie falszywy patryiotyzm ,malomiasteczkowa moralnosc czy religijnosc naszego narodu prowadzi do wyzej wymienionym postaw rerezentowanych przez przybylym do U.K Bylych mieszkancow R.P.Zgadzam sie zwypowiedzia w pelni Fatamorgamy jakos dziwnie czasami mamy podobne poglady.(bez wazeliny oczywiscie Pozdro:)

sumienie_narodu
    Członek

witam

wogóle nie ineteresuje mnie czy ktoś popiera moje przemyslenia ja poprostu dalem upust swojej frustracji. Nie ważne czy jestes katolikiem ,bo ja tez rzadko zagladam do kosciola, sprzataczka czy tez dyrektorem banku, wazne zeby miec w zyciu jakies idealy i zasady. Nie maja racji ci ktorzy twierdza ze kazdy powinien zyc tak jak mu sie podoba, pomysl teraz ze komus sie podoba mordowac i zabija ci kogos bliskiego, to co wtedy bys napisal ze kazdy ma swoje zycie i zyje jak mu sie podoba. A poza tym chodzilo mi o jakas solidarnosc o dume z bycia Polakiem no ale to jest trudne tutaj niestety…………

pozdrawiam i sorki za wielka litere w ost. poscie

fatamorgana
    Participant

(…)chodzilo mi o jakas solidarnosc o dume z bycia Polakiem no ale to jest trudne tutaj niestety…………{/quote]

Solidarność już chłopcze była i każdy mógł się przekonać, że więcej było jej w nazwie niż w rzeczywistości….Jak się pojawiło koryto, to od razu przestały się liczyć ideały. Teraz podobno ma być silne i prawe państwo, a trwa to co zawsze; podział stołków i nieustanne podchody.
    Zauważyłeś, że nie trzeba wyjeżdżać za granicę, aby widzieć negatywne cechy Polaków? Więc nie truj, że dopiero tu się przekonałeś jacy jesteśmy.
    W Polsce spotykałem też głupich (i głupszych) tak jak tutaj. W Polsce też dziewuchy prują się dla kasy (wybaczcie, ale to pod wpływem lektury nowych wieści nt. rodzin emigrantów…), też jest pijaństwo i syf. Ale tak samo jest i dużo ludzi brzydzących się tym. Nie moja ani Twoja wina, że większość przyjezdnych jest taka a nie inna. Ale właśnie dlatego należy się przyjrzeć miejscowym, aby się przekonać, że WCALE NIE JESTEŚMY ANI GORSI ANI LEPSI, może poza wykorzystywaniem rodaków dla pieniędzy, których Anglicy mają więcej i nie muszą -wolą to robić z przyjezdnymi…
    Wypisywanie opinii jacy są Anglicy jest potrzebne, ponieważ daje nam RZECZYWISTY A NIE UROJONY OBRAZ tego co, kto i jak tu jest.
    W sprawie dumy z bycia Polakiem, to mógłbym wiele skontrować, ale nie czas tu na to. Zadam tylko jedno pytanie: Skoro mamy aż takie powody do dumy, to co jako kraj i naród osiągnęliśmy?
    Tylko nie mówcie, że te tysiące nas tutaj to powód do dumy…
    Może dla niektórych pojedynczo, ale nie dla całości jako narodu.
    To hańba dla państwa polskiego i kolejnych rządów.
    Politycy próbują przedstawić masowy eksodus jako rodzaj sukcesu (iluż to się tam udało-Polak potrafi…), tymczasem jest to zacieranie nagiej prawdy.
    Dla dobra własnego kraju najlepiej pracuje się w nim a nie za granicą…
    Tylko ilu chce wspomagać najpierw swój kraj zamiast siebie?
    😕 😕 😕

Baggins
    Participant

Nawet troche sie polityki przewinelo. Co do tejze wlasnie to przeciez Anglik byl jednym z tych co sprzedali nasz kraj i wlasnie ostatnie 50 lat mialo wplyw na taki nie inny obraz spoleczenstwa. Brak kasy i szarzyzna, wiec co pozostawalo oprocz alkoholu. Na wsiach do dzis to samo. Co sie dziwic jak wlasnie ze wsi ludzie nazjezdzali w wiekszosci i kontynuuja to co robili w kraju. Natomiast przykladowo w zachowniu mlodziezy polskiej i angielskiej nie widze roznicy. A wrecz nawet na plus wypadamy. Gowniazeria angielska sklada sie z rozwydzonych, niewychowanych i bezmozgich lazeg, co widze dzien w dzien na przystankach jak jade do pracy. Bez szacunku dla rodzicow (zreszta za co skoro zwykle maja oni po 16 lat wiecej niz ich dzieci).
    Roznica jest jednak taka, ze zyja oni sobie we wlasnym kraju wiec niech robia co chca, to ich przyszlosc, a wielka szkoda, ze my niestety poziomem nie odstajemy.
    Ale powtarzam, to 50 lat komuny spowodowalo taka kulture naszego spoleczenstwa, a potem rzady sprzedajnych lewakow badz zidiocialych prawicowcow.

Pozdro 😕

fatamorgana
    Participant

[quote:e6e33a14c6](…)
    Ale powtarzam, to 50 lat komuny spowodowalo taka kulture naszego spoleczenstwa, a potem rzady sprzedajnych lewakow badz zidiocialych prawicowcow.
    [/quote]

No wiesz, na mnie i kilku moich znajomych jakoś to nie wywarło większego wpływu…A za komuny żyłem ładnych kilkanaście lat.
    Nie wszystkim się przelewało, ale nie wszyscy od razu byli dziadami.
    Nie wszyscy mieli powody do optymizmu, ale nie wszycy musieli zaraz problemy topić w kieliszku.
    I nie wszyscy umieli ładnie mówić, ale też nie musieli stać się wulgarni i prymitywni…
    Ja pochodzę z biednej rodziny, ojciec nie miał dobrej szkoły, ale mimo tego jesteśmy szanowanymi ludźmi i nigdy nie wyglądaliśmy na dziadów.
    Ani na Januszy czy dresiarzy.
    Jak cię widzą tak cię piszą. Niektórzy sami wyglądają na "ofiary komunizmu", ale nie dlatego, że mają to napisane na czole.
    Po prostu widać po nich zaścianek Europy.
    Myślę, że dobrze rozumiesz jak to jest, bo obserwujemy to samo.
    Pozdrawiam. 🙂

Baggins
    Participant

No jasne, ze nie wszyscy. Uogolnilem oczywiscie, czsem trzeba, by zwrocic uwage na jakas sprawe. Ja za komuny moze dlugo nie zylem, ale przynajmniej szkole skonczylem. A wiadomo, ze wygladalo to troche inaczej niz teraz. Za pyskowanie nauczycielowi wypad ze szkoly np. Dzieki temu przynajmniej nie dosc, ze wiedze jakas sie wynosilo to w jakis sposob zostal uksztaltowany charakter. Brakuje tego niestety nieco mlodszym.

Pozdro,
    I chyba na tyle w tym temacie

pojeb
    Członek

A ja sie zgadzam,nie w pelni ale sie zgadzam i bede pisal duzymi literami na forum bo tak lubie!
    Zastanawiam sie jednak czlowieku jak masz zamiar to zmienic bo ja jak cos mi nie pasuje to zmieniam lub próbuje to zmieniac,po czesci to donkichotyzm ale probowac mozna bo zapewnia to niesamowite,wesole,rubaszne doznania,hahaha!ogolnie generalizujesz,ale fuckt jest tu cala plejada gwiazd polskich ulic,jednak gdy ostanio pierwszy raz tutaj(jestem 4 m-ác) zobaczylem kolesia a’la mariusz pudzianowski w idealnie skrojonych dresach to na prawde milo mi sie zrobilo,hahaha,jak w domu!a,ze dziwkami sie jawiá tobie dziewczyny,pier… To!to ich dupa,ich zycie,ich wenera…!Nie twierdz,ze taki jaki portret sobie malujemy tak nas widza brytole(on tez w moim mniemaniu nie maluja sie extra),jedna jaskólka wiosny nie czyni,nie?tacy jestesmy,dresy,pijaki,dziwki,dziwkarze,kombinatorzy tak jest od zawsze.jednak jedno jest pewne honor trzeba miec i rozpierdala mnie jak widze,slysze kolesi niby cwaniaków z sloma w butach,fingielkiem na palcu i brudnymi paznokciami jak jada po swoim np.managerze,ze taki a owaki ale gdy dojdzie do spotkania z nim to biedny brytol musi od tylu sie ubezpieczac by w dupe mu chlopaczyna nie wszedl.fuckt to razi mnie przeogromnie jednak na farmazonie cale swe zycie prowadze i jako farmazon,wesola sytuacje traktuje!
    Konczac:ty musiales na obczyzne wyjechac by dotrzec do fucktu,ze chorym narodem jestesmy ja juz od dawna to wiem!twoj bunt jednak przejdzie z chwila gdzy zobojetnieje ci to jak mi i na wesolo patzrec na to bedziesz!
    Jakby co to z checia odczytam to co masz teraz,po moim wpisie do powiedzenia i reszte tez wyslucham,dobra wyslucham wszystkich:dziwki i dziwkarzy,dresow i dresiarzy,janków i januszów,czosnków i czosneczków!wszyscy qrwa piszcie.czekam!

edit by Admin. 7 punkt regulaminu.

http://www.leeds.pl/forum.php
    [/color:6978b5b2a4]

fatamorgana
    Participant

Dopiero co pisaliśmy o chamstwie i braku kultury…
    Można by teraz powiedzieć, że lubuskie fajny region, ale kto z niego tu przyjechał? 👿 😳

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.