Strona główna Działy Hobby internet (NTL) na 2 kompy

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    prostak
    Członek

wystarczy zamowic modem z NTL na dwa wyjscia

d(*_*)b houseBOY
    Participant

a czy wie ktoś o metodzie związaną z routerem ?
    natomiast co do routera z NTL, można zadzwonić do nich i zamienić modem z pojedynczym wyjsciem na kompa oraz czy dodatkowe koszty są owy modem ?

v-tec
    Członek

Osobiście nigdy nie widziałem modemu ntl z 2 wyjściami…
    Do modemu podpinasz router i do niego do 5 kompów i działa
    Jeszcze lepiej bierzesz router bezprzewodowy i podpinasz dowolną ilość kompów bez użycia kabla – zwłaszcza użyteczne w przypadku laptopów oraz gdy kompy stoją w różnych pokojach i nie chce ci się wiercić w ścianach…

Anonim
    Gość

taa , wireless rulez

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Osobiście nigdy nie widziałem modemu ntl z 2 wyjściami…
    Do modemu podpinasz router i do niego do 5 kompów i działa
    Jeszcze lepiej bierzesz router bezprzewodowy i podpinasz dowolną ilość kompów bez użycia kabla – zwłaszcza użyteczne w przypadku laptopów oraz gdy kompy stoją w różnych pokojach i nie chce ci się wiercić w ścianach…

Zadziwiasz mnie V-tec….
    Jak na mieszacza kleju (sam tak napisałeś), to jesteś sprytna i zorientowana bestia… 😆 😀
    Brawo! Nareszcie ktoś i mnie to wyjaśnił…

odea75
    Członek

Zgadzam sie z v-tec wystarczy router jakikolwiek tylko nie kupuj z ASDL to inny rodzaj routera polecam znanych marek Dlink linksys netgar Podłaczasz router clonujesz mac adres karty sieciowej i już kożystasz adresy IP przydziela samo. A co do modemów z NTL to są dwa wyjscia ale można kożystać tylko z jednego 😉

d(*_*)b houseBOY
    Participant

dziękuje wszystkim za info, ale w końcu zrobilem tak że połączyłem przez 2 karty sieciowe.
    pozdrawiam 🙂

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.