Strona główna Działy Hyde Park dlaczego tylko górale?

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ptaszek
    Członek

przeczytałem już wystarczająco dużo na forum na temat ludzi z południa polski.Że jest ich tu za dużo,dlaczego sciągają rodziny,znajomych,itp.a dlaczego reszta robi tak samo?
    dlaczego przed świętami bożego narodzenia z samego leeds wyjechało aż 40 autokarów na pomorze?
    i kto tu kogo sprowadza do anglii?
    i to przyjeżdżają same matoły które wogóle nie umieją języka i nie nadają się do roboty.
    a poza tym co za matoł napisał w internecie jakim to pięknym miastem jest leeds,że jest tu dużo pracy i takie tam.
    dobrodziej się znalazł,nakopać mu tylko do d…..
    nie ma innych miejscowości w anglii?
    tylko wszyscy do leeds
    i to nie przez nich nie ma pracy tylko przez was wszystkich i nie szukajcie winnych bo sami nimi jesteście.

gonia
    Participant

hmmm po co sie w ogole odnosic do tego typu postow, ktorych autorzy sa niezadowoleni z zycia i wciaz narzekaja ze coraz wiecej Polakow przyjezdza i ze sciagaja rodziny przyjaciol i tworza konkurencje na rynku pracy…
    tak czytajac towjego posta to wiedze ze nie podobaja ci sie wypowiedzi ludzi ktorzy obrzucaja blotem polakow z poludnia Polski dlatego ze zjechali tu osiedlili sie i stworzyli konkurencje dla nich samych…
    Moich zdaniem…Olej to!!!
    Ja sama jestem z pomorza i naprawde mam to gdzies czy ktos tu zjechal z poludnia z pomorza ze wschodu czy w zachodu….a ze konkurencja sie stowrzy to chyba kazda logicznie myslaca osoba mogla sie tego spodziewac…
    A taki ktos kto obrzuca blotem ludzi z innych rejonow Polski( wytykajac im ze wlasnie sa z tego rejonu a nie innego i to czyni ich gorszymi czy cos a tym w stylu)to moim zdaniem zamienil sobie glowe z tylkiem miejscami…

Pozdrowka dla wszytkich tych ze kazdego rejonu Polski i lubiacyh konkurencje:)

😀 😀 😀 😀

ScOOrK
    Członek

Po co przyjezdzaja??
    Po co sciagaja znajomych i rodzine??
    Po co to…
    Po co tamto…

Po co q..a Ty tu przyjechales matole????

Jesli czlowiek bez wyksztalcenia i bez jezyka, nie znajacy prawa angielskiego, miasta, i wszystkich tych rzeczy, ktore kazdy anglik, lub polak siedzacy tutaj troszke czasu, zna doskonale, tworzy TOBIE moj PANIE konkurencje i przez niego nie mozesz znalezc pracy, to przepraszam bardzo.

Ja osobiscie rowniez szukam pracy, ale jedyna osoba winna temu ze nie pracuje jestem ja i nie mam zamiaru nikogo za nic winic. Obudz sie JANUSZKU i wracaj na choinke z ktorej sie urwales, bo tu szans nie masz. Tutaj masz kapitalizm 😀 zasady wolnego rynku 8) i oczywiscie podaz i popyt 😈 czyli jak sie sprzedajesz, tak Cie kupuja. A skoro nikt Cie nie chce, to moze jest ku temu inny powod niz zbyt duzo ludzi z poludnia?? Nie sadzisz??

Przy okazji, nie jestem z poludnia, polnocy, wschodu czy zachodu – JESTEM Z POLSKI

Pozdrawiam Wszystkich Polakow.

ptaszek
    Członek

,,Ja osobiscie rowniez szukam pracy, ale jedyna osoba winna temu ze nie pracuje jestem ja i nie mam zamiaru nikogo za nic winic… ,,

matoł to jesteś ty skoro nie masz pracy
    mi chodzi tylko o to dlaczego ludzie mają do nas pretensje o przyjeżdżanie do leeds.
    ja od roku pracuje na stałe i to narazie moje referencje decydują o pracy dla mnie,jak nie masz doświadczenia drogi kolego to spowrotem do polski.
    i co tu jeszcze robisz?
    prace można znaleźć tylko trzeba mieć chęci a skoro ty ich nie masz to twój problem.
    a poza tym bronie swojego regionu
    naucz się dokładnie analizować co się pisze!!!!!![/quote]

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ptaszek wrote:

(…)matoł to jesteś ty skoro nie masz pracy(…)

(…)mi chodzi tylko o to dlaczego ludzie mają do nas pretensje o przyjeżdżanie do leeds.(…)

Z tego by wynikało, że ja i wielu innych też jesteśmy (czy byliśmy) matołami, skoro zdarza się, że przez jakiś czas szukamy pracy jak np. Scoork, V-tec czy ja pod koniec ub. roku…

Ja nikogo nie namawiam do przyjazdu tutaj, wręcz ostrzegam, że nie ma łatwo jak kiedyś. W dodatku jestem przeciwny przyjeżdżaniu tutaj większości Januszy, bo oni nie dość, że niewiele w ogóle umieją, to jeszcze PSUJĄ WIZERUNEK POLAKA (włóczą się jak cienie po ulicach, klną i piją…wszystko mają w d… A potem inni powiedzą o nas : Patrz; ta menda z Polski idzie), a to już może zaszkodzić o wiele bardziej (i to wszystkim) niż ZDROWA i uczciwa konkurencja…
    Do tej ostatniej na pewno nie zalicza się ZANIŻANIE wartości wykonanej pracy jak to ma coraz częściej miejsce. Tak chcą robotę, że zgadzają się ją wykonać za psie pieniądze, tymczasem uczciwy i solidny wykonawca musi potem tłumaczyć klientowi, że jego praca jest więcej warta niż takich bezmyślnych, żyjących wyłącznie dniem dzisiejszym, prymitywnych ludzi…
    Byle się nachapać dziś, a co będzie jutro? Czym się nachapiecie potem, jak już pójdzie w teren, że Polacy to się zgodzą za każde pieniądze robić, byle tylko coś im dać do roboty, hę???
    Polecicie przep…. te "odłożone sumy" w Polsce, ( jacy to z was goście; przyjechali z Anglii…! ), ale ci co tu myślą SERIO O PRACY I ROZWIJANIU SIĘ, BĘDĄ MIELI PRZEZ TAKICH PROBLEMY…

Rynek jest wolny, ale musi być jakaś zdrowa równowaga, aby dobrze funkcjonował…I aby wszyscy mogli z tego DŁUGO korzystać.
    Pozdrawiam rozsądnych i perspektywicznie myślących.

ptaszek
    Członek

ale nie martwcie się już wszyscy tym napływem ludzi z polski,słyszałem że anglia chce zamknąć rynek pracy dla polaków więc jeżeli ktoś nie będzie miał papierów że jest zarejstrowany i nie ma stałej pracy zostanie im tylko praca na czarno,już są problemy z polskimi autami.a popierwsze to ty chyba wróżka jesteś skoro rozróżniasz polaków spotkanych na mieście,który jest z jakiego regionu.

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ptaszek wrote:

słyszałem że anglia chce zamknąć rynek pracy dla polaków więc jeżeli ktoś nie będzie miał papierów że jest zarejstrowany i nie ma stałej pracy zostanie im tylko praca na czarno,już są problemy z polskimi autami(…)

Pierwsze słyszę… 😮 😮 😮
    A mógłbyś podać źródło tej rewelacji?
    Ja widziałem ostatnie dane o napływie, ale tam mówi się o redukcji imigracji spoza Unii, zwłaszcza ze źródła nieustannych problemów, czyli krajów muzułmańskich (potencjalni fanatycy, mogący być zagrożeniem) i afrykańskich (nadmiar dealerów i złodziei oraz leniów). O krajach jak Polska -cisza.
    Ja nadal nie mam papierów z Home Office, bo nigdy się nie rejestrowałem, stałej pracy też nie mam, ale mimo tego nie boję się o mój status tutaj, z innych powodów…

gonia
    Participant

ptaszek wrote:

ale nie martwcie się już wszyscy tym napływem ludzi z polski,słyszałem że anglia chce zamknąć rynek pracy dla polaków więc jeżeli ktoś nie będzie miał papierów że jest zarejstrowany i nie ma stałej pracy zostanie im tylko praca na czarno,już są problemy z polskimi autami.a popierwsze to ty chyba wróżka jesteś skoro rozróżniasz polaków spotkanych na mieście,który jest z jakiego regionu.

Wiesz…juz wiele razy slyszalam ta nowosc…ale od osob ktore nie sa zbyt wiarygodne…
    niektorzy wtedy to nawet naprawde powstrzymali sie od wyjazdu do Polski przed zalatwieniem home officu…
    zatem juz w takie bajki chyba raczej nie uwierze….

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.