Strona główna Działy Hobby CZY MA KTOS PATENT?

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Baggins
    Participant

Troche ciezko cie zrozumiec

kraszan
    Participant

tzn.MUGOLE-BRYTOLE,POLIMILICYJNIACY*,TWIERDZA,ZE MOJE UBEZPIECZENIE POLSKIE MOGE SOBIE W …!KROTKO MOWIAC JEST TAK,ZE DLA NICH NIE MAM TEGO UBEZPIECZENIA,MOWIA,ZE TO NIE JEST UBEZPIECZENIE!!!

*ANTHONY BURGHES"MECHANICZNA POMARANCZA"

kraszan
    Participant

FAKTYCZNIE,Tą KONCóWKE TRUDNO ZROZUMIEC!!!MAM CZAS DO PIATKU BY DONIESC IM UBEZPIECZENIE JAKI SOBIE ZADAJA BO TO KTORE POSIADAM IM NIE PASUJE I NIE WIEM CO POCZAC? 🙄

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kraszan wrote:

FAKTYCZNIE,Tą KONCóWKE TRUDNO ZROZUMIEC!!!MAM CZAS DO PIATKU BY DONIESC IM UBEZPIECZENIE JAKI SOBIE ZADAJA BO TO KTORE POSIADAM IM NIE PASUJE I NIE WIEM CO POCZAC? 🙄

Możesz podać trochę wiecej informacji:
    1. Czy auto masz zarejestrowane w Polsce czy w UK?
    2. W jakiej firmie masz ubezpieczenie?
    3. Czy masz kopię umowy z ubezpieczalnią czy tylko "kartonik"?

Na ogół nie powinno być problemu z przedłużeniem tygodniowego terminu. Najlepiej będzie jeżeli pójdziesz jak najszybciej na posterunek i powiesz że musisz skontaktować się ze swoją ubezpieczalnią i potrzebujesz na to, powiedzmy, dodatkowych 2 tygodni. Pamiętaj żeby zapisac nazwisko oficera z którym będziesz rozmawiać, datę i godzinę rozmowy oraz co powiedział policjant. Możesz poprosić o jego podpis pod taką notatką.

fatamorgana
    Participant

No właśnie…Masz kwit opłaconego ubezpieczenia, czy konkretnie polisę, gdzie podane jest wszystko z datami ważności włącznie?
    Wydaje się, że problem może leżeć w tym, że oni nadal często nie wiedzą, że Polska leży w Europie unijnej i należy do wspólnoty, a nawet jeśli tak, to jakieś polskie dokumenty nie przedstawiają dla nich żadnej wartości, zwłaszcza, jeśli nie ma w nich niczego po angielsku. Ja mam na szczęście w polisie również tekst angielski, zatem znajdą co potrzeba.
    Niektóre firmy ubezp. w Polsce używają jeszcze "nie-unijnych", czyli typowo polskich druków, zatem dla brytyjskiego policjanta może to być równie dobrze jakaś faktura z serwisu…
    Czasami trzeba im przypomnieć, że Polska należy do Unii i polisa jest ważna na terenie wszystkich krajów UE oraz innych- stowarzyszonych, które podpisały umowę o wzajemnym respektowaniu polis ubezpieczeniowych (Chorwacja, Ukraina), a jeżeli i wtedy nie dociera, to powiedz, że poskarżysz się u jego szefa, albo w sądzie na nierówne traktowanie. Pomaga.
    Tylko nie pyskuj im nigdy, bo to tylko pogorszy sprawę…
    Tutejsi gliniarze (i "gliniarki") to też ludzie. 😀 😀 😀 😆

kraszan
    Participant

wracam z posterunku i tym razem jakas babeczka polimilicyjna mnie obsluzyla bo zabrala na chwile prawko i ten kartonik ubezpieczenia i wrocila z kwitkiem(statement of witness) i stwierdzeniem,ze teraz juz jest wszystko ok ?!?!?! ZBARANIALEM ❗ ❓ ❗ W POLSCE PRAWKO BY MI POSZLO SIE JEB…,KLOPOTY,KARY,MANDATY.A TU?LUZIK! CHYBA,ZE MNIE PRZEZ POCZTE CZYMS ZAKOCZA!POZATYM MA UBEZPIECZALNIA TEZ SIE SPRAWILA BO MAILEM PUSCILA MI POTWIERDZENIE W ANGIELSKIM MEGO UBEZPIECZENIA.POZDRAWIAM I DZIEKUJE WSZYSTKIM MI POMOCNYCH.KRASZAN

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.